0 ΣΧΟΛΙΑ

Μανέ: Έφυγα κρυφά μόνο με ένα σάκο και με έψαχνε η οικογένειά μου

Τι είπε για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο επιθετικός της Λίβερπου


Ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ, μίλησε στο «France Football», με αφορμή τη συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Μανέ αποκάλυψε πως μία μέρα έφυγε κρυφά από το σπίτι του μόνο με ένα σάκο με ρούχα και παπούτσια για να κυνηγήσει το όνειρο του να παίξει ποδόσφαιρο. Ο μόνος που το ήξερε ήταν ο κολλητός του ενώ η οικογένεια του τον έψαχνε παντού.

«Είχα ετοιμάσει τα πάντα και δεν είχα χρήματα όταν έφυγα. Τίποτα απολύτως. Όταν έπεσε ο ήλιος την προηγούμενη μέρα έκρυψα τον σάκο μου με τα απαραίτητα ρούχα και παπούτσια στον θάμνο μπροστά από το σπίτι. Το πρωί μόλις ξημέρωσε, απλά έπλυνα τα δόντια μου κι έφυγα. Ούτε μπάνιο δεν έκανα.

Δεν το είχα πει σε κανέναν, μόνο στον κολλητό μου που μου δάνεισε ορισμένα χρήματα για να πάρει το λεωφορείο για το Ντακάρ. Με υποδέχθηκε μια οικογένεια που δεν γνώριζα. Αμέσως άρχισα να συμμετέχω σε προπονήσεις μεγάλων ομάδων της χώρας. Η οικογένειά μου, όμως, με έψαχνε.

Άσκησε πίεση στον φίλο μου για να τους πει που ήμουν και εκείνος κάποια στιγμή “έσπασε” και αποκάλυψε που ακριβώς βρισκόμουν. Με έπαιρναν τηλέφωνο και απαιτούσαν να γυρίσω στο σπίτι και εγώ δεν ήθελα γιατί θα θεωρούσα ότι επέστρεψα πίσω ντροπιασμένος. Συμφωνήσαμε, όμως, να συμμετέχω σε δοκιμαστικά στο φινάλε κάθε χρολικής χρονιάς.

Εκεί, όλα τα υπόλοιπα παιδιά γελούσαν μαζί μου γιατί δεν είχα ούτε καν... σωστό ποδοσφαιρικό σορτσάκι και τα παπούτσια μου ήταν κατεστραμμένα. Καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Με έβλεπαν και δεν είχα καμία σχέση με ποδοσφαιριστή», είπε ο Μανέ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ