0 ΣΧΟΛΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Άγγος παραδέχτηκε ότι τηλεφώνησε στους χρυσαυγίτες της Νίκαιας πριν από τη δολοφονία Φύσσα

Συνεχίζεται η δίκη με την απολογία των κατηγορουμένων


Σήμερα ξεκίνησε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τους κατηγορουμένους να προχωρούν στις απολογίες τους.

Μια από τις πιο σημαντικές καταθέσεις έδωσε ο Ιωάννης Άγγος, ο οποίος φέρεται να κινητοποίησε την ομάδα των χρυσαυγιτών, η οποία με τη σειρά της καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του την νύχτα της δολοφονίας του.

Ο Ι.Άγγος αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 όταν βρέθηκε στην καφετέρια Κοράλλι, δίπλα στην παρέα του Φύσσα, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Λέοντα Τσαλίκη για να παρακολουθήσουν το ματς Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν.

Όπως ισχυρίστηκε ο Άγγος, η παρέα του μουσικού τους προκάλεσε λεκτικά χωρίς αυτός και ο Τσαλίκης να αντιδράσουν. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι έκανε τηλεφωνήματα σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, στην οποία ήταν και ο ίδιος μέλος, αλλά υποστήριξε αρχικά ότι όλα αφορούσαν είτε τον αγώνα είτε την ίδρυση νέου Σωματείου στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Κατά τον κατηγορούμενο, λόγω της λεκτικής επίθεσης που δέχθηκαν αποφάσισαν να φύγουν λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Ο ίδιος μάλιστα, ισχυρίστηκε πως πήγε σπίτι του και λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσε τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα. Τότε κατέβηκε στο δρόμο κι έμαθε από αστυνομικό της ΔΙΑΣ πως μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά. Κατόπιν αυτού γύρισε σπίτι και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά επειδή τον ήξερε. Ο τελευταίος του είπε πως δεν γνώριζε κάτι.

Μετά από επίμονες ερωτήσεις της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτη ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι όσο ήταν στην καφετέρια τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της τοπικής Νίκαιας, και του είπε πως «κάποιοι μας ενοχλούν και θα φύγουμε».

Το τηλεφώνημα αυτό ωστόσο φαίνεται βάση της δικογραφίας να κινητοποίησε το Τάγμα Εφόδου που πήγε στο Κοράλλι και καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα λίγο πριν τον δολοφονήσει ο Γιώργος Ρουπακιάς.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ