Ο Άλβαρο Μοράτα στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, το καλοκαίρι, με την Εθνική Ισπανίας, ωστόσο, η συμμετοχή του στο EURO 2024 ήταν αμφίβολη, διότι ο διεθνής επιθετικός πάλευε με την κατάθλιψη.
Λίγους μήνες μετά, ο Μοράτα μίλησε, ανοιχτά, για τη μάχη που έδωσε και τα λόγια του συγκλονίζουν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό COPE, ο επιθετικός της Μίλαν αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι ντρεπόταν να κυκλοφορήσει στον δρόμο και δεν μπορούσε να δέσει τα κορδόνια του.
Τα λόγια του Άλβαρο Μοράτα για τη μάχη με την κατάθλιψη: "Όταν περνάς δύσκολες στιγμές, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνεις, σε ποια κατάσταση βρίσκεσαι στη ζωή σου. Έχεις έναν άλλον άνθρωπο μέσα σου που πρέπει να παλεύεις κάθε μέρα και κάθε νύχτα. Για μένα το καλύτερο πράγμα ήταν να φύγω από την Ισπανία, δεν το άντεχα άλλο.
Περνούσα πραγματικά άσχημα. Πίστευα πως δεν θα ξαναφορούσα τα παπούτσια μου και δεν θα ξαναέβγαινα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά με βοήθησαν πολλοί άνθρωποι, από τον Σιμεόνε, στον Κόκε, τον CEO της Ατλέτικο Μιγκέλ Άνχελ Χιλ, τον ψυχίατρό μου, τον γυμναστή μου... Για εσάς είμαστε αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση και τα social media αλλά συχνά αυτό δεν είναι αλήθεια. Πρέπει να δίνεις μια συγκεκριμένη εικόνα διότι είναι η δουλειά σου. Περνούσα άσχημα, έφτασα στο αποκορύφωμα να μην μπορώ να δέσω καν τα κορδόνια μου κι όταν το πετύχαινα και πήγαινα στο γήπεδο, γυρνούσα πάλι πίσω διότι έκλεινε ο λαιμός μου και θόλωνε η όρασή μου".
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Μοράτα είπε πως "τρεις μήνες πριν το EURO αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να ξαναπαίξω. Δεν ήξερα τι μου συνέβαινε, είναι πολύ περίπλοκο και ευαίσθητο θέμα. Είναι εκείνη η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι αυτό που αγαπάς πιο πολύ στον κόσμο είναι κι αυτό που μισείς περισσότερο" και πρόσθεσε: "Ντρεπόμουν να κυκλοφορώ με τα παιδιά μου στους δρόμους. Κάθε φορά που έβγαινα μαζί τους πάντα θα είχα κάποιο επεισόδιο, χωρίς κάποια ένταση, με κόσμο για κάτι που είχε συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια. Και στο τέλος δεν ήθελα να πηγαίνω για ψώνια μαζί τους, όπως κάνει συχνά ένας πατέρας με τα παιδιά του. Ντρεπόμουν, ήμουν ένα εύκολο αστείο που το έλεγε το ένα άτομο στον διπλανό του για να γελάσει".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!