0 ΣΧΟΛΙΑ

YouTube: Περιορισμοί στους χρήστες κάτω των 18- Επιβεβαίωση ηλικίας με ταυτότητα ή κάρτα

Μέσα στους επόμενους μήνες «ενδέχεται να ζητηθεί από χρήστες να παρουσιάσουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της ηλικία τους, όταν θα προσπαθήσουν να δουν περιεχόμενο για ενηλίκους»

Το Youtube ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για τους ανήλικους χρήστες και θα ζητά στο μέλλον αποδείξεις για την ηλικία τους, για την πρόσβαση σε υλικό που προορίζεται μόνο για ενηλίκους.

Η πλατφόρμα που ανήκει πλέον στην Google, γνωστοποίησε σήμερα πως διευρύνει την διαδικασία επιβεβαίωσης ηλικίας και στην Ευρώπη, ακολουθώντας τις κοινοτικές οδηγίες για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων (AVMSD). Όπου κρίνεται αναγκαίο, η διασταύρωση θα γίνεται ακόμα και με ταυτότητα ή με στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Μέσα στους επόμενους μήνες «ενδέχεται να ζητηθεί από χρήστες να παρουσιάσουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της ηλικία τους, όταν θα προσπαθήσουν να δουν περιεχόμενο για ενηλίκους. Αν τα συστήματα μας δεν καταφέρουν να διασταυρώσουν πως ο θεατής είναι άνω των 18 ετών, θα ζητήσουμε αντίγραφο έγκυρης ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας για να επιβεβαιώσουμε την ηλικία τους».

Σε περίπτωση έκθεσης σε περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό, οι χρήστες του YouTube θα πρέπει να συνδέονται με τον λογαριασμό τους και να είναι 18 χρονών και άνω για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν. Αν δεν είναι άνω των 18 τότε εμφανίζεται προειδοποίηση η οποία τους ανακατευθύνει «σε κατάλληλες επιλογές, με βάση την ηλικία τους». «Αυτό εγγυάται ότι, ανεξαρτήτως του πού βρέθηκε το βίντεο, αυτό θα είναι προσβάσιμο μόνο από το κατάλληλο κοινό.»

Η πλατφόρμα που ενθαρρύνει τους δημιουργούς περιεχομένου να θέσουν ηλικιακά όρια στο υλικό που ανεβάζουν. «Αντιλαμβανόμαστε ότι οι χρήστες και οι δημιουργοί περιεχομένου είναι, σε γενικές γραμμές, καλύτερα εξοπλισμένοι στο να κρίνουν την καταλληλότητα του περιεχομένου που διαχειρίζονται, γι' αυτό και τους παρέχουμε τα εργαλεία για να ελέγχουν την πρόσβαση στο υλικό αυτό [...] τους ενθαρρύνουμε να θέτουν ηλικιακά όρια στο υλικό που δημιουργούν, όπου κρίνουν ότι είναι απαραίτητα.»

Το Youtube συνεχίζει τις διαδικασίες «εκπαίδευσης» αυτοματοποιημένων συστημάτων και αλγορίθμων για την ανασκόπηση υλικού, ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εφαρμόζονται στο μέλλον αυτόματα.

Οι δημιουργοί θα μπορούν να ασκήσουν έφεση για μια απόφαση που θεωρούν ότι κακώς εφαρμόστηκε αλλά η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι και οι αυτόματες ηλικιακές ρυθμίσεις θα έχουν μικρό αντίκτυπο στα έσοδα των δημιουργών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα YouTube Partners, αφού τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο παραβιάζουν ήδη τις οδηγίες για διαφημίσεις και συνεπώς έχουν λίγες έως καθόλου διαφημίσεις.

«Μετά από σύσκεψη με ειδικούς και συγκρίνοντας τα συστήματά μας με άλλα παγκόσμια συστήματα αξιολόγησης περιεχομένου, θεωρούμε ότι μόνο μικρές αλλαγές ήταν απαραίτητες», λένε οι υπεύθυνοι. Η σελίδα με τις οδηγίες έχει ανανεωθεί και επικαιροποιηθεί και οι παραπάνω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μέσα στους επόμενους μήνες.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο YouTube, αναζητώντας περιεχόμενο που να είναι ταυτόχρονα και μορφωτικό και ψυχαγωγικό. Θα συνεχίσουμε να επικαιροποιούμε τα προϊόντα και τις οδηγίες μας με παραμέτρους που θα εξασφαλίζουν ότι το υλικό του περιεχομένου παραμένει κατάλληλο για την εκάστοτε ηλικία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι διαδικασίες επιβεβαίωσης της ηλικίας συνάδουν με τους κανόνες ιδιωτικότητας και ασφάλειας της Google.

Πηγή: lifo.gr


Γράφεις ιστορία με καθημερινές προσφορές* & ενισχυμένες αποδόσεις (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ