Λίγες μέρες μετά την τέταρτη θέση στα 100 μέτρα ύπτιο, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για δέκατα του δευτερολέπτου, ο Απόστολος Χρήστου είχε σκεφτεί να μην κατέβει στο αγώνισμα των 200 μέτρων ύπτιο. Παρά την απογοήτευσή του, άλλαξε γνώμη, συμμετείχε κανονικά και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Μετά την απονομή, ο Έλληνας κολυμβητής υπογράμμισε ότι απέδειξε πως ο άνθρωπος μπορεί να αντιστρέψει κάθε αναποδιά που θα συναντήσει στο δρόμο του.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, με το ασημένιο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος, ο Χρήστου τόνισε: "Είναι τεράστια επιτυχία και κατά τα ψέματα, ήρθε και σε ένα αγώνισμα που δεν το πίστευα. Είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να παλεύουμε σε όποια ευκαιρία έχουμε.
Πραγματικά το Ολυμπιακό μετάλλιο θεωρώ ότι είναι η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, τον ολοκληρώνει παντού. Είναι τεράστια επιτυχία. Δεν έχω λόγια. Για αυτό το φίλησα. Με ολοκλήρωσε σαν αθλητή. Είμαι γεμάτος από όλα όσα έχω ζήσει αυτά τα χρόνια.
Είναι πάρα πολλά τα χρόνια προσπάθειας, με αποκορύφωμα αυτή τη διοργάνωση, που είναι το όνειρο κάθε αθλητή να βρεθεί στο βάθρο. Είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή για να ανταπεξέλθεις στην πίεση και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και έδειξα ότι μπορώ να το κάνω. Γεγονός που δείχνει ότι είμαι πλέον πάρα πολύ έμπειρος και μπορώ να διαχειριστώ κρίσιμες κούρσες όπως η σημερινή.
Ήτνα πολύ γρήγορη η διαδρομή (σσ. από την κόλαση στον παράδεισο). Την επόμενη ημέρα από τα 100μ στο ύπτιο ξύπνησα στεναχωρημένος και μετά συνειδητοποίησα γιατί είχα αυτό το συναίσθημα. Πραγματικά με απελευθέρωσε γιατί δεν ήταν ο βασικός μου στόχος. Ήμουν ο εαυτός μου και φάνηκε μέσα στο νερό.
Είδα πολλές φορές τη χθεσινή κούρσα και κατάλαβα ότι πρέπει να κολυμπήσω πιο γρήγορα στα πρώτα 100 μέτρα, γιατί είχε περισσότερες δυνάμεις στο τέλος. Σήμερα πέρασα περίπου 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα (σσ. τα 100). Στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά ήμουν ήδη πάρα πολύ μπροστά και κατάφερα να διατηρήσω το προβάδισμα που μου έδωσε το μετάλλιο.
Είμαι περήφανος που κατάφερα να αντιστρέψω την ψυχολογία της 4ης θέσης, που πραγματικά με στεναχώρησε πάρα πολύ και σήμερα έδειξα ότι μπορείς να αντιστρέψεις κάθε άσχημο συναίσθημα και κάθε αναποδιά που μπορείς να συναντήσεις.
Είναι μεγάλη επιτυχία αυτό το μετάλλιο και ελπίζω να είναι η αφετηρία, ώστε να καθιερωθούμε σαν δύναμη με επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κανείς δεν έχει λόγια, δεν μπορώ να το περιγράψω. Ούτε τα παιδιά έχουν καταλάβει καλά-καλά τι έχει γίνει. Είναι μια τεράστια επιτυχία και θέλω να τη χαρούμε κάθε στιγμή.
Ο Γκολομέεβ τα πήγε περίφημα, είναι στον τελικό για δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες και ελπίζω και αυτός με λίγη τύχη και μια καλή κούρσα να βρεθεί στο βάθρο".
Νωρίτερα, στη μεικτή ζώνη είχε αναφέρει: "Είχα πάρα πολύ λύπη πάνω μου και στεναχώρια εξαιτίας της τέταρτης θέσης. Σήμερα μπήκα για το μετάλλιο. Εκβίασα τη θέση ουσιαστικά γιατί πέρασα πάρα πολύ δυνατά και είχα το έδαφος να το διατηρήσω μετά. Είδα πως ήμουν μπροστά και είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω τώρα. Είπα δεν γίνεται πραγματικά να το χάσεις.
Στα εκατό μέτρα ήμουν μπροστά γιατί έκανα τη στροφή και δεν υπήρχε κανείς. Και στα 150 ήμουν αρκετά μπροστά. Στο τέλος ένιωσα πως έχασα έδαφος, αλλά ήμουν ήδη πάρα πολύ μπροστά. Δεν γινόταν να το χάσω. Εφόσον κολύμπησα γρήγορα, το εκμεταλλεύτηκα στα πρώτα 100 μέτρα. Πέρασα αρκετά άνετα, στο τέλος κουράστηκα αλλά διατηρήθηκα.
Τα 100 μέτρα δεν τα αλλάζω, αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία είναι τα 200 και δεν έχω λόγια. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που έχω κάνει.
Ήμουν πολύ πιο ήρεμος σήμερα. Το χάρηκα περισσότερο από τα 100. Το απόλαυσα γιατί ένιωσα ότι είμαι όντως στο κορυφαίο επίπεδο και έπρεπε να το απολαύσω.
Στόχος μου είναι το μετάλλιο. Δεν είναι στα 100 είναι στα 200. Δύο τελικοί. Πανελλήνιο ρεκόρ. Δεν μεν ενδιαφέρει τίποτα άλλο, παρά ότι πήρα το μετάλλιο.
Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω πάρει μετάλλιο. Δεν μπορεί να το δεχθεί το μυαλό μου . Είχα τα πάντα με το μέρος μου, τον θεό την τύχη. Βέβαια, η τύχη δεν έχει να κάνει τίποτα αν κάποιος δεν δουλέψει.
Όταν όλα τα παιδιά θα τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους θα χαρούμε εδώ τις μέρες στο Παρίσι και θα γυρίσουμε για το καλοκαίρι.
Θεωρώ πως στο τελικό ήμουν ο πιο έμπειρος άσχετα αν βγήκα δεύτερος. Ήμουν ο πιο συνειδητοποιημένος. Ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Μπήκα με τη νοοτροπία να κερδίσω, να πάρω το μετάλλιο και από ότι φαίνεται μπήκα με σκοπό να κερδίσω άσχετα που στο τέλος το έχασα λόγω κούρασης.
Είπα πως δεν πρέπει να τα παρατήσω, το συζήτησα με τον προπονητή μου και αφού ήμουν όντως καλά, το πάλεψα. Το μετάλλιο σβήνει κάθε άσχημη στιγμή, τον πόνο, τη κούραση και λυτρώνει.
Το αφιερώνω στην οικογένεια μου πάνω από όλα και ειδικά στον αδελφό μου που ήταν δίπλα μου και φέτος. Όλα τα χρόνια με στήριζε και μου παρέχει ότι χρειάζομαι γιατί η καθημερινότητά μου είναι πολύ δύσκολη".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

