Quantcast
NEWS
130 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μπλόκο στο Αγρίνιο!

Το ΞΕΚΑΘΑΡΟ πέναλτι που δεν δόθηκε στην ΑΕΚ σε ανατροπή του Περέιρα και οι μεγάλες ευκαιρίες που έχασε στο καλό της διάστημα μέχρι το 60 που ήταν απόλυτη  κυρίαρχος, έφεραν την οδυνηρή ήττα για την Ένωση - Το γκολ, στην πρώτη του ευκαιρία πέτυχε ο Παναιτωλικός, την ώρα που η ΑΕΚ έπαιζε με 10 παίκτες / ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ - ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

SUPER LEAGUE - 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ 1-0 

ΓΗΠΕΔΟ: Αγρινίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Πουλικίδης 

Ήττα-πισωγύρισμα για την ΑΕΚ, που δεν λέει με τίποτα να βρει μια σταθερότητα! Η Ένωση, ηττήθηκε 1-0 στο Αγρίνιο, εκεί που στήθηκε ένα μπλόκο από τον διαιτητή Πουλικίδη και τον VARίστα Τσακαλίδη που δεν είδαν την πεντακάθαρη ανατροπή του Περέιρα που θα σήμαινε πέναλτι και αποβολή για τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ωστόσο από εκεί και πέρα οι κιτρινόμαυροι έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους. Μέχρι το 60’ όπου ήταν κυρίαρχη η Ένωση έχασε αδιανότητες ευκαιρίες να προηγηθεί αφού δεν υπήρξε ούτε η συγκέντρωση ούτε η κατάλληλη αποφασιστικότητα στην τελική ενέργεια και εν τελεί, από το πουθενά, σε σημείο που έπαιζε με δέκα λόγω των πρώτων βοηθειών στον Βίντα, δέχτηκε το γκολ που έκρινε και ολόκληρο το παιχνίδι.  

Με τον Στρακόσα στα δοκάρια, τους Βίντα-Κάλενς στην άμυνα, τον Ρότα δεξιά, τον Πήλιο αριστερά, τους Σιμάνσκι-Περέιρα στον άξονα, τους Ελίασον-Κοϊτά στις πλευρές και τον Πινέδα πίσω από τον Πιερό ξεκίνησε ο Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ επιχείρησε από το ξεκίνημα να παίξει με ασφάλεια με την μπάλα στα πόδια και να δημιουργήσει είτε με κοντινές πάσες είτε με μεγάλες μεταβιβάσεις προς τον Πιερό, που έσπαγε δεξιά-αριστερά στους συμπαίκτες του, στον γνωστό του ρόλο. Την ίδια ώρα, ο μαχητικός Παναιτωλικός, ασκούσε πίεση στον χώρο του άξονα και αν δεν έκανε ανάκτηση, μαζευόταν πίσω και δημιουργούσε διπλή άμυνα ζώνης. Η Ένωση, παρ’ ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα τοίχος, είχε υψηλά επίπεδα δημιουργίας και έπαιζε άριστα το passing game. Στο 8’ άγγιξε το γκολ με το γύρισμα του Κοϊτά και το σουτ-άουτ του Πινέδα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 19’ ήρθε μια ακόμα καλή στιγμές με κεφαλιά του Πιερό από σέντρα του Ρότα. Ο Παναιτωλικός ενδιάμεσα είχε ένα σουτ του Λιάβα το οποίο καθάρισε εύκολα ο Στρακόσα, ενώ φτάνοντας στα μέσα του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ανέβασε όλο και περισσότερο τον ρυθμό και την πίεση της. Για να φτάσουμε, στην επίμαχη φάση του 25’, όπου η ΑΕΚ έκρυψε την μπάλα με τρομερό συνδυασμό Περέιρα-Πιερό, ο πρώτος ανατράπηκε από τον Τσάβες αλλά αντί ο διαιτητής Πουλικίδης και ο VARίστας Τσακαλίδης να υποδείξουν πέναλτι και να αποβάλουν τον κίπερ του Αγρινίου, έδειξαν… παίζετε, προκαλώντας σφοδρές διαμαρτυρίες. Η Ένωση έμεινε συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της, έβαλε την μπάλα κάτω και γενικότερα έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Παναιτωλικό. Οι παίκτες του Αλμέιδα απείλησαν στο 31’ με φαρμακερή σέντρα Ελίασον και στο 43’ με καταπληκτική συνεργασία και πάτημα του Ρότα μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τον Παντελάκη να σώζει τον Παναιτωλικό. Με τη συμπλήρωση των 45’, ο Πουλικίδης, που σημάδευε ο ίδιος το παιχνίδι με την απόφαση του να δείξει… παίζετε στην καθαρή ανατροπή Πινέδα, έβγαλε με μια ακόμα απίστευτη απόφαση του κίτρινη στον Πιερό για… αγκωνιά που είδε μόνο αυτός, καθώς ο σέντερ-φορ της ΑΕΚ είχε μια απλή μονομαχία στον αέρα με αντίπαλο του. 

Με διάθεση να πιέσει πιο ψηλά και να πιάσει στον ύπνο την ΑΕΚ που η αλήθεια είναι πως μπήκε κάπως χαλαρή στην επανάληψη, ξεκίνησε ο Παναιτωλικός. Μάλιστα απείλησε στο 48’ με δυνατό σουτ του Λομόνακο στο οποίο ο Στρακόσα με εξαιρετική επέμβαση είπε όχι, ενώ ακολούθησε ένα κομβικό κόψιμο του Κάλενς. Η Ένωση απάντησε στις ευκαιρίες στο 50’ με σουτ του Πινέδα όπου η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο έξω και με επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά. Το ματς σε αυτό το χρονικό σημείο απέκτησε μια άγρια ομορφιά με γρήγορο ρυθμό τον οποίο έδινε η ΑΕΚ, την ίδια ώρα που ο Παναιτωλικός επιχειρούσε να χτυπήσει στους χώρους, όπως στο 61’ από ένα γέμισμα στην πλάτη της κιτρινόμαυρης άμυνας, το οποίο διάβασε εξαιρετική ο Στρακόσα και καθάρισε. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα όταν από ένα σουτ του  Κοϊτά εξελίχθηκε σε πάσα στον Πιερό αλλά εκείνος έβαλε άτσαλα το πόδι του και πλάσαρε ολομόναχος άουτ από τη μικρή περιοχή. Ο Ματίας Αλμέιδα στο 65’ προχώρησε στις δύο πρώτες του κινήσεις, φέρνοντας στο ματς τον Λιούμπισιτς αντί του Σιμάνσκι και τον Γκαρσία αντί του Ελίασον, με τον Λιβάι να πηγαίνει στα δεξιά. Η Ένωση, παίζοντας με ακόμα πιο επιθετικό σχήμα πλέον, ανέβασε ακόμα περισσότερο τις γραμμές και την πίεση της, αγγίζοντας το γκολ στο 70’ με πλασέ του Λιούμπισιτς από πλεονεκτική θέση, όπου η μπάλα κόντραρε και έφυγε ψηλά. Στο 73’ από το πουθενά, με την ΑΕΚ να παίζει με δέκα, λόγω του προβλήματος που είχε ο Βίντα με το κεφάλι του από προηγούμενο χτύπημα και ενώ δεχόταν τις πρώτες βοήθειες, ο Παναιτωλικός βγήκε από δεξιά, ο Μαυρίας έκανε το γύρισμα και ο Μιγκέλ Λουις με πλασέ νίκησε τον Στρακόσα για το 1-0. Με το ματς να στραβώνει από το πουθενά η ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα, ο Αλμέιδα άλλαξε και τα μπακ του βάζοντας Άμραμπατ και Χατζισαφί και πλέον η ομάδα έπαιζε πολύ ψηλά. Στο 80’ ο Λιβάι βρέθηκε σε πλάγια θέση και ενώ είχε διαθέσιμος δύο παίκτες που ήταν μάτι με την εστία επέλεξε να εκτελέσει αστοχώντας. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν ένα πραγματικό θρίλερ με τον Παναιτωλικό ταμπουρωμένο και την ΑΕΚ να ψάχνει λύσεις. Στο 88’ ο αντίπαλος απείλησε σοβαρά με τον Μάιντεβατς τον οποίο σταμάτησε ο Στρακόσα , ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκατσίνοβιτς είχε κάκιστο τελείωμα με ευνοϊκές συνθήκες. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι της ΑΕΚ φώνακαν για χέρι-πέναλτι μέσα στην περιοχή με τον Πουλικίδη να μην δινει και παλι τίποτα. Ηταν μια  σέντρα απο αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Σιέλη και μετά στον Λουίς που είχε το χέρι του απλωμένο!  Το ματς ολοκληρώθηκε στο Αγρίνιο χωρίς να αλλάξει κάτι και η Ένωση γνώρισε οδυνηρή ήττα…  

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Παντελάκης, Πέρες, Λομόνακο (70’ Μαιντέβατς), Σιέλης, Μπουζούκης (59’ Ρόα), Ντίας (70’ Μπελεβώνης), Μαυριάς (91’ Μπακάκης), Στάγιτς, Λιάβας, Νικολάου (59’ Μιγκέλ Λουις). 

ΑΕΚ: Στρακόσια, Ρότα (75’ Άμραμπατ), Πήλιος (75’ Πήλιος), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (65’ Λιούμπισιτς), Περέιρα, Πινέδα, Ελίασον (65’ Λιβάι Γκαρσία), Κοϊτά, Πιερο. 

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ