Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

 

span class="c1">Εκανε κι ο Τροχανάς την παρέμβαση του και πλέον οι αμφιβολίες, οι κρίσεις, οι επικρίσεις και γενικότερα τα αρνητικά σχόλια αυξάνονται και πληθαίνουν.

Φυσιολογικό είναι. Η ΑΕΚ είναι σε δύσκολη θέση, τα τελευταία 8 χρόνια βαρεθήκαμε να ακούμε για νέους επενδυτές που θα βοήθαγαν τους... κουρασμένους, αλλά ευρώ δεν είδαμε από κανέναν, και οι πληροφορίες πως ακόμη κι ο Χάρις συναντήθηκε με τον Βούρο για το γήπεδο, λες κι ένας πρώην βουλευτής και αυτοαποκαλούμενος άνεργος χωρίς θεσμικό ρόλο στην ΑΕΚ παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό, όπως και η εμπλοκή με οποιοδήποτε τρόπο του αποτυχημένου προέδρου Αδαμίδη που έφυγε από την ΑΕΚ εν μέσω παλαϊκής κατακραυγής θα ήταν περίεργο να μην επηρρεάσουν αρνητικά και τους πιο καλοπροαίρετους. Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω της εμπλοκής του Κιθ Χάρις που μόνο φάντασμα δεν είναι και της αύθαρτης εφοπλιστικής οικογένειας Βιντιάδη νομίζω πως οι καλοπροαίρετοι είναι οι περισσότεροι.

Οσο δεν ξεκινάει ο επίσημος οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές τόσο οι αμφιβολίες θα αυξάνονται παρότι η παρουσία του Χάρις για τρεις μέρες στην Αθήνα σίγουρα έδωσε πολλούς πόντους στο συγκεκριμένο επενδυτικό ενδιαφέρον.  Μετά την σύσταση της εταιρίας που θα γίνει κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ αν προχωρήσει η υπόθεση και η επενδυτική ομάδα συμμετάσχει στην αύξηση του Μ.Κ, το ταξίδι του Χάρις και την τριήμερη ενασχόληση, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, τόσο του ίδιου όσο και του Βιντιάδη με την ΑΕΚ νομίζω πως η είσοδος των ορκωτών λογιστών στα γραφεία της ΠΑΕ θα κλειδώσει» το ότι το ενδιαφέρον είναι ζεστό και πολύ προχωρημένο, γιατί υπαρκτό είναι σίγουρα.

Από εκεί και πέρα ένα τρόπος υπάρχει ΜΟΝΟ για αλλάξει η ΑΕΚ χέρια. Και να σωθεί παράλληλα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την δραματική κατάσταση που περνάμε και το πόσο σκοτεινό διαγράφεται το μέλλον. Να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ τα 10-12.000.000 ευρώ της αύξησης του Μ.Κ. Μόνο έτσι αλλάζει χέρια η ΠΑΕ, μόνο έτσι τελειώνουν τα βάσανα. Δεν ξεχρεώνει η ΑΕΚ με αυτά τα λεφτά όμως σύμφωνα με την εικόνα που έδωσε ο Δημητρέλος στην σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη είναι βέβαιο πως βγάζει άνετα την χρονιά και βάζει μπρος για την οριστική εξυγίανση. Ολα λοιπόν θα κριθούν από το αν θα μπουν τα λεφτά. Αυτό λέγαμε από την πρώτη μέρα, αυτό και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που αποδείχτηκαν ύποτες, ασόβαρες ή απλά φορκλόρ. Nα μπουν τα λεφτά και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Μετά θέλουμε δεν θέλουμε αν ο Βιντιάδης και ο Χάρις γίνουν αφεντικά και τον Αδαμίδη θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αν το θελήσουν, και τον Βούρο ακόμη και τον... Σταμάτη τον Γαρδέλη μια και πιάσαμε τους ηθοποιούς. Δυστυχώς έχει φτάσει σε ένα σημείο ΑΕΚ που το μόνο που κοιτάς είναι το ποινικό μητρώο και γενικά όλα αυτά που ελέγχει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού πριν δώσει το ο.κ. Συμπάθειες και αντιπάθειες δεν παίζουν μεγάλο ρόλο αν υπάρξει αφεντικό που θα δώσει και θα σώσει.

Απλά είναι τα πράγματα. Από εκεί και πέρα τα άλλα ερωτήματα που προκύπτουν δεν με απασχολούν και πολύ. Αν είχε αφεντικά η ΑΕΚ και δεν τους συναντούσαν οι ενδιαφερόμενοι τότε πράγματι θα ήταν θέμα. Το να μην κάνουν πέρα από εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Θωμά, τον Δημητρέλο ή οποιονδήποτε άλλο το ΠΣΚ είναι φυσιολογικό αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κανείς από αυτούς που κάνουν αυτή την στιγμή κουμάντο στην ΑΕΚ δεν έχει μετοχές ούτε έχει χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ. Δεν τίθεται επίσης θέμα διαπραγμάτευσης για οτιδήποτε. Τα λεφτά που πρέπει να μπουν είναι στάνταρ, όποιος τα βάλει κάνει ότι θέλει. Μπορεί να ορίσει νέο πρόεδρο και διευθύνοντα, όχι απλά μπορεί αλλά έχει υποχρέωση να κάνει αξιολόγηση προσωπικού και έχει βέβαια δικαίωμα να αλλάξει από τον προπονητή μέχρι τον φύλακα του βοηθητικού εφόσον όλοι πληρώνονται από την ΠΑΕ ΑΕΚ δηλαδή την εταιρία του.

Ολα αυτά είναι της πλάκας. Μόνο σημαντικό ενδεχόμενο που αλλάζει τα πράγματι αν ισχύσει είναι η φερόμενη σαν σκέψη των επενδυτών να βάζουν τα χρήματα τμηματικά. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Φυσικά και έχουν δικαίωμα να βάζουν τα λεφτά λίγα λίγα, οπωσδήποτε είναι καλοδεχούμενα αφού η ΑΕΚ δεν έχει μαντήλι να κλάψει και στο πλαν Β κάνουμε τον... Σταυρό μας αλλά πρέπει να σημαίνει παράλληλα πως θα πάρουν και την ΠΑΕ... τμηματικά. Οχι με 1,2 εκατ. Ευρώ που δεν φτάνουν ούτε μέχρι τον... Δεκέμβριο να πάρουν την ΠΑΕ. Οποιαδήποτε μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου που δεν θα λύνει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ, που κυρίως είναι ταμειακό, δεν λύνει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα και μάλλον ύποπτη θα χαρακτηριστεί επειδή οι καιροί είναι γενικώς πονηροί. Μην ξεχνάτε τον... Μάρτη. Προς Θεού δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο για Χάρις και Βιντιάδη, αντιθέτως τους θεωρώ τους μόνους σοβαρούς που έχουν ασχοληθεί από το 2004 μέχρι σήμερα ανεξάρτητα από τι θα γίνει στο τέλος.  Απλά επισημαίνω κάποια πράγματα που θεωρώ αυτονόητα.