Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

 

Θα αρχίσω με τον Μανώλη γιατί χθες τον έφτιαξα πριν το ματς με την ελπίδα να βάλει την ΑΕΚ πάνω από όλα και να κάνει τα αυτονόητα, ότι θα έκανε κι ο τελευταίος προπονητής αν του έδιναν τον χρίσμα για μια μέρα.  Θα είμαι σύντομος. Οσον αφορά το κοουτσάρισμα θα αρχίσω και θα τελειώσω με το ότι σε ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια που φέτος ο αντίπαλος ήταν σίγουρο πως θα μας περιμένει αφησε Κορδέρο στον πάγκο κι έβαλε κεντρικά χαφ τον Γιάγκο και τον Ρίκκα για να του... οργανώσουν το παιχνίδι και μπροστά τους αντί για τον Κατίδη που σε αυτή την θέση έγινε αρχηγός της Εθνικής τον Παπαδημητρίου για να κάνει... παπάδες,και στο τέλος του αγώνα να θυμηθούμε όλοι πως έχει περάσει, μικρότερος, από τα έμπειρα χέρια του Μανώλη. Αντί να κοιτάξει μόνο το αποτέλεσμα πήγε να βάλει την προπονητική του σφραγίδα. End of story και πολύ ήταν για προπονητή που αύριο, το πολύ μεθαύριο, φεύγει. Οσον αφορά την προσωπικότητα θα πω μόνο το εξής. Υπηρεσιακός προπονητής μίας χρήσεως που μετά από τέτοιο αποτέλεσμα μιλάει 15 λεπτά (!) στην συνέντευξη τύπου του μοναδικού του αγώνα και κρίνει, επικρίνει, ανακαλύπτει και προτείνει, μόνο συνταγή δεν έδωσε για το Κυριακάτικο τραπέζι, δεν υπάρχει.  Από την εποχή του Τσαγκαλίδη που ήταν στο Καστοριά την περίοδο 96-97 που η ομάδα είχε πέσει από την τρίτη αγωνιστική κι αυτός μίλαγε  στην συνέντευξη τύπου, μετά από κάθε ήττα, λες και ήταν ο... Καπέλο και ανέλυε τον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ έχω να δω τέτοιο ψώνιο που να κάνει την συνέντευξη τύπου τόπο προπονητικής ... αυτοϊκανοποίησης. Ευτυχώς τουλάχιστον δεν ξεπέρασε το αμίμητο  του Τσακαλίδη που είχε δηλώσει μετά το ΠΑΟ - Καστοριά 7-0 πως "ο ΠΑΟ ήταν τυχερός έκανε εφτά ευκαιρίες και μας έβαλε... εφτά γκολ". Πάλι καλά.

 

Για να προλάβω κάποιους που θα κάνουν την κλασική ερώτηση απαντώ. ΟΧΙ δεν φταίει ο Μανώλης για τα χάλια της ΑΕΚ. Ούτε οι παίκτες γιατί αυτό μπορούν κι αυτό κάνουν. Ούτε ο Βλάχος, γιατί δεν είχε καλό ρόστερ. Ούτε ο Μαύρος γιατί είναι Θεός, δεν είχε μπάτζετ και δεν όρισε δικό του Δ.Σ. Ούτε ο Τσιάρτας γιατί  δεν τον άφησαν εν λευκώ να παίξει μπάλα και να φτιάξει... ομαδάρα. Ούτε ο Δημητρέλος που ο άνθρωπος μπήκε για να εξασφαλίσει την αδειοδότηση, δεν μας είπε πως έχει λεφτά και δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Ούτε ο Μπόβαλης γιατί έβαλε κι από την τσέπη του και δεν πληρώθηκε λες κι αν η ΑΕΚ είχε μπάτζετ για την θέση του θα το έδινε σε αυτόν. Ούτε ο Μπρουσιανός γιατί ένα απλό μέλος είναι στο Δ.Σ ιδίως όταν οι αποφάσεις είναι λανθασμένες. Ούτε οι υπάλληλοι γιατί είναι τρεις μήνες απλήρωτοι. Δεν φταίει ΚΑΝΕΙΣ. Για αυτό είμαστε έτσι όπως είμαστε. Γιατί της προσπάθειας και της αποτυχίας προηγείται η... δικαιολογία.  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ακόμη κι ο Φουρτάδο, ο πιο αναίσθητος ποδοσφαιριστής που έχω δει να φοράει αυτή την φανέλα, αυτό τον χαρακτηρισμό θέλω να του δώσω πάνω από τους άλλους... 20 που θα μπορούσα, μπορεί να σου πει αν τον ρωτήσεις πως επηρεάστηκε από τα προβλήματα κι από την σύγκρουση Θωμά- Δημητρέλου. Γιατί όχι; Ψυχούλα είναι κι αυτός.

 

Αν αυτή η νοοτροπία δεν αλλάξει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, αν δεν επέλθει η πολυπόθυτη αλλαγή ιδιοκτησίας, που πρώτα θα ΠΛΗΡΩΣΕΙ και μετά θα ΑΠΑΙΤΕΙ, φοβάμαι πως θα χάσουμε την μάχη της παραμονής που λίγοι την είχαμε βάλει σαν τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ φετινό στόχο της ομάδας. Βέβαια αν δεν αλλάξει η ιδιοκτησία το πιθανότερο είναι πως δεν θα προλάβουμε να δούμε το τέλος της... χαμένης μάχης. Κουράγιο ΑΕΚάρα μου. Για ένα μόνο στεναχωριέμαι. Που χθες όταν έφυγα δεν ήμουν τόσο σκασμένος όσο με τον Αρη και μέσα μου σκέφτηκα λίγο πως "ευτυχώς αντί για 7-1 έγινε τελικά 5-2. Ναι το σκέφτηκα. Συγνώμη ΑΕΚάρα μου. Και για ένα χάρηκα. Γιατί με την ψυχή, με την θέληση και την τρέλα για την ΑΕΚάρα ο Παυλής τους έβαλε στα δίχτυα. Μόνο ένας ΑΕΚΤΖΗΣ τελικά θα μπορούσε να βάλει αυτό το γκολ. Να είναι καλά το παιδί. Και ιδίως ο συγκεκριμένος να έχει ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ την υγειά του.  Η πιο όμορφη στιγμή μιας δύσκολης ημέρας. Κουράγιο αδέρφια. Για προπονητή κ.τ.λ από αύριο.