1 ΣΧΟΛΙΑ

Φρικιαστικές εικόνες στο νεκροταφείο Σχιστού- Σοροί ανθρώπων πεταμένες στους διαδρόμους (VIDEO)

Απίστευτη η κατάσταση στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας

Την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας, αυτό του Σχιστού, έφερε στο φως ρεπορτάζ του Open TV.

Στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, όπως αποκαλύπτει ο Σπύρος Φρεμεντίτης, το πάρκινγκ επισκεπτών έχει μετατραπεί σε χωματερή... ψυχών, με τις μαύρες σακούλες να είναι πεταμένες σε κοινή θέα, μες στον ήλιο και στα αδέσποτα ζώα, ενώ μέσα στο κοιμητήριο η κατάσταση ξεφεύγει πέρα από κάθε λογική.

Στους διαδρόμους του νεκροταφείου υπάρχουν οι σακούλες με ταφικά υπολείμματα δεξιά και αριστερά, ενώ όποιος θέλει να πάει σε κάποιον τάφο τις περνά κυριολεκτικά από πάνω.

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σοκαριστική καθώς πολλοί σοροί μένουν ανέπαφες με το χρόνο εξαιτίας των χημειοθεραπειών και φαρμάκων που ελάμβαναν όσο βρίσκονταν εν ζωή πολλοί συνάνθρωποί μας.

Αυτοί οι νεκροί είτε μένουν στον ίδιο τάφο ή πηγαίνουν στον τομέα αδιαλύτων. Ωστόσο, ένα βίντεο από το καμαράκι ενός ταφέα, που έχει κάνει ο ίδιος εκταφή πτωμάτων, τα τοποθετεί σε λευκά σεντόνια και τα στοιβάζει το ένα πάνω στο άλλο. Το θέαμα θυμίζει κρεματόριο. Κάθε πτώμα λοιπόν, όταν παρέλθει η τριετία και πρέπει να γίνει η εκταφή, περιμένει τη σειρά του για να ταφεί σε τάφο αδιάλυτων, ωστόσο εκεί δεν υπάρχει χώρος , οπότε μπορεί κανείς να καταλάβει από τα παραπάνω ότι το πτώμα πάει... στα αζήτητα.

Ο κανονισμός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κατά την εκταφή, αν προκύψει αδιάλυτο ή μερικώς αδιάλυτο πτώμα, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρακράτηση ή καθάρισμα του πτώματος και πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε τάφο αδιαλύτων...».

Μετά την αποκάλυψη του θέματος, ο διευθυντής του νεκροταφείου του Σχιστού, Φίλιππος Κυρίτσης, έριξε ουσιαστικά τις ευθύνες στον ταφέα, ενώ στη συνέχεια παρενέβη κι ο ίδιος ο υπάλληλος κατηγορώντας τον διευθυντή και γενικά τους επικεφαλής, ότι ρίχνουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους.

«Είχε υποχρέωση ο ταφέας να έχει το μέγιστο μία άταφη σορό ως το απόγευμα κι εν συνεχεία να τη μεταφέρει σε τάφο αδιαλύτων. Εμείς τον εποπτεύουμε. Είναι δική μας ευθύνη» είπε αρχικά ο διευθυντής του νεκροταφείου του Σχιστού και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο κύριος Νίκος, ο ταφέας, στου οποίου το καμαράκι υπήρχαν οι επτά σοροί που αποκάλυψε χθες το Open TV.

«Εμένα θα χρεώσετε για τα αδιάλυτα; Πες στα ίσα» είπε απευθυνόμενος στον κύριο Κυρίτση κι εν συνεχεία μιλώντας στον ρεπόρτερ του καναλιού είπε: «Εγώ τους έλεγα, δεν έχω χώρους, μου έλεγαν βάλ' τα εδώ. Πού να τα βάλω στο κεφάλι μου; Τα χόρτα ήταν μέχρι εκεί πάνω, δεν υπήρχε χώρος. Ο κ. διευθυντής λέει ότι εγώ φταίω. Όταν κάνω την εκταφή και λέω ότι δεν έχω χώρο, εγώ φταίω;»

«Πόσους είχες μέσα; Δεν είχες επτά σωρούς;» τον ρώτησε ο διευθυντής για να απαντήσει ο ταφέας: «Και οι άλλοι είχαν τέσσερις».

«Όπως παρατηρήσατε, δεν είπα εγώ ότι φταίει ο συγκεκριμένος ταφέας.  Δεν ευσταθεί ότι δεν του δώσαμε χώρο» είπε ο κύριος Κυρίτσης, τονίζοντας στη συνέχεια, ότι λόγω χρεών και κατασχέσεων στο νεκροταφείο, δεν υπάρχουν κονδύλια για να γίνει σωστά η δουλειά. Κληθείς να απαντήσει αν έχει απευθυνθεί στους αρμοδίους δημάρχους, δεν έδωσε σαφή απάντηση.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
AEK_gia_panta2 - 11/6/2019 12:14

Σακούλες με υπολείμματα σορών στους διαδρόμους νεκροταφείου, λες και είναι σκουπίδια... Δεν είναι τυχαίο, είμαστε μια μπανανία σαν χώρα! Η σύγκρισή μας με αφρικανικές και ασιατικές χώρες, αναπτυσσόμενες ή του 3ου κόσμου, αποτελεί προσβολή για αυτές τις χώρες.

ΕΠΟΜΕΝΟ