0 ΣΧΟΛΙΑ

Καντέρ: Ο Ερντογάν μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί για να κερδίσει ψήφους

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ καταφέρθηκε για ακόμα μια φορά εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την απόφαση του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Ο Τούρκος σέντερ φιλοξενήθηκε στον «Alpha» και ανέφερε: «Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση.

Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες».

»Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ' αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους.

»Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023.

»Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: "Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω».

»Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show.

»Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα «ευχαριστώ» που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ».

Ο Ενές Καντέρ είναι γνωστός πολέμιος του Ερντογάν και ο ίδιος ουσιαστικά δεν μπορεί να επιστρέψει στην Τουρκία καθώς αντιμετωπίζει κίνδυνο σύλληψης μιας και ο Ερντογάν τον έχει κατηγορήσει πολλές φορές ως γκιουλενιστή.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ