Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

 

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Υγεία, υγεία, υγεία. Πάνω από όλα. Το 2015 θα είναι μια όμορφη χρονιά. Και πρέπει να είμαστε όλοι καλά για να την ζήσουμε. Γιατί ότι και να έγινε στην πορεία, το καλό στο τέλος θα νικήσει. Και η ώρα του πλησιάζει.

 

Μαζί πλησιάζει και η λύτρωση μας. Από τα βασανιστήρια των δύο ετών που ξεκίνησαν εκείνα τα δύο απαίσια βράδια του Απριλίου του 2013 αλλά στην ουσία έρχονταν από χρόνια πριν. Το 2015 είναι η χρονιά της μεγάλης επιστροφής. Μιας επιστροφής που έχει προκαλέσει ήδη πανικό όπως πολύ καλά καταλάβαμε από τις πρώτες μέρες που μπήκε μπροστά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και σίγουρα όσο πλησιάζουν οι μέρες τόσο ο πόλεμος θα εντείνεται. Αυτός ο πόλεμος ήταν σε ότι αφορά την ομάδα ποδοσφαίρου το μεγάλο γεγονός της χρονιάς που τελείωσε. Γιατί αγωνιστικά από φέτος πάλι θα αρχίσουμε να ζούμε σημαντικά πράγματα. Οι δύο σεζόν πρέπει απλά να μείνουν σαν δυο μαύρες κηλίδες. Δεν μπορούμε να θυμόμαστε τίποτα. Όλη μας η δύναμη είναι αυτό που έρχεται.  Και το πόσο δυνατό είναι αυτό που έρχεται μας το δείχνουν οι εχθροί μας. Όσο εξοργιστικοί και προκλητικοί κι αν γίνονται αυτοί είναι που μας δίνουν δύναμη να αντέξουμε λιγο ακόμη μέχρι να τα πούμε μαζί τους από κοντά. Αυτό για μένα ήταν το καλύτερο της χρονιάς. Ο τρόμος τους.

 

Το χειρότερο ήταν το ότι μέσα στο 2014 δεν ξεκίνησε το γήπεδο μας. Και βέβαια όπως αποδείχτηκε περίτρανα πολύ κακό ήταν για την ΑΕΚ το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που όπως είχε γράψει την επομένη των εκλογών ο Νικολακόπουλος νίκησε ο... Ολυμπιακός. Δυστυχώς ο Βασιλόπουλος αποδείχτηκε πολύ χειρότερος από ότι τον περιμέναμε κι εμείς οι λίγοι που είχαμε προειδοποιήσει για το τι έρχεται με αυτόν τον δήμαρχο. Την προτελευταία μέρα του χρόνου ο οπαδός του Ολυμπιακού δήμαρχος αφού κρυβόταν επιμελώς τόσο καιρό προχώρησε σε αυτό που είχε σκοπό από την πρώτη μέρα. Πήρε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για να στραφεί κατά του νόμου που δίνει στην ΑΕΚ το δικαίωμα να κάνει γήπεδο αντάξιο της ιστορίας της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αφού πρώτα ο πρώην αγωνιστής του κινήματος "δεν πληρώνω" ζήτησε από τα ΜΑΤ να απομακρύνουν τους φιλάθλους της ΑΕΚ από την αίθουσα του ΔΣ. Δεν πρέπει να του περάσει. Και για αρχή θα κάνω μία πρόταση. Με Νόμο του κράτους το οικόπεδο της ΑΕΚ είναι πλέον 29 στρέμματα και 120 μέτρα. Αντί να πηγαίνουμε στα δημοτικά συμβούλια και να προσπαθούμε να πείσουμε ανθρώπους που δεν θέλουν να πειστούν αφού έχουν άλλο σκοπό ας μαζευτούμε στο οικόπεδο της ΑΕΚ μας κι ας κάνουμε κάτι που θα μείνει. Μέχρι  να εκδοθεί η άδεια πάμε να καθαρίσουμε τα επιπλέον στρέμματα μας. Αυτά που είναι μέσα στο οικόπεδο ΜΑΣ πλέον και κανείς δεν μπορεί να τα πάρει πίσω. Να κόψουμε τα δέντρα, να ξεχορταριάσουμε, να ισιώσουμε το έδαφος ώστε να είναι έτοιμα όλα όταν θα μπουν οι εσκαφείς. Υπάρχει τρόπος να βρούμε το τοπογραφικό και να ξέρουμε ακριβώς ποιά δέντρα θα κόψουμε. Νόμιμα. Με την άδεια δασαρχείου που πιθανότατα την έχει πάρει ήδη η ΑΕΚ αφού το δασαρχείο σέβεται το νόμο όπως αποδείχτηκε πρόσφατα. Παίρνουμε την άδεια λοιπόν και πάμε. Και μετά όταν με το καλό έρθει η ώρα να κάνει η ΑΕΚ πράξη την υποχρέωση που έχει αναλάβει να πάμε να φυτέψουμε όσα νέα δεντράκια μπορούμε  στο Μητροπολιτικό πάρκο της Νέας Φιλαδέλφειας. Με αυτή την πρόταση αγαπημένα μου αδέρφια σας εύχομαι και πάλι καλή χρονιά. ΑΕΚάρα για πάντα.