1 ΣΧΟΛΙΑ

Μίλησε μετά από δέκα χρόνια ο Καραμανλής

Κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ανέφερε ότι μπορεί η παράταξη του να έκανε λάθη όμως έμεινε σταθερή στις αξίες της


Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του δημόσια ομιλία, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και άλλοτε ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης παρέμβαση στην εκδήλωση που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, στο κατάμεστο από κόσμο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

O Κ. Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ και τόνισε ότι στον μισό αιώνα από την ίδρυση του κόμματος η παράταξη παραμένει ο πυλώνας της δημόσιας ζωής και σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι μια μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία τόνισε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Ούτε αλάνθαστοι είμαστε ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε αλλά μείναμε σταθεροί και συνεπείς στις θεμελιώσεις αξίες μας» τόνισε.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας . Η ΝΔ όρθωσε το ανάστημα της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον. Το ίδιο ισχύει και για τα εθνικά μας θέματα. Πιστευουμε στον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμούς και εκφοβισμού δεν γίνονται αποδεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολές. Ούτε φυσικά οι πιέσεις από συμμάχους και εταίρους. Εμείς μια φανέλα φοράμε. Τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε Τελεία και παύλα... Είμαστε δω για να στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις και το αξιόμαχό τους»

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε επίσης ότι ορθώς η ΝΔ επέκρινε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος.Κλείνοντας την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος με έναν έντονα συναισθηματικά λόγο είπε απευθυνόμενος στους Μακεδόνες: «Σας είπα πάντα την αλήθεια και το ίδιο κάνω και τώρα. Πολλούς σας γνωρίζω από τη νεολαία και ήμασταν πάντα μαζί σε νίκες και ήττες. Στα ανηφορικά μονοπάτια μπορεί να πικράναμε και φίλους. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και δεν περισευει κανείς. Σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
aggelo21 - 27/6/2019 00:21

Ναι, είπε "αγκού"...

ΕΠΟΜΕΝΟ