Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ολυμπιακοί Αγώνες, Μαραθώνιος: Χρυσό μετάλλιο η Σιφάν Χασάν (VIDEO)

Τρίτο μετάλλιο, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την Ολλανδέζα


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στον Μαραθώνιο Γυναικών, στην τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων,  νικήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η Σιφάν Χασάν σε 2:22:55 και νέο ολυμπιακό ρεκόρ μετά από μία μεγάλη μάχη μέχρι το τελευταίο μέτρο.

Ένας αγώνας όπου πέντε κοπέλες διεκδίησαν το χρυσό ώς και τα τελευταία χιλιόμετρα και που τελικά κρίθηκε σχεδόν στο νήμα!

Η Σιφάν Χασάν έμεινε στο τέλος με την κάτοχο του απόλυτου Παγκόσμιου ρεκόρ, Ασέφα Τιγκστ και ξεκαθάρισαν στο τέλος μετά από κλεισίματα και σπρωξίματα με την Ολλανδέζα να παίρνει το πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ σε αυτή τη διοργάνωση έχει ήδη πάρει άλλα δύο χάλκινα.

Δεύτερη ήταν η Ασέφα Τιγκστ σε 2:22:58, τρίτη που έμεινε πίσω στα τελευταία 500μ. η Έλεν Ομπίρι σε 2:23:10 και νέο ατομικό ρεκόρ και ακολούθησαν η Σάρον Λόκεντι (2:23:14 ατομικό ρεκόρ), Αμέιν Σανκούλε (2:23:57), και Γιούκα Σουζούκι στην έκτη θέση με 2:24:02 και ατομικό ρεκόρ.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε η Ρουμάνα Μέλινγκορ σε 2:24:56, όγδοη ήταν η Στέλα Τσέσανγκ από την Ουγκάντα σε 2:26:01, ένατη η Λόνα Σάλπετερ από το Ισραήλ και δέκατη η Γιουνίς Τσούμπα από το Μπαχρέιν σε 2:26:10.

Κι όλα αυτά ενώ η Χασάν είχε κάνει ήδη τρεις κούρσες, δύο στα 5.000μ. και μία στα 10.000μ. την Παρασκευή το βράδυ, πλησιάζοντας τον άθλο του σπουδαίου Eμίλ Ζάτοπεκ όταν το 1952 στο Ελσίνκι είχε κερδίσει τα 5.000μ., τα 10.000μ. και τον Μαραθώνιο!




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ