3 ΣΧΟΛΙΑ

Νεκροί και μεγάλες καταστροφές από θεομηνία στη Βόρεια Ελλάδα!

Τραγωδία σε εξέλιξη με επίκεντρο τη Χαλκιδική

Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες σύμφωνα με όσο επιβεβαίωνε το ΕΚΑΒ και το αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου  είναι ο πρώτος τραγικός απολογισμός  – μέχρι τα μεσάνυχτα – της θεομηνίας που χτύπησε το πρώτο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα από κατοίκους της περιοχής γίνεται λόγος για αγνοούμενος, αφού τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα, ενώ έχουν πέσει δέντρα, ακόμη και στέγες σπιτιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα περιστατικό αφορά δύο άτομα που καταπλακώθηκαν από δένδρο έξω από ένα ξενοδοχείο ενώ το άλλο περιστατικό αφορά κατάρρευση στέγης που καταπλάκωσε τρία άτομα. 

Όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκε από στέγαστρο ταβέρνας, ενώ στη Σωζόπολη, του ίδιου δήμου, ανδρόγυνο αλλοδαπών τραυματίστηκε θανάσιμα, ύστερα από ανατροπή τροχόσπιτου.

Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι κατά την πτώση του στεγάστρου στα Νέα Πλάγια σημειώθηκαν και δύο τραυματισμοί θαμώνων του καταστήματος, ενώ σε ξενοδοχείο της Νέας Ποτίδαιας δένδρο καταπλάκωσε πατέρα και γιο, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για την τύχη των δύο ανδρών. Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του πρώτου παιδιού και μεταξύ άλλων σε Ποτίδαια, Πευκοχώρι και Πολύχρονο αλλά και στο δεύτερο πόδι στη Βουρβουρού. Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδ, ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πρώτο και δεύτερο πόδι με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές σε κατασκευές στην παραλία της Νικήτης.

Υπογραμμίζεται πως υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ρεύμα ενώ το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ανοιχτό. Έχει ειδοποιηθεί η ΔΕΗ και τα συνεργεία σπεύδουν για να διορθώσουν τις βλάβες ενώ όπως ανέφερε δεν δέχθηκαν τηλεφωνήματα για εγκλωβισμούς ατόμων τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα για μεγάλες καταστροφές κάνει λόγο στο gr.times ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς. Περιγράφει ότι αρκετές περιοχές στον δήμο του έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να ανοίξουν δρόμοι που έχουν αποκλειστεί από πτώσεις δέντρων.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
12345 - 11/7/2019 15:43

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΠΡΑΓΝΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΗΜΥΡΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

borsalino911 - 11/7/2019 09:55

Λες να 'ναι γκαντεμης;; δύναμη κ συλλυπητήρια στις οικογένειες..

PanosAEK21original - 11/7/2019 01:27

Σε αυτή τη χώρα ζούμε ακόμα κατα τύχη, κάνεις και τίποτα να μας προστατέψει ο καθένας μόνος του

ΕΠΟΜΕΝΟ