2 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσιογράφος BBC σε Μητσοτάκη: Μιλάτε σοβαρά; Δεν βρήκατε γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση; (VIDEO)

Η Ζεϊνάμπ Μπαντάουι «στρίμωξε» τον πρωθυπουργό για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου


Για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και για ποσοστό των γυναικών σε αυτό κλήθηκε να απαντήσει σε συνέντευξή που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΒΒC HARDtalk.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο BBC HARDtalk ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο Ζεϊνάμπ Μπαντάουι αν υποστηρίζει την ισότητα των φύλων και πως εξηγεί το ότι σε σύνολο 51 στελεχών της κυβέρνησης μόλις 5 είναι γυναίκες. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως υποστηρίζει την ισότητα των φύλων και θα ήθελε να κάνει περισσότερα γι΄ αυτό όσον αφορά την πολιτική αντιπροσώπευση των γυναικών.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε τόσες γυναίκες να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως εκτιμά ως θετικό βήμα ότι η Νέα Δημοκρατία έθεσε μια ποσόστωση στους υποψηφίους της, με το 40% να είναι γυναίκες.

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω έμπειρες γυναίκες», σχολίασε σε έντονο ύφος η Βρετανή δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση πως ρώτησε πολλές γυναίκες αλλά ήταν «κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».

«Σε όλη τη χώρα με όλες αυτές τις υπέροχες Ελληνίδες;» επέμεινε η δημοσιογράφος, και ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, ήταν πολύ πιο διστακτικές από ό,τι οι άντρες. Δεν είμαι χαρούμενος για τη σύνθεση βάσει φύλου και το αναγνωρίζω ανοιχτά, ωστόσο οι γυναίκες που έχουμε είναι πάρα πολύ ικανές και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά».

"Σίγουρα πρόκειται για έναν τομέα που μπορούμε να βελτιωθούμε" είπε καταλήγοντας.

Πηγή: thetoc.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Durruti_R21 - 12/7/2019 10:35

Φυσικά, θεωρεί πως ο ρόλος της γυναίκας είναι σπίτι να αναλαμβάνει το νοικοκυριό. Καλώς ήρθατε στο 1960.

TRELOPOULOS21 - 11/7/2019 17:10

Οι έμπειροι ζαχαροπλαστες προηγουνται στη φαγωσην του παντεσπανιου

ΕΠΟΜΕΝΟ