0 ΣΧΟΛΙΑ

Είκοσι χρόνια φυλακή και όχι ισόβια στον 61χρονο που σκότωσε την εξάχρονη κόρη του


Σε 20 χρόνια έξι μήνες φυλακή και όχι σε ισόβια καταδικάστηκε ο 61χρονος που κατηγορούνταν για τη δολοφονία της εξάχρονης κόρης του, Στέλλας Εικοσπεντάκη.

Ο δράστης, ο οποίος είναι συνταξιούχος πρώην αστυνομικός, είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε την κόρη του πετώντας μάλιστα τη σορό της σε κάδο απορριμμάτων στην Αγία Βαρβάρα.

Ωστόσο, οι δικαστές και ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας αποφάσισαν να του αναγνωρίσουν ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο και να «σπάσουν» έτσι τα ισόβια που είχε επιβάλλει στον 61χρονο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορουμενο κάθειρξη 20 ετών και έξι μηνών. Παράλληλα, του επέβαλλε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη. Ο 61χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για περιύβριση νεκρού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, υποστηρίζοντας ότι είχε πλήρη δόλο.

Από την πλευρά του, στην απολογία του στο δικαστήριο, ο 61χρονος παιδοκτόνος υποστήριξε ότι αγαπούσε το παιδί του και πως δεν ήθελε να της κάνει κακό,

Περιγράφοντας το πως έφτασε στο σημείο να δολοφονήσει το παιδί του, είπε στο δικαστήριο: «....Έφτιαξα γάλα να πιούνε (σ.σ. η Στέλλα και ο γιος του Μάριος) και είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Μου είπε να κάνεις την μικρή μπάνιο. Ο  Μάριος νύσταζε και πήγε για ύπνο. Της είπα να κάνουμε μπάνιο και είπε: «Δεν θέλω. Άρχισε να κλαίει και να λέει: «Θέλω τη μαμά μου». Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο Μάριος και άθελα μου έγινε ό, τι έγινε. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή».

Πρόεδρος: Την μύτη γιατί την κλείσατε;

Κατηγορούμενος: Άθελα μου έγινε δεν το κατάλαβα ...

Πρόεδρος: Δεν το καταλάβατε όταν σας δάγκωσε στο χέρι;

Κατηγορούμενο : Δεν το κατάλαβα, άθελα μου έγινε...

Πρόεδρος: Και εκεί που δεν κουνιόταν δεν καταλάβατε;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα άθελα μου έγινε...

Πρόεδρος : Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς ότι όταν κάποιος κλείνει στόμα και μύτη γίνεται άθελα του...

Κατηγορούμενος: Θέλω συγχώρηση από το Θεό και ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά μου


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ