Ο Σπύρος Οικονομόπουλος ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1989 και έχει ζήσει την χαρά ενός τίτλου. Σήμερα είναι ο παλαίμαχος άσος που τιμήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ και μιλώντας στο Match programme του αγώνα, έκανε σύγκριση του τώρα και του τότε, σχολιάζοντας τους Αραμπατζή και Σάχα και στέλνοντας και μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας
Αναλυτικά η συνέντευξη του Οικονομόπουλου
Πως κρίνετε την πρωτοβουλία της διοίκησης να βραβεύσει τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές;
Είναι οπωσδήποτε κάτι πολύ θετικό. Όταν είχαμε το γήπεδο μας στη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρχε η δυνατότητα να γίνονται και φιλικά για ποδοσφαιριστές με πολυετή παρουσία. Τώρα παίζουμε σε μια ξένη έδρα, οπότε το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι αυτό: να μπαίνεις στο γήπεδο συνοδευόμενος από ένα μέλος της διοίκησης, να προβάλλονται κάποιες στιγμές σου στα matrix και ο κόσμος να σε θυμάται και να χειροκροτάει.
Ποια εμφάνιση από τις 115 που κάνατε με την ΑΕΚ θεωρείτε την καλύτερη;
Έκανα πολλά καλά παιχνίδια τη σεζόν 1988-89, όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Με τον ΟΦΗ, με την Λάρισα, με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο σταθμός ήταν το ματς με τον Ολυμπιακό την προτελευταία αγωνιστική. Υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες την εβδομάδα πριν τον αγώνα, το έβλεπες στις εφημερίδες, το άκουγες στα ραδιόφωνα. Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι πριν τον αγώνα στη βίλα του προέδρου, λες και είχαν κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε δέκα χρόνια να το πάρουμε και είχαμε πεισμώσει. Για αυτό θα θυμάμαι για πάντα εκείνη την εμφάνιση.
Το 1989 κατακτήσατε το πρωτάθλημα παρότι οι ανταγωνιστές είχαν πολλαπλάσιο μπάτζετ. Μπορεί να επιτευχθεί ξανά κάτι τέτοιο;
Είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα χωρίς δικό μας γήπεδο. Η ΑΕΚ πρέπει να έχει την έδρα της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν στέκομαι στο γιατί γκρεμίστηκε το «Νίκος Γκούμας», αλλά πρέπει να βρεθεί λύση γρήγορα. Βλέπετε τη δυναμική που δίνει το Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό.
Ποια γνώμη σας για τους τερματοφύλακες της ομάδας μας Σεμπάστιαν Σάχα και Γιάννη Αραμπατζή;
Είναι και οι δύο καλοί τερματοφύλακες. Βέβαια ο Σάχα πλησιάζει τα 32, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει μέλλον. Οι τερματοφύλακες μπορούν να παίξουν μέχρι τα 35, έχουμε και παραδείγματα. Ο Αραμπατζής είναι νεότερος και πρέπει να πάρει παιχνίδια για να αποκτήσει πείρα. Πάντως έχουν και οι δύο προσόντα.
Ποιο μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στον κόσμο της ΑΕΚ;
Να συνεχίσει να είναι κοντά στην ομάδα, γιατί όπως λένε «οι καλοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα». Οι ΑΕΚτζήδες έχουν σταθεί στην ομάδα και ελπίζω να γίνει σύντομα για χάρη τους το νέο γήπεδο. Πολύ καλή ενέργεια η κατασκευή του προπονητικού κέντρου, ωστόσο επαναλαμβάνω ότι το γήπεδο είναι το Α και το Ω για έναν σύλλογο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
