Quantcast
0 ΣΧΟΛΙΑ

OΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΟΖΩΝΗ

Διαβάστε τι είπε ο Κοζώνης στην συνέντευξη του στο Σικάγο καθώς και τις συστάσεις του Ελληνα πρόξενου για τον υποψήφιο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ

Το aek365.gr αναδημοσιεύει την συνέντευξη που έδωσε ο Χαράλαμπος Κοζώνης στον Χρήστο Τριανταφυλόπουλο και στο sport24:

ο Μπομπ Κοζώνης εξηγεί αναλυτικά το "στόρι" των διαπραγματεύσεών του με τον Νίκο Νοτιά, αναλύει τη νέα του πρόταση, επαναλαμβάνει ότι διαθέτει ρευστότητα που πλησιάζει τα 100.000.000 δολάρια και στο τέλος, δια των εκπροσώπων του, παρουσιάζει on camera τα στοιχεία που κατά τη γνώμη του αποδεικνύουν την επιχειρηματική του ευρωστία.

Ο κ. Κοζώνης που όπως γράψαμε από την Δευτέρα, έχει ως μεγαλεπήβολο στόχο την κατασκευή γηπέδου στη Ν.Φιλαδέλφεια (αρχικά χωρητικότητας 35-40.000 θεατών, με προοπτική να φτάσει και τους 70.000, αν κάτι τέτοιο ειναι εφικτό) δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα με τον κ.Νοτιά, θεωρεί όμως ότι ο μεγαλομέτοχος "δεν είχε τη δύναμη και την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί μαζί μου".

Επιτίθεται με σαφείς αιχμές κατά των υπόλοιπων μετόχων της ΠΑΕ ("ούτε ένας δεν με πήρε τηλέφωνο, να έρθει να με δει, θα του πλήρωνα και τα εισιτήρια" λέει χαρακτηριστικά)και υπογραμμίζει ότι ζητάει καθαρές λύσεις.

Επιμένει να ζητάει την ανάληψη της ΠΑΕ, με αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος με μια συγκεκριμένη (νέα) πρόταση που αναλύεται ως εξής:

1.Εκχώρηση όλων των μετοχών που κατέχουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ, στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.

2.Αναγνώριση του χρέους που έχουν επικαλεστεί οι μέτοχοι (έως 34 εκατομμύρια ευρώ), άρα όχι οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ.

3.Ξεκίνημα διαπραγματεύσεων με την ερασιτεχνική ΑΕΚ, για μεταβίβαση του πακέτου της πλειοψηφίας της ΠΑΕ σε ένα διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών, όπου ο ίδιος πιστεύει ότι θα έχει κατορθώσει να προγραμματίσει το γηπεδικό, το προπονητικό και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της "μαμάς-ΑΕΚ", δηλαδή της ερασιτεχνικής.

Τα οικονομικά στοιχεία

Στην κάμερα του SPORT 24, ο οικονομικός σύμβουλος του Μπομπ Κοζώνη, Γιώργος Πρασσάς παρουσιάζει όλα τα έγγραφα που δόθηκαν από την πλευρά του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και τα οποία αποδεικνύουν την οικονομική του ευρωστία.

Πρόκειται για εγγυήσεις των λογιστών και δικηγόρων των εταιρειών Κοζώνη (συνήθης πρακτική στις αγοραπωλησίες στην Αμερική), της τράπεζας Bank of Shorewood και της ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων Good Capital Investments. Άπαντες εγγυήθηκαν το ποσό των 44 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ως πρόσθετο στοιχείο παρουσιάστηκε το συμβόλαιο αμοιβαίων κεφαλαίων στην ALLIANZ ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο ο κ.Κοζώνης, σύμφωνα με τον Γ.Πρασσά, μπορεί να εισπράξει χρήματα μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες.

Η εξήγηση στο ερώτημα γιατί δεν κατατίθενται όλα αυτά τα χρήματα σε ένα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όλοι να είναι σίγουροι, ο κ.Πρασσάς δηλώνει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ δεν έχει επέλθει συμφωνία με την ΑΕΚ, ο κ.Κοζώνης κινδυνεύει να υποστεί απώλειες που πλησιάζουν τα 1.6 εκατομμύρια δολάρια.

Προσβλητική ανακοίνωση

Στο SPORT 24 μίλησε και ο δικηγόρος του Μπομπ Κοζώνη, Χρήστος Μαυρομμάτης, που χαρακτήρισε προσβλητική την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ (αυτή που είχε εκδοθεί πριν από λίγες μέρες).

Ο κ.Μαυρομμάτης αναφέρθηκε στην περίφημη εγγυητική των 5 εκατομμυρίων που είχε ζητήσει στο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων τονίζοντας ότι "θα έφτανε στα χέρια των δικηγόρων και όχι στην τσέπη του κ.Κοζώνη" ενώ ανέλυσε διεξοδικά την πρόταση που υποβάλλει ο επιχειρηματίας: "Θέλει καθαρές λύσεις. Αυτό μόνο"

Αξιοσέβαστος επιχειρηματίας

Για τον κ.Κοζώνη, μίλησε και κ. Πέτροβας, Έλληνας πρόξενος στο Σικάγο. Τον χαρακτήρισε εξέχον μέλος της ομογένειας, αξιοσέβαστο επιχειρηματία και οικογενειάρχη, αλλά και ένα επενδυτή, ο οποίος αξίζει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης:

Κοζώνης: "Τη βρίσκω με την ΑΕΚ"

"Θέλω να συζητήσουμε λεπτομερώς ότι αφορά την αγαπημένη μας ΑΕΚ. Δεν θα ήθελα ποτέ να θέσω είναι να πω κάτι που θα με φέρει σε αντίθετη θέση με κανέναν. Δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό σήμερα. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να είμαστε όλοι μαζί για να βρούμε την κατάλληλη λύση για να σώσουμε την ΑΕΚ".

Πως ξεκίνησε αυτό το ενδιαφέρον σας για τα διοικητικά της ΑΕΚ;

"Άρχισε εκ πρώτης από τον Χρήστο Παπαδημητρίου όταν βρισκόταν εδώ στην Αμερική. Μου εξήγησε πολλά πράγματα. Γνώριζε ότι κι εγώ ήμουν παλιός ποδοσφαιριστής.

Μου είπε για τα προβλήματα της ΑΕΚ και κατόπιν μιλώντας με τον Γεώργιο Πρασσά, τον οικονομικό μου σύμβουλο ο οποίος ήταν ποδοσφαιριστής και του αρέσει η ΑΕΚ, θεωρήσαμε καλή μια τέτοια συνεργασία που θα βοηθήσει την ομάδα μας".


Μετά από 2-3 μήνες ο κόσμος αναρωτιέται αν ο Κοζώνης έχει την οικονομική επιφάνεια να αναλάβει την ΑΕΚ. Έχετε κάτι να πείτε στον κόσμο ή να δείξετε;

"Θα σας τα πει καλύτερα ο Γεώργιος Πρασσάς, ο οικονομικός μου σύμβουλος. Μπορώ να σας πω ότι έχω 42 χρόνια στις υπηρεσίες αυτές, ορίζω πάρα πολλά κτίρια κι ένα από τα κτίρια που βρισκόμαστε τώρα, τα γραφεία μας, αποτελεί μια τεράστια περιουσία.

Για να χτιστεί δαπανήθηκαν 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει κάτι, γιατί είναι 200 στρέμματα κοντά στο αεροδρόμιο. Έχω κι άλλες ιδιοκτησίες έξω από το Σικάγο αρκετές μεγάλες. Δεν πιστεύω να χρειαστεί να πούμε περισσότερα για την οικονομική μου κατάσταση.


Γιατί ένας 65χρονος επιχειρηματίας και οικογενειάρχης θέλει να αναλάβει την ΑΕΚ;

"Ήρθα στην Αμερική το 1955. Έχω πολλά χρόνια εδώ κι η Ελλάδα μου έχει κοστίσει. Ήρθα εδώ με τον πατέρα μου, σπούδασα, εργάστηκα... Είμαι επιτυχημένος επιχειρηματίας και πηγαίνω τακτικά στην Ελλάδα. Τώρα στα 65 μου θέλω πραγματικά να κάνω κάτι στην Ελλάδα.

Αυτό το κάτι είναι να συνεργαστώ με τον κόσμο της Ελλάδας, με την Κυβέρνηση αν μπορώ. Δεν θέλω να έρθω στην Ελλάδα για να βγάλω λεφτά ή να κάνω μια επένδυση. Αν ήθελα να κάνω περισσότερα χρήματα, υπάρχει τόση πολύ δουλειά που θα χρειαστώ 200 χρόνια εδώ! Έρχομαι επειδή αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω τον κόσμο και τη βρίσκω!".


Θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο για τα παιδιά σας;

"Δεν θέλω να αφήσω μόνο κάτι στα παιδιά μου. Θέλω να αφήσω κάτι στον πολύ κόσμο κι όταν θα φύγω να μιλούν για μένα. Στα παιδιά μου θέλω να αφήσω άλλα πράγματα, να τους αφήσω το όνομα μου, την εμπιστοσύνη μου. Θέλω να μπορέσουν μόνοι να τους να γίνουν αυτοί που πρέπει να γίνουν, διότι τα λεφτά έχουν χαλάσει πολύ κόσμο".

Ήθελα να σας ρωτήσω γιατί δεν ήρθατε στην Ελλάδα στο διάστημα που οι φήμες γύρω από το όνομα σας έδιναν και έπαιρναν. Γιατί αποφασίσατε να δώσετε αυτή τη συνέντευξη τώρα;

"Είναι πολύ σωστό αυτό που ρωτάτε. Όταν τα παιδιά από την ΑΕΚ ήρθαν να μιλήσουμε για πρώτη φορά, στην πρώτη ερώτηση που βγήκε από το στόμα μου αναρωτήθηκαν αν μπορούν αυτά που θα πούμε να μείνουν σε αυτόν τον κύκλο εμπιστοσύνης. Τους είπα ότι εγώ θα μιλήσω μόνο μια φορά, όταν θα έχω πραγματικά κάτι να πω στον ελληνικό λαό, όταν δηλαδή θα πάρω την ΑΕΚ.

Δεν ήθελα την προβολή, δεν ήθελα τις εφημερίδες. Κι αυτό υποσχεθήκαμε. Κολλήσαμε τα χέρια μας και υπογράψαμε χαρτιά. Δυστυχώς όλα αυτά πήγαν στα... πλάγια. Δεν είχα τίποτα θετικό να πω στον κόσμο και δεν ήθελα να ανάβω τα αίματα χωρίς να υπάρχει κάτι θετικό. Προσωπικά είμαι πάντα θετικός και δεν θέλω για μένα να μιλούν τα λόγια, αλλά τα έργα μου. Για αυτό και αποσύρομαι. Τέλος. Δεν υπάρχει άλλος. Εγώ είμαι..."


Έχετε σκεφτεί να έρθετε μόνιμα στην Ελλάδα;

"Στην Ελλάδα θα έρχομαι 6 μήνες κάθε χρόνο να περνάω καλά. Δεν έρχομαι για δουλειά στην Ελλάδα. Πάντα στις επιχειρήσεις μου έχω έμπιστους και ικανούς ανθρώπους, έμμισθους με πολλά λεφτά, που έχουν ένα χρονικό πρόγραμμα.

Τέσσερις φορές το χρόνο ερχόμαστε σε επαφή και το ελέγχω κι αν στο τέλος του χρόνου δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους, φέρνουμε καινούργιους. Δεν πρόκειται να ανακατευτώ εγώ στην καθημερινή μου ζωή. Αλλά θα υπάρχει μεγάλη επίβλεψη από τους συνεργάτες μου και εγώ θα είμαι τουλάχιστον κάθε μήνα στην Ελλάδα".

"Ο Νοτιάς δεν είχε τη δύναμη"

Γιατί χάλασε το deal με τον κ. Νοτιά στη Φλόριντα;

"Ο κύριος Νοτιάς κι εγώ είχαμε μιλήσει ότι εγώ θα υπέγραφα αυτό το προσύμφωνο. Οι δικηγόροι μου αλλά κι εγώ δεν το θέλαμε με κανέναν τρόπο. Ήταν συμβόλαιο κι όχι προσύμφωνο. Δεν είχα ούτε χαρτιά, ούτε έλεγχο, τίποτα...

Εγώ το μόνο που ζήτησα ήταν να κάνουμε μια έρευνα στα χαρτιά τους και για αυτό δεν χρειάζεται η δική μου υπογραφή. Αφού ζήτησαν να κάνουμε ένα χαρτί, φτιάξαμε μια συνθήκη κατανόησης και το έδωσα στον Νοτιά. Τους είπα ότι αυτά είναι τα χαρτιά από την Τράπεζα, κοίταξε τα... Μου είπε αυτά τα χαρτιά είναι 'έτσι' κι 'αλλιώς' και τότε τον ρώτησα 'Νίκο τι χαρτιά θέλεις, πες μου...'.

Μου είπε ότι θέλει χαρτιά είτε από το λογιστή είτε από τον δικηγόρο μου. Ήρθα αμέσως, φτιάξαμε τα χαρτιά και τα διάβασα και τα έστειλα στον κύριο Μαυρομάτη. Δεν ήθελα να δώσω τα χαρτιά στα χέρια του για τον εξής λόγο: επειδή δεν τήρησαν κανένα λόγο μαζί μου, τα έβγαλαν όλα στη φόρα. Ότι λέγαμε και ότι κάναμε τα έβλεπα την επόμενη ημέρα στην εφημερίδα.

Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να βλέπει τα οικονομικά του στην εφημερίδα. Αυτό δεν το κάνει κανείς. Και του είπα: 'Νίκο, από ότι βλέπεις -μεταξύ μας- υπάρχει ή δεν υπάρχει φως; Μου είπε ότι 'υπάρχει φως, αλλά πρέπει να μιλήσουμε και με δέκα άλλους'. Για αυτό και τον ξαναρώτησα: 'είσαι ή δεν είσαι, πες μου...'.

Εγώ τα έδειξα κι αυτή ήταν η εξήγηση μου από την αρχή. Θα έδειχνα τα χαρτιά κι η άλλη πλευρά θα έβγαινε στον κόσμο και θα έλεγε ότι 'ναι ο Κοζώνης έχει την οικονομική δυνατότητα ή ότι ο Κοζώνης δεν έχει, γεια σας και χαρά σας και τελείωσε η υπόθεση. Δεν έγινε αυτό ποτέ.

Δεν κάθισα ποτέ στο τραπέζι για να γίνει αυτό που ζήτησα με κάποιον άνθρωπο να είναι άνετα στο δικό μου επίπεδο να πιάσει την πένα και να υπογράψει. Δεν ήρθε κανείς από αυτούς. Ο κ. Νοτιάς δεν είχε τις εξουσιοδοτήσεις για να το κάνει. Μου είπε ότι τις είχε, αλλά δεν τις είχε.


Τον κ. Νοτιά τον αγαπάω, είναι εξαιρετικός κύριος και συνεργαζόμαστε παρέα. Δεν είχε όμως τη δύναμη να κάνει μόνος του αυτό που έπρεπε να κάνει".

"Παίζουν την ΑΕΚ χωρία να έχει... τερματοφύλακα"

Πιστεύει ότι έχει χαλάσει οριστικά το deal ή υπάρχει επόμενη ημέρα με σας στο τιμόνι της ΑΕΚ; Φαντάζομαι για να είμαι εδώ υπάρχει ελπίδα ακόμη;

"Όταν αγαπάς κάτι κι είναι στην καρδιά σου, δεν φεύγει με κάτι που συνέβη. Την ΑΕΚ την αγαπάω και θέλω να την αγοράσω. Αλλά θέλω να την αγοράσω με τις δικές μου συνθήκες. Έχω και όραμα και έχω πρόγραμμα και μπορώ να σας το δείξω. Θέλω εξαρχής να ξέρω την επιτυχία της.

Δεν είναι τα χρήματα που ζητάνε ή αν έχει ο Κοζώνης τα λεφτά. Όλα εξαρτώνται αν θα βρεθούν όλα αυτά που θέλω να κάνω, για έχει η ΑΕΚ επιτυχία για πολλές γενιές ακόμη, όχι για σήμερα. Δεν θέλω να παίζουν την ΑΕΚ ποδόσφαιρο χωρίς... τερματοφύλακα".

Υπάρχει κάποιος άλλος πίσω από σας ή είστε μόνος σας σε αυτό το εγχείρημα;

"Εγώ! Μόνος μου... Εγώ είμαι σε αυτή την επιχείρηση, έχω βέβαια και την οικογένεια μου, αλλά εγώ παίρνω της αποφάσεις. Το ίδιο και για την ΑΕΚ. Εγώ είμαι, κανένας άλλος. Υπάρχουν συνεργάτες, αλλά εγώ κάνω κουμάντο. Δεν υπάρχει κανείς άλλος επιχειρηματίας".

Οι συνεργάτες σας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι η φωνή σας προς τα έξω;

"Στους συνεργάτες μου στην Ελλάδα ανέθεσα μια ευθύνη. Ερχόντουσαν 15-20 τηλέφωνα εδώ. Δεν έχω χρόνο να απαντάω. Με τους δημοσιογράφους θέλω πάντα να τα έχω καλά, αλλά έχω πει σε όσους έχω μιλήσει ότι δεν με νοιάζει τι γράφουν, αρκεί να είναι αλήθεια και να είναι το σωστό. Δεν μου αρέσει όμως να κάνουν μόνοι τους υποθέσεις".

"Έχω πλάνο"

Όταν μέσω των συνεργατών σας ακουγόντουσαν ποσά 50 και 100 εκ. αντιλαμβάνεστε ότι γεμίζατε τον κόσμο με προσδοκίες...

"Στην πρώτη κουβέντα που είχαμε τον Οκτώβριο μιλήσαμε για την προκατοαβολή. Η ΑΕΚ θέλει πολλά χρήματα για τους παίκτες, για γήπεδο, για το προπονητικό, για την Ερασιτεχνική. Όλα αυτά πρέπει να στηριχτούν. Για να γίνουν τα προγράμματα όπως τα βλέπω εγώ, θα χρειαστεί ένα ποσό περίπου 100 εκ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για να κινηθεί αυτό το project.

Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω την ΑΕΚ και να τη συνεχίσω με την ίδια πορεία και σε δύο χρόνια η ομάδα να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Έχω μελετήσει κι έχω βγάλει ένα πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει την ομάδα, το προπονητικό κέντρο, το γήπεδο και τη μαμά ΑΕΚ (σ.σ την Ερασιτεχνική). Όλα αυτά πρέπει να γίνουν ταυτοχρόνως για να έρθει η μεγάλη επιτυχία. Για αυτό θα πρέπει να δαπανηθούν πάρα πολλά χρήματα. Δεν πρέπει να κάνουμε μια μικρή δουλειά. Ή πρέπει να τα κάνουμε έτσι ή δεν πρέπει να τα κάνουμε καθόλου.

Σας δείχνω το πλάνο για το τι χρειάζεται να κάνω. Σε αυτό το πλάνο θα προσπαθήσω να βρω τα χρήματα, θα εγγυηθώ για τα χρήματα, για να χτιστούν όλα αυτά που είπαμε. Για να βρεθεί η ΑΕΚ μια μέρα ξανά σε υψηλό επίπεδο, εκεί που πρέπει και να βγει ψηλά και στην Ευρώπη".

"Ένα... Allianz Arena στη Φιλαδέλφεια"

Οπότε project γηπεδικό και προπονητικό. Ξεχωριστό από αυτό που έχει ο κ. Νοτιάς στα Σπάτα;

"Όχι, όχι... Με τον κύριο Νοτιά θα συνεργαστούμε παρέα και του το είπα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε. Το γήπεδο θέλουμε να το φτιάξουμε στη Φιλαδέλφεια, οπωσδήποτε στη Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να κάνουμε μια έρευνα για το γήπεδο που θέλω εγώ να φτιάξω, ένα γήπεδο σαν την Allianz Arena στη Γερμανία. Θα είναι ένα γήπεδο που απαιτεί μεγάλες δαπάνες και θα στέκει για 50-100 χρόνια".

"Θέλω αγάπη και συμπαράσταση"

Συγγνώμη, εννοείτε ένα μικρό Allianz Arena;

Ναι, ακριβώς. Μιλάμε για ένα γήπεδο με 35.000-40.000 θέσεις, που θα έχει τη μελέτη και τη μηχανολογία για να γίνει 70-75 χιλιάδες θέσεων, με εμπορικό κέντρο μαζί. Είναι μεγάλα σχέδια με μεγάλες δαπάνες και δεν είναι εύκολα, αλλά στη ζωή μου δεν με έχει σταματήσει τίποτα. Όλα τα φέρνω βόλτα και γίνονται εντάξει. Ένα πράγμα θέλω μόνο: την αγάπη, τη συμπαράσταση και τη θέληση από όλους για να γίνει αυτό. Δεν θέλω τρικλοποδιές, δεν περνάνε σε μένα. Ή με θέλετε ή δεν με θέλετε. Ένα από τα δύο.

Όλα είναι μια αλυσίδα. Όταν χτίσεις το γήπεδο, χτίζεις το σπίτι της ΑΕΚ. Όταν πας να φέρεις έναν καλό παίκτη στην ομάδα και δει το σπίτι του, θα πάρει τα πάνω του. Όταν δεν έχεις κι όλα είναι κακομοίρικα, απλά δεν γίνεται. Είμαι μαθημένος να μιλάω και να κάνω τις δουλειές μου με δύναμη, όχι άψυχα και να λέω πάντα τα πράγματα όπως είναι. Ψέματα σε μένα δεν περνάνε. Αν έχω κάνει λάθος από μόνος μου θα το αναγνωρίσω, θα το πληρώσω και θα προχωρήσω".

"Άφησαν την ΑΕΚ χωρίς καπετάνιο, χωρίς τιμόνι και χωρίς άγκυρα στον ωκεανό"

Τι πιστεύετε ότι έφταιξε κι από το ξεκίνημα που έγινε το 2004 φτάσαμε στο σήμερα που τη λυπούνται ακόμη κι οι εχθροί της;


"Δεν θέλω να μπω σε μεγάλη συζήτηση, αλλά θα σας πω κάτι που πιστεύω: ο κύριος Νοτιάς όταν ανέλαβε δεν κατέβηκε και να καθίσει πάνω στην ομάδα και να λέει τι να γίνει. Άφησε άλλους να μιλάνε κι άλλους να κάνουν.

Όταν φύγω από τις δικές μου επιχειρήσεις, υπάρχει ο κόσμος μου εδώ που κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Στην ΑΕΚ, όμως, άφησαν την ομάδα χωρίς καπετάνιο και βρέθηκε η ομάδα μες στον ωκεανό χωρίς τιμόνι και χωρίς άγκυρα και τώρα την χτυπάνε από όλες τις πλευρές".


Έχετε πολλά κοινά με τον κύριο Νοτιά. Είστε κι οι δύο Έλληνες της ομογένειας και έχετε έναν πλάνο διοίκησης εξ αποστάσεως...

"Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Κατά τη δική μου γνώμη ο κύριος Νοτιάς εμπιστεύτηκε φίλους του να κάνουν τις δουλειές που έπρεπε. Κατά κάποιο τρόπο τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και δεν είχε το θάρρος να τους διώξει, να βάλει άλλους. Ίσως ο κύριος Νοτιάς να ήταν πολύ απασχολημένος με τις δικές του δουλειές.

Δεν γίνεται έτσι... Όταν είσαι τόσο απασχολημένος δεν ανακατεύεσαι. Το ίδιο κι όταν δεν έχεις πλάνο και σχέδιο. Απλά δεν ανακατεύεσαι. Να ξεκαθαρίσω πάντως ότι είναι εξαιρετικός κύριος και τα πηγαίναμε πολύ καλά".


"Μιλάω μόνος μου"

Με τους υπόλοιπους μετόχους φαντάζομαι ότι δεν έχετε μιλήσει ποτέ;

"Με κανέναν, αλλά όμως θα περίμενα θα περίμενε από κάποιον να μου τηλεφωνήσει. Να με ρωτήσει 'ρε Κοζώνη ποιος είσαι επιτέλους; Θέλω να έρθω να σε δω'. Και να του πληρώσω και το εισιτήριο αν δεν έχει τα χρήματα. Να μου πουν 'θέλω να καθίσουμε όλοι μαζί σαν να οικογένεια να δούμε τι θα κάνουμε για την ΑΕΚ'.

Κανένας δεν το είπε. Όλο μου έλεγαν 'πες μας τις γίνεται, δώσε μας τα χαρτιά'. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Θέλετε να κάνετε δουλειές; Ελάτε... Περίμενα. Μου υποσχέθηκαν. Τίποτα! Μου είπαν για εμπιστοσύνη. Τίποτα! Είναι σαν να μιλάω μόνος μου τώρα και ντρέπομαι".


"Εγκεφαλικό όταν τους είπα για... έλεγχο"

Αφού δεν έχετε μιλήσει και δεν έχετε γνωριστεί προς τι αυτή η λάσπη προς το πρόσωπο σας. Γιατί πιστεύετε ότι γίνεται αυτό;

"Σε μια εταιρία δεν θέλεις να βγαίνουν κάποια πράγματα στην επιφάνεια. Όπως έχω καταλάβει η ΑΕΚ εξυπηρετούσε και άλλους σκοπούς για τους μετόχους. Ούτε ξέρω ποιοι είναι, δεν θέλω να πω και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να πω.

Όποιοι και να είναι αυτοί οι σκοποί, θα έπρεπε κατά κάποιον τρόπο να μου μιλήσουν .Δεν έχω πρόβλημα να μου πουν 'μην το πειράζεις αυτό' και να βρούμε κάποια άλλη λύση. Δεν ήρθε κανείς να μου το πει, αλλά όπως το καταλαβαίνω τους βάρεσε... εγκεφαλικό. Όταν τους είπα ότι θέλω να δω τα βιβλία, έγιναν έξω φρενών. Γιατί; Τι είναι αυτό που τους πειράζει;

Το άλλο που θέλω να ξέρω, είναι αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν την ΑΕΚ και θέλουν να προοδεύσει, γιατί δεν κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πάρω την ομάδα είτε εγώ, είτε κάποιος άλλος να την κινήσει κατάλληλα. Αφού δεν πέτυχαν σε αυτό που ήθελαν γιατί δεν λένε 'αμάν, δεν μπορούμε άλλο. Πάρε την ομάδα εσύ ρε Νίκο, πάρε την ομάδα εσύ ρε Μπάμπη'. Δεν έγινε αυτό. Δεν το κάνουν. Και τώρα προσπαθούν να πετάξουν λάσπη σε μένα. Δεν με πειράζει τι λένε για την οικονομική επιφάνεια.

Εγώ έχω και θα σας δείξω -αν και δεν ήθελα να τα δείξω πουθενά- μέχρι 100 εκ. δολάρια σε ρευστό. Σήμερα! Εγώ ήθελα να τη δείξω σε έναν άνθρωπο και να κρίνει αυτός αν ο Κοζώνης έχει χρήματα ή δεν έχει, όχι να βγάλω τα χαρτιά στις εφημερίδες. Πρώτον, για λόγους ασφαλείας.

Δεύτερον, για προσωπικούς λόγους. Τρίτον, για τις επιχειρήσεις μου. Ξέρετε τι θα γίνει όταν βγω να πάρω ένα δάνειο ενός δισεκατομμυρίου θα μου ζητήσουν τις εγγυήσεις. Έτσι γίνεται. Για αυτό και δεν μπορείς να τα βγάλεις όλα στη φόρα. Σε έναν άνθρωπο θα μπορούσα άνετα. Αλλά εμπιστευτικά..."

"Η λύση που προτείνω"

Πιστεύετε ακόμη αυτή τη στιγμή που μιλάμε ότι μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνο και να καθίσετε σε ένα τραπέζι με διαφορετικούς όρους και να συζητήσετε για την ΑΕΚ;

"Έχω μια λύση και θα την προτείνω: τη σκέφτηκα και πιστεύω ότι μπορεί να δουλέψει όταν υπάρχει η αγάπη, η ειλικρίνεια κι η θέληση. Αν υπάρχουν αυτά τα τρία όλα μπορούν να γίνουν, αν δεν υπάρχουν... ξέχασε το. Τότε πετάς λάσπη όσο θέλεις.

Αφού οι μέτοχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό που θέλησαν θα πρέπει να παραχωρήσουν τις μετοχές τους στην Ερασιτεχνική. Δεύτερον, δεν θα χρειαστεί να δούμε τα βιβλία εφόσον όλοι οι μέτοχοι αναλάβουν οτιδήποτε παραπάνω προκύψει από αυτά που μου έχουν πει.

Τρίτον, όταν εγώ αναλάβω και κάνουμε έλεγχο θα βεβαιωθούν όλα τα χρέη της ΑΕΚ. Όταν γίνουν όλα αυτά τότε η Ερασιτεχνική κι εγώ θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα συμφωνητικό για να γίνει η αγορά της ΑΕΚ. Θέλω να διευκρινίσω ότι για αυτό το συμφωνητικό θα χρειαστώ τέσσερις μήνες για να κάνω την κατάλληλη έρευνα που θέλω, για να βρω τα λεφτά και να μιλήσω με την κυβέρνηση.

Από την κυβέρνηση δεν θέλω τίποτα. Μόνο να μας δώσουν τους ίδιους όρους που έχουν δώσει και στις άλλες ομάδες. Να μας δώσουν τις άδειες να χτιστεί αυτό το γήπεδο. Να κατορθώσω να μιλήσω με τον κύριο Νοτιά για το προπονητικό, με την Ερασιτεχνική για το τι θέλουμε και να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ιδέα που λέγεται 'Καινούργια ΑΕΚ'.

"Ολοκληρωμένη προσπάθεια"

Οπότε δεν μιλάτε για έλεγχο, αλλά για μια πιστοποίηση των χρεών σε μια κουβέντα που θα κάνετε μαζί τους και προχωράτε;

"Ναι! Και προχωράμε. Αλλά για την τελική απόφαση θα χρειαστούμε 4-6 μήνες για να μπορέσω να ολοκληρώσω το όραμα μου για την ΑΕΚ. Η ομάδα χρειάζεται πάντα την υποστήριξη. Πρεπει να κινείται με δύναμη και να φέρνει πάντα καινούργιους παίκτες. Πρέπει να έχει το γήπεδο, το προπονητικό, τα γραφεία της, την Ερασιτεχνική.

Μιλάμε για μια ολοκλήρωση. Δεν θέλω απλά να πάρω την ομάδα. Θέλω να την πάρω με το δικό μου όραμα και το δικό μου πλάνο. Αν το ολοκληρώσω θα την πάρω. Αλλιώς δεν την παίρνω. Θέλω από την αρχή να ξέρω ότι επιτυχία θα είναι στην τσέπη μας σε 3 ή σε 4 χρόνια".

Η ΑΕΚ δεν έχει αυτή τη στιγμή να πληρώσει τα τρέχοντα έξοδα. Έχετε να πείτε κάτι για αυτό;

"Εγώ είμαι ο επενδυτής, δεν έχουμε υπογράψει χαρτιά. Αυτοί που έχουν αναλάβει την ομάδα, έχουν την ευθύνη μέχρι το σημείο που θα υπογράψουμε και θα πάρω την ομάδα για το τρέχον έτος".

Χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να γίνει αυτό;

"Ναι, ένα διάστημα 4-6 μήνες. Αυτό πρέπει να γίνει. Αυτές τις δουλειές τις κάνω 42 χρόνια, δεν είναι η πρώτη φορά. Τέτοιες συνεργασίες χρειάζονται γερό επίπεδο. Δεν μπορείς απλά να τρέχεις και να κάνεις. Όλα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα και τα πάντα να μπουν στη θέση τους.

Μόνο έτσι θα οδηγήσεις την ομάδα στο Champions League και πάντα μιλάς πιο ωραία ότι υπάρχουν αρκετοί πόροι για να φέρεις χρήματα, για να μπορείς άνετα να αγοράσεις παίκτες να κάνεις πράγματα που δεν θα ενοχλούν. Αν δεν πληρώνεις κάποιον, πως περιμένεις να παίξει; Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ".


Έχετε κάτι τελευταίο να προσθέσετε;

"Θέλω να καταλάβετε ότι έχω πάρει ένα σοβαρό έργο με μεγάλη ευθύνη και εύχομαι όλα να γίνουν σωστά και να βγω αντάξιος. Θέλω να κάνω την ΑΕΚ μια από τις μεγαλύτερες ομάδες. Θέλω σε όλες μου τις δουλειές να έχω τον τελευταίο λόγο".

Αν προχωρήσει το σχέδιο Παππά και το σχέδιο Κιντή;

"Δεν ξέρω τελικά ποιο είναι το σχέδιο τους. Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται διαχειριστές, αλλά επενδυτές. Χρειάζεται κάποιος να βάλει το χέρι στην τσέπη. Τι θα κάνουμε; Θα κολλάμε στάμπες και θα προχωράμε σιγά-σιγά; Δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σαν επενδυτές. Σε αυτή την περίπτωση εγώ θα τους βοηθήσω".

Πρασσάς: "Δεν ξέρω γιατί αμφισβητούν οι μέτοχοι"

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο οικονομικός σύμβουλος του Μπομπ Κοζώνη, ο Γεώργιος Πρασσάς, ο οποίος παρουσίασε και αναλυτικά αποδεικτικά.
"Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα για την οικονομική επιφάνεια του κύριου Κοζώνη, θα ήθελα να γυρίσω λίγο πίσω και να πω ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων κι όταν ήταν να ξεκινήσει ο έλεγχος της ΑΕΚ, ζητήθηκαν από τους μετόχους κάποιες εγγυήσεις.

Εδώ στην Αμερική όταν πας να αγοράσεις μια εταιρία ένα χαρτί-εγγύηση από την λογιστική ή την νομική εταιρία είναι ένα πολύ δυνατό στοιχείο για να ξεκινήσει ο έλεγχος. Ένας σοβαρός επιχειρηματίας αποκλείεται να έχει τα χρήματα του σε έναν τρεχούμενο λογαριασμό τραπέζης κι εμείς μιλάμε για έναν σύνολο 44 εκ. δολαρίων γιατί θα πάρει 1% επιτόκιο.

Οι επιχειρηματίες έχουν τα χρήματα τους σε άλλες επενδύσεις ή σε σταθερά αμοιβαία κεφάλαια που δίνει ένα 8-10%. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κι όταν ένας σοβαρός έλεγχος παίρνει 3-4 μήνες, δεν μπορούσε ο κύριος Κοζώνης να βγάλει τα χρήματα του και να τα βάλει σε ένα λογαριασμό τραπέζης και να χάσει 1 εκ. δολάρια.

Τι θα γινόταν αν το deal δεν πήγαινε καλά; Εμείς παρουσιάσαμε πρώτα μια εγγύηση από τους λογιστές του κ. Κοζώνη, που κάνουν τους φόρους τα τελευταία 30 χρόνια, της τάξης των 50 εκ. δολαρίων.


Παρουσιάσαμε άλλο ένα χαρτί από τους δικηγόρους του κ. Κοζώνη, που είναι μια μεγάλη διεθνής εταιρία, που έδινε μια εγγύηση των 44 εκ. δολαρίων. Επίσης παρουσιάσαμε από το Bank of Shorewood, που ειπώθηκε πως είναι μια μικρή τράπεζα με μόλις τρία υποκαταστήματα.

Δεν είναι η Barkleys, αλλά εμείς διαλέξαμε αυτή ως πρώτη τράπεζα πριν ξεκινήσει ο έλεγχος. Είναι μια τράπεζα πολύ φερέγγυα που ανήκει στο αμερικάνικο τραπεζικό σύστημα κι η οποία εγγυήθηκε 44 εκ. δολάρια.

Και τέλος δώσαμε ένα τελευταίο χαρτί από μια ιδιωτική επενδυτική εταιρία, με την οποία συνεργάζεται ο κύριος Κοζώνης χρόνια και τον βοηθάει στη διαδικασία ανέγερσης κτιρίων. Λέγεται Goode Capital Investments και αναφέρει ότι ο κύριος Κοζώνης έχει ότι ώρα χρειάζεται 44 εκ. δολάρια στη διάθεση του.

Αν και κατηγορήθηκε ο κύριος Στίβενς ότι πριν από δέκα χρόνια είχε κατηγορηθεί για απάτη, η οποία αποδείχτηκε λάθος κι ο άνθρωπος αθωώθηκε. Όλα αυτά τα χαρτιά αμφισβητήθηκαν από τους μετόχους. Δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Έχουμε να παρουσιάσουμε και κάποια καινούργια έγγραφα. Παρουσιάσαμε -με την άδεια του κύριο Κοζώνη- κάποια σταθερά αμοιβαία κεφάλαια με την Allianz, τα οποία φτάνουν στα 94 εκ. δολάρια. Αυτό είναι ένα επόμενο στοιχείο που αν όλα πήγαιναν καλά θα το παρουσιάζαμε ως οικονομική εγγύηση. Έχει διαφορετικά αμοιβαία κεφάλαια και αποφασίσαμε να βγάλουμε αυτά τα έγγραφα.

Αυτά προσφέρουν 8-10% το χρόνο κι ο κύριος Κοζώνης μπορεί να πάρει τα χρήματα του σε 5-8 εργάσιμες ημέρες.

Αν προχωρούσαμε στην αγορά της ΑΕΚ, δεν θα βάζαμε τα χρήματα τώρα γιατί έτσι τα χρήματα θα "καθόντουσαν" σε έναν τραπεζικό λογαριασμό κι έτσι θα χάναμε 2-3% του κεφαλαίου. Καταλαβαίνεται ότι αυτά είναι σχεδόν 2 εκ. δολάρια. Μετά τις 11 Σεπτέμβρη είναι μια μεγάλη διαδικασία να μεταφέρουμε τα χρήματα στην Ελλάδα.

Πρέπει να ελέγχουν τα χρήματα και να πούμε ότι αγοράζουμε την ΑΕΚ. Πως θα αγοράσουμε όμως την ΑΕΚ, αν δεν κάνουμε πρώτα τον έλεγχο".


Μαυρομάτης: "Καθαρή λύση ο Κοζώνης όχι ημίμετρο"

Τη σκυτάλη πήρε ο Χρήστος Μαυρομάτης, ένας εκ των νομικών εκπροσώπων του Μπομπ Κοζώνη στην Ελλάδα.

Θέλω την άποψη σας για την τελευταία ανακοίνωση των μετόχων

"Είναι μια κακή και προσβλητική ανακοίνωση κι ο κύριος Κοζώνης που θέλει να διατηρήσει ένα επίπεδο δεν θέλησε να απαντήσει. Σε σχέση με αυτή τη λεπτομέρεια της εγγυητικής, για την οποία έγινε πολύς λόγος, θα ήταν μια εγγυητική λήξεως Μαΐου 2010. Δεν θα έφθανε ποτέ στα χέρια του κύριου Κοζώνη.

Είχε συμφωνηθεί να μείνει στα χέρια του δικηγόρου του κ. Κοζώνη και της ΠΑΕ ΑΕΚ. Θα έφτανε εκεί μόνο αν δεν προχωρούσε η συμφωνία και συγκεκριμένα στο τέλος Μαΐου".

Πως αξιολογείται από νομικής άποψης την πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο κύριος Κοζώνης;

"Είναι ενδιαφέρουσα πρόταση με την οποία δεν θα γίνει έλεγχος. Συζητάει ο κύριος Κοζώνης με την Ερασιτεχνική κι η πλειονότητα των μετόχων, έχουν παραχωρήσει σε αυτή το δικαίωμα τους. Έτσι ο κ. Κοζώνης a priori το ύψος των χρεών που του παρουσίασαν και έρχεται πλέον σε συμφωνία με την Ερασιτεχνική για να βρεθεί βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ.

Κι αυτό που λέει ο κ. Κοζώνης αποτελεί μια καθαρή λύση, ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Διότι η άλλη λύση, να αλλάζει η ΑΕΚ κάθε δύο μήνες πρόεδρο, τον κ. Παππά, τον κ. Κιντή τον τάδε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κι αυτό το λέμε καλόπιστα, είναι ημίμετρα και δεν είναι καθαρές λύσεις. Έχουμε μόνο αλλαγή στον προεδρικό θώκο, με τις μετοχές να μένουν στους ίδιους.

Πέτροβας: "Αξιόπιστος ο Κοζώνης"

Το ρεπορτάζ του απεσταλμένου του Sport24.gr στο Σικάγο ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη του Έλληνα πρόξενου στο Σικάγο, του κ. Πέτροβα.

Θεωρήσαμε -ως συνέχεια- ότι πρέπει να μάθουμε κι από σας για τον άνθρωπο Κοζώνη

"Η έλευση σας μας τιμά. Ο κύριος Κοζώνης είναι ένας δυνατός επιχειρηματίας στο Σικάγο. Τον γνώρισα τις πρώτες ημέρες που ήρθα εδώ. Αυτός κι ο αδερφός του έχουν ένα πολύ καλό όνομα, μεγάλη οικονομική επιφάνεια και θεωρώ ότι είναι αξιόπιστος, σοβαρός, οικογενειάρχης και αγαπά την πατρίδα.

Από τη θέση που κατέχω εύχομια να δρομολογηθούν επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικά στον αθλητικό. Ο κύριος Κοζώνης μπορεί να το πράξει. Επιζητούμε τις επενδύσεις, ειδικά όταν πρόκειται για υγιείς επενδύσεις".


Αν σας ρωτούσε την άποψη σας για την επένδυση στην ΑΕΚ, τι θα του λέγατε;

"Από τη θέση μου θα τον ενθάρρυνα απόλυτα. Χρειαζόμαστε τέτοιες επενδύσεις στην Ελλάδα, από υγιείς ανθρώπους. Πρέπει, βέβαια, όλα αυτά να διασφαλιστούν από την ελληνική νομοθεσία. Πιστεύω ότι οι έλληνες που ζουν στην Αμερική να ακολουθήσουν ένα αντίστοιχο παράδειγμα. Τον θεωρώ αξιόπιστο πολίτη του Σικάγο και ευελπιστώ ότι θα δρομολογηθούν όλα ώστε να έχει μια σωστή παρουσία στην ελληνική οικονομική ζωή"


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ