Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

 

Η ΑΕΚ την Κυριακή που πέρασε σφαγιάστηκε από την διαιτησία.Η ΑΕΚ την Κυριακή έχασε με 4-0 στην έδρα της. Η ΑΕΚ την Κυριακή που πέρασε έμεινε μόνη τελευταία με 5 βαθμούς απέχοντας 4 ολόκληρους βαθμούς από τους αμέσως προηγούμενους. Κι όμως. Οι παίκτες της ΑΕΚ χειροκροτήθηκαν, οι παίκτες του ΟΣΦΠ έφυγαν σαν κύριοι και ο κυρ Σάββας έπιανε κόσμο από μόνος του και έλεγε για την άψογη φιλοξενία της ΑΕΚ, ακόμη και ο Σιδηρόπουλος παρά την δικαιολογημένη οργή του κόσμου δεν είχε κανένα πρόβλημα και το φύλλο αγώνος ήταν λευκό εκτός από τα καθιερωμένα καπνογόνα και κάποια υβριστικά συνθήματα που για τέτοιο παιχνίδι ήταν και αυτά ηπιότατα. Κι όμως. Η ΑΕΚ στήνεται στο απόσπασμα από την αστυνομία για κάποια επεισόδια που έγιναν εκτός γηπέδου και τα οποία στην πραγματικότητα δεν πήρε κανείς χαμπάρι. Φυσικά ούτε λόγος για αναφορά τραυματιών ή υλικών ζημιών. Δεν έχω πρόβλημα με την αστυνομία και θέλει να πιστεύω πως κι αυτή δεν έχει πρόβλημα με την ΑΕΚ. Ομως με την ομάδα σε μια τόσο δύσκολη θέση, για την οποία θέση βέβαια δεν φταίει η αστυνομία αλλά η αλήθεια είναι πως έβαλαν το χεράκι του και... απ' έξω για να φτάσει η ΑΕΚ εκεί, αρχίζω πια να μην βλέπω τίποτα σαν τυχαίο. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι φέτος ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ. Η στήριξη του στην ομάδα, και αριθμητικά, είναι ο ορισμός της προσφοράς χωρίς καμία... ανταπόδοση. Δεν έχει γίνει ούτε μισό επεισόδιο εντός ή εκτός έδρας. Και τώρα η ΑΕΚ βρίσκεται τυλιγμένη σε μια κόλα χαρτί για κάποια επεισόδια τόσο μεμονωμένα και ξεκάρφωτα που δεν τα πήρε χαμπάρι κανένας. Μπορεί να βρέθηκαν 30 άτομα που βρίσκονται σε μόνιμο πόλεμο με την αστυνομία και το κράτος και συγκρούστηκαν με καμια διμοιρία, γιατί δεν πιστεύω πως όσα γράφτηκαν ήταν από το μυαλό των αστυνομικών, αλλά θα είναι όχι απλά κρίμα αλλά σκάνδαλο να υπάρξει τιμωρία για την ΑΕΚ που πεθαίνει» για βαθμούς για ένα παιχνίδι που οι οπαδοί της έδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα να σταθούν αυτή την φορά στο ύψος τους. Ετσι κι αλλιώς το... μεγάλο αφεντικό δεν έχει κάποιο συμφέρον.  Ή μήπως έχει; Μήπως νομίζει ότι θα γράψει ιστορία αν θα ρίξει έναν από τους δύο μεγάλους αντιπάλους; Δεν το αποκλείω καθόλου. Αλλά να πω την αλήθεια μου αρέσει περισσότερο έτσι. Δίνει στον ταπεινωτικό στόχο μια σταλιά μεγαλύτερης αξιοπρέπειας. Και βέβαια να μην ξεχνάμε ποτέ πως η ζωή κάνει κύκλους.

Μια και είπαμε για μεγάλο αφεντικό... Δυο διαιτητές δεν παίζουν φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Κύρκος και ο Κωνσταντινέας. Οι δύο που σφύριξαν στις δύο περυσινές ήττες του ΟΣΦΠ.  Σύμπτωση. Είχε κάνει και Τρίτη ήττα ο ΟΣΦΠ αλλά αυτή με την Κέρκυρα, η ήττα,  δεν... μετράει, δεν πόνεσε καθόλου. Να τα θυμόμαστε αυτά. Φυσικά δεν περιμένουμε να τα ακούσουμε στις δηλώσεις του Δημητρέλου μετά την ΚΕΔ οπότε ας τα γράψουμε εδώ.

Ο Λίνεν βλέπω πως μπήκε αμέσως στο κλίμα που, ευτυχώς, δημιουργήθηκε από την Δευτέρα κιόλας για το παιχνίδι της Βέροιας. Είναι τελικός, οι παίκτες πρέπει να είναι σοβαροί και επαγγελματίες. Καλό θα είναι λοιπόν οι 4-5 παλιοί που διάβασα κάπου πως είναι στα... όρια τους επειδή έφτασε η 15η Νοεμβρίου και δεν έχουν οριστικά νέα όπως τους είχε υποσχεθεί ο Δημητρέλος να ηρεμήσουν, να κάνουν την δουλειά τους και ότι είναι να γίνει είναι βέβαιο πως θα το μάθουν πρώτοι. Αν η ομάδα δεν βελτιωθεί και πάθει καμιά ζημιά ούτε στο... Κορδελιό δεν θα τους παίρνουνε μετά. Η υπομονή στο οικονομικό κομμάτι δεν μικραίνει τις υποχρεώσεις κανενός.  Και κάτι τελευταίο. Καλό θα ήταν να εξηγούσε ο Κατίδης στον Λίνεν ή σε κάποιον από την ΑΕΚ, τον Κωστή π.χ, τον λόγο για τον οποίο αποβλήθηκε σε φιλικό παιχνίδι, στις καθυστερήσεις. Και εκτός Σπάτων και ΟΑΚΑ οι παίκτες της ΑΕΚ είναι παίκτες της ΑΕΚ. Και ιδίως οι μικροί πρέπει να έχουν την αμέριστη προσοχή όλων.