Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

 

/span> Δύο μέρες μένουν για το παιχνίδι με την Κέρκυρα και δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν έρθει όπως θα έπρεπε πριν από αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Που είναι κρίσιμο αλλά δεν είναι και το... τελευταίο. Αυτό πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους. Το θέμα προπονητή μετά τα όχι» από τον Αγγελο και τον Δέλλα μπήκε σε άλλη τροχιά και όπως λέγαμε χθες ο πανικός μόνο ο χειρότερος σύμβουλος θα μπορούσε να είναι. Αυτός λοιπόν έχει κυρίευσει τον Δημητρέλο όπως είναι πεντακάθαρο. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση για την ΑΕΚ που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση ένας άνθρωπος που τα έχει χαμένα. Γιατί μπορεί ο Δημητρέλος να έδωσε ρεσιτάλ σε υπουργία και εφορίες και να πήρε τα εύσημα από όλους μας για την επιτυχία της αδειοδότησης αλλά το ποδοσφαιρικό κομμάτι και ιδίως εν μέσω τέτοιας κρίσης είναι άλλο πράγμα.

Το ότι τα έχει χαμένα φαίνεται από πολλά πράγματα. Ενα από αυτά είναι το ότι ενώ είχε πει πως δεν θα απαντήσει στον Μαύρο έχει μιλήσει ήδη στα δύο από τα τρία ραδιόφωνα που υπάρχουν απαντώντας. Αλλο ένα έμεινε δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και εκεί. Χθες το βράδυ επειδή του έριξε την ιδέα ο Μπρουσιανός κάλεσε τον Χάβο, έναν προπονητή που δεν ήταν καν στις επιλογές χθες το απόγευμα, και πανικόβλητος από την αποχώρηση Κωτσοβού τον κάλεσε εκεί που έτρωγαν με τον Κασνακίδη για να μιλήσουν για συνεργασία στην ΑΕΚ!

Δεν έχω πρόβλημα με τον Χάβο, είναι συμπαθητικός, αλλά κακά τα ψέματα είναι η χειρότερη λύση, αντικειμενικά, που εξετάζει η ΑΕΚ. Λόγω εμπειρίας, παραστάσεων, ποδοσφαιρικής προσωπικότητας. Φυσικά αν αυτός είναι ο προπονητής θα τον στηρίξουμε όπως μπορούμε. Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια για οτιδήποτε άλλο και δεν είμαστε εμείς που παίρνουμε τις αποφάσεις. Την απόφαση θα την πάρει ο Δημητρέλος και αυτός θα έχει την ευθύνη αν και σε 10-15 μέρες μπορεί να είναι παρελθόν.  Αυτό όμως που έχει υποχρέωση να κάνει απέναντι στην ΑΕΚ και αυτό μπορούμε όλοι να το απαιτούμε είναι να ηρεμήσει, να μην σκέφτεται το ματς με την Κέρκυρα γιατί ανέκδοτο θα είναι ούτως ή άλλως να πάρει προπονητή και να τον έχει το Σάββατο στον πάγκο ενώ δεν θα ξέρει ούτε τα ονόματα των παικτών και να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Με ποδοσφαιρικά μόνο κριτήρια. Και ελπίζω να τελειώσει επιτέλους η συνεχής εναλλαγή Παπαδόπουλου - Μπατίστα για το ποιος θα κάτσει στον πάγκο την Κυριακή. Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες τα δεδομένα άλλαξαν 3-4 φορές. Ψυχραιμία. Και μια σωστή απόφαση για τον επόμενο προπονητή.

Δυστυχώς θα την πάρει ο Δημητρέλος μόνος του αφού ο μοναδικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου που είναι κοντά του αυτή την στιγμή είναι ο Γενικός Αρχηγός Χρήστος Κωστής αλλά κι αυτόν το άδειασε στον αέρα με την παρακάτω δήλωση στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: Ναι αλλά ο Μαύρος τελικά τερμάτισε την συνεργασία με τον Τσιάρτα...
Ναι αλλά υπήρχε και η περίπτωση του Κωστή, ο οποίος ήταν σε πόστο που δεν εκπλήρωσε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του και η ομάδα έμενε μόνη στον πάγκο...
-Μα εσείς κρατήσατε τον Κωστή...
Δεν κράτησα κανέναν. Ήθελα να επέλθει ηρεμία". Μετά από αυτό δεν ξέρω με τι ψυχολογία ο Κωστής θα κάτσει στον πάγκο το Σαββάτο. Οσο για το να εκφέρει γνώμη ας το αφήσουμε καλύτερα.

Θα αποφασίσει μόνος του λοιπόν. Σε πλήρη σύγχηση. Ευτυχώς όπως φαίνεται κάποιος τον ηρέμησε το πρωί αλλιώς ήδη ο Χάβος θα είχε ολοκληρώσει την πρώτη του προπόνηση. Δεν έχει η ΑΕΚ την πολυτέλεια να επιλέγει μεταξύ Χιμένεθ και Λε Γκουέν όπως πριν δύο χρόνια αλλά και πάλι υπάρχουν αξιόλογα ονόματα. Το θέμα είναι να μπορέσει να τους πείσει κάποιος. Αλλιώς ο Χάβος θα είναι μονόδρομος.  Αυτόν τον έπεισε σε χρόνο ρεκόρ το δίδυμο Δημητρέλου - Κασνακίδη.

Και κάτι για το τέλος. Παρελθόν αποτελεί ο Βασίλης Τόγελος για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.  Με τον Βασίλη δεν έχω κοινωνικές σχέσεις. Γνωρίστηκαμε κοντά στην ΑΕΚ. Οπου πήγαινα στην επαρχία σε αποστολές με την ΑΕΚ σε κάποιο αεροδρόμια τον πετύχαινα. Το καλοκαίρι του 2008 ξεκίνησε δίπλα στον αρχηγό, τον Λεωνίδα, τον Νικολάκη και τα άλλα παιδιά την προσπάθεια για την αναγέννηση της Μάνας ΑΕΚ μετά τον Ανατολιωτάκη. Παρά τις αυξημένες επαγγλματικές τους δραστηριότητες ήταν η ψυχή της ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο στο οικονομικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Οπως όλοι οι ανιδιοτελείς έτσι κι ο Βασίλης φεύγει πικραμένος έχοντας μόνο δώσει. Να τον έχει ο Θεός καλά. Και σίγουρα όσο μακριά κι αν είναι από τα γραφεία που... βαρέθηκαν να τον βλέπουν περισσότερο από την γυναίκα του και τα παιδιά του δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μακριά από την ΑΕΚ. Δεν είναι απλά ένα όνομα ψηφοδελτίου. Είναι τρόπος ζωής. ΑΕΚάρα για Πάντα.