Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Reuters: Ο Μπάιντεν αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από δημοσκόπηση ότι χάνει και στις 6 κρίσιμες πολιτείες

Τελευταία στιγμή το έμαθαν τα υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το Reuters μετέφερε πληροφορίες για το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο, καθοριστική για την απόφαση Μπάιντεν ήταν η δημοσκόπηση που του έδειξαν το Σάββατο οι στενοί του συνεργάτες.

Κατά το ίδιο τηλεγράφημα στη δημοσκόπηση αυτή ο Μπάιντεν φαινόταν να χάνει και στις έξι κρίσιμες πολιτείες (swing states) για την εκλογή προέδρου των ΗΠΑ.

Παράλληλα ο Μπάιντεν κατέρρεε και σε πολιτείες όπως η Βιρτζίνια και η Μινεσότα για τις οποίες οι Δημοκρατικοί δεν σχεδίαζαν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα καθώς τις θεωρούσαν «σίγουρες».

Όπως καταλήγει το Reuters «ο Μπάιντεν άλλαξε την απόφασή του (σ.σ. και παραιτήθηκε) αφού μελέτησε εξονυχιστικά τα δεδομένα».

Το έμαθαν τελευταία στιγμή τα υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών

Ο Μπάιντεν ενημέρωσε υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως και συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο, ότι θα αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές λίγο πριν δημοσιευτεί η επιστολή όπου διατύπωνε την απόφασή του.

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNN ότι ο πρόεδρος σκεφτόταν την απόσυρση τις τελευταίες δύο ημέρες, κατά τις οποίες βρισκόταν στην κατοικία του στο Ντελαγουέρ όπου αναρρώνει από τον κοροναϊό.

Η είδηση ότι ο Μπάιντεν αποχωρεί από την προεκλογική εκστρατεία, συνεχίζει το CNN, ήταν έκπληξη και για πολλούς απλούς υπαλλήλους του Μπάιντεν, τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και στην προεδρική εκστρατεία.

Το αμερικανικό δίκτυο μίλησε με πολλούς που το έμαθαν μόνο όταν ο πρόεδρος ανήρτησε την επιστολή στις 13:46 (τοπική ώρα ΗΠΑ, 20:46 ώρα Ελλάδας). Αυτό σημαίνει ότι οι σχεδιασμός για την αποχώρηση κρατήθηκε σε εξαιρετικά κλειστό κύκλο.

Μια παρόμοια εικόνα κατέγραψε και ρεπορτάζ του Reuters που αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν μέχρι χθες βράδυ (Σάββατο) σχεδίαζε να παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

«Χθες βράδυ το μήνυμα ήταν προχωρήστε με τα πάντα, πρόσω ολοταχώς», δήλωσε η πηγή στο Reuters, που θέλησε να μην κατονομαστεί. «Γύρω στις 1.45 μμ σήμερα ο πρόεδρος δήλωσε στα υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας του ότι άλλαξε γνώμη».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ