Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ανακαλείται η εξωδικαστική συμφωνία με τον «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

Ξανά στο τραπέζι η θανατική ποινή για τους κατηγορούμενους


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με απόφαση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ανακλήθηκε η εξωδικαστική συμφωνία με τον Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, και δύο συνεργούς του, οι οποίοι κρατούνται στη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ και δύο συγκρατούμενοί του, o Ουαλίντ μπιν Άτας και ο Μουσταφά αλ Χαουσάουι, αποδέχθηκαν να ομολογήσουν την ενοχή τους, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη συμφωνία. Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τη συμφωνία με αντάλλαγμα να αποφύγουν τη θανατική ποινή.

Ωστόσο, την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αφαίρεσε από την Σούζαν Εσκαλιέ, η οποία έχει την εποπτεία του στρατοδικείου στο Γουαντάναμο, την εξουσία να συνάπτει εξωδικαστικές συμφωνίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την αρμοδιότητα. «Με άμεση ισχύ και κάνοντας χρήση της εξουσίας μου, αποσύρομαι από τις τρεις προδικαστικές συμφωνίες», υπογραμμίζει ο Λόιντ Όστιν.

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο είχαν επικρίνει έντονα την εξωδικαστική συμφωνία με τους τρεις κατηγορούμενους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ