Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

 

Και ο Φάνης Γκέκας είναι... εδώ. Το αν κάνει ο Γκέκας ή οποιοσδήποτε παίκτης της Εθνικής Ελλάδος για αυτή την ΑΕΚ είναι αστείο και να το συζητάμε. Το αν αυτός πρέπει να προτιμηθεί για μοναδική χωρίς περιορισμούς μεταγραφή του Ιανουαρίου σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ολα αυτά βέβαια αν ισχύσει το ότι η ΑΕΚ θα τον θέλει και θα θέλει κι ο ίδιος. Μην ξεχνάμε την μίκι μάους δήλωση που είχε κάνει τον Γενάρη του 2005 για να δικαιολογήσει το ότι προτίμησε την ΑΕΚ από τον ΠΑΟ: Πήγα στον ΠΑΟ γιατί είχα φιλοδοξίες δήλωσε». Λίγες μέρες μετά έκανε ντεμπούτο με βαμμένο ξανθό μαλλί στην Λεωφόρο απέναντι στην ΑΕΚ και τσίμπησε ένα φιλόδοξο... τρίμπαλο. Επίσης ξέρω από πρώτο χέρι πως το καλοκαίρι του 2011 είχε απορρίψει μετά... βδελιγμίας το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ λίγο καιρό πριν πάει να δώσει την μάχη της παραμονής στην Α κατηγορία της Τουρκίας με την Σάμσουν Σπορ όπου μεταξύ άλλων ατυχιών ήταν και μέσα στο πούλμαν της ομάδας που τράκαρε με... τρένο. Αλήθεια, δείτε και το βίντεο.

Ο Φάνης λοιπόν φέρεται σαν στόχος. Πέρα από την πλάκα και από ότι δεν είναι και ο πιο συμπαθής και για τους λόγους που ανέφερα προηγουμένως είναι σίγουρα πολλές κλάσεις πάνω από τους επιθετικούς που έχει αυτή την στιγμή η ΑΕΚ. Αν οι μεταγραφές ήταν ελεύθερες θα έριχνα μαύρη πέτρα πίσω, θα ξεχνάγαμε τα παλιά και θα τον υποδεχόμασταν με ωσαννά» αν βέβαια ερχόταν αυτή την φορά.

Τώρα όμως, και παρότι η ομάδα σκοράρει με το σταγονόμετρο, το παιχνίδι με την Βέροια μέχρι τώρα θεωρείται εξαίρεση, που επιτρέπεται μία μόνο μεταγραφή μετράνε κι άλλα πράγματα όπως είχα αναφέρει και προχθές στα ΣΦΗΝΑΚΙΑ για τον Κατσουράνη. Ομως ακόμη κι αν για οποιονδήποτε λόγο δεν γίνει πραγματικότητα η επιστροφή του Κατσουράνη δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως η ΑΕΚ πρέπει να σπαταλήσει την μοναδική της μεταγραφή για απόκτηση σέντερ φορ και ιδίως ενός σέντερ φορ με τα αγωνιστικά στοιχεία του Φάνη Γκέκα. Ενός κλασικού παίκτη περιοχής με μεγάλη, πράγματι, εκτελεστική ικανότητα, που έξω από το κουτί όμως κάνει ελάχιστα ως καθόλου πράγματα. Oπως έχει φανεί ξεκάθαρα από την αρχή της σαιζόν, και φυσικά έχει στοιχίσει μαζί με τα ατομικά αμυντικά λάθη τρομερά στην ομάδα, η ΑΕΚ δεν δημιουργεί ευκαιρίες για τον σέντερ φορ της. Θυμάμαι όλους που έχουν περάσει από την κορυφή να μην έχουν βρεθεί σχεδόν ποτέ σε ολόκληρα 90λεπτά σε θέση που να απαιτείς να σκοράρουν και να μην τα καταφέρουν. Σαφώς και η ΑΕΚ δεν έχει επιθετικούς υψηλού επιπέδου αλλά το παρελθόν και του Φουρτάδο και του Κατσικοκέρη δείχνει πως τα γκολάκια τους κάθε χρονιά τα έχουν. Επίσης δεν θυμάμαι σχεδόν καμία ευκαιρία τους που να τραβάω τα μαλλιά μου. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν και είναι στην δημιουργία απέναντι σε οργανωμένες άμυνες.

Για αυτό λοιπόν ακόμη κι αν δεν έρθει ο Κατσουράνης πιστεύω πως η ΑΕΚ χρειάζεται περισσότερο έναν επιθετικό όχι στο στιλ του Γκέκα ή του Μάντζιου, για τον οποίο δεν υπάρχει και ενδιαφέρον, αλλά στο στιλ π.χ του Σκόκο. Ο ίδιος ο Νάτσο είναι άπιαστος βέβαια αλλά υπάρχουν σίγουρα επιθετικοί, αν υπάρχουν και λεφτά, που να έχουν στο παιχνίδι τους και το στοιχείο της προσωπικής ενέργειας εκτός από την τελική εκτέλεση. Ο Μπλάνκο δηλαδή δεν θα έκανε τώρα στην ΑΕΚ που για μένα είναι καλύτερη περίπτωση από τον Γκέκα αν πας σε λύση τέτοιου επιθετικού. Ο Καλόν, ακόμη κι ο Εντίνιο θα ταίριαζε περισσότερο. Αυτά. Τροφή για σκέψη πριν από ένα κρισιμότατο παιχνίδι. Ραντεβού εκεί ΑΕΚάρα μου.