2 ΣΧΟΛΙΑ

Ακόμα πιο κοντά στον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ η Σίτι!

Στο δικαστικό όργανο του Financial Fair Play μεταφέρεται η υπόθεση της πρωταθλήτριας Αγγλίας


Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά και τις σημερινές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, η UEFA ενημέρωσε πως η υπόθεση της Σίτι, για παραβίαση κανονισμών του Financial Fair Play, μετατίθεται στο δικαστικό όργανο της αρμόδιας αρχής.

Στον φάκελο υπάρχουν στοιχεία επιβαρυντικά για την ομάδα και αφορούν σε επένδυση που έγινε από τον ιδιοκτήτη, τον Σεΐχη Μανσούρ, με τον έλεγχο να αποφεύγεται χάρη σε μια χορηγία.

Αυτός ο φάκελος έχει μεταφερθεί στο δικαστικό όργανο του Financial Fair Play και, αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο σενάριο είναι ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι, για μια σεζόν, από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά την ενημέρωση της UEFA, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε θέση, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει αισιοδοξία για δικαίωση και πως δεν προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του επικεφαλής της έρευνας.

Σε ανακοίνωσή της, η πρωταθλήτρια Αγγλίας σημειώνει τα εξής: "Είμαστε απογοητευμένοι, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουμε εκπλαγεί από αυτή την εξέλιξη για την απόφαση του επικεφαλής της έρευνας, Άιβς Λετέρμ.

Οι διαρροές στα media την περασμένη εβδομάδα είναι ενδεικτικές της εξέλιξης της διαδικασίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει αισιόδοξη για θετική έκβαση όταν η υπόθεση θα εξεταστεί πλέον από ανεξάρτητο σώμα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι παντελώς λανθασμένες και η CFCB αδιαφορεί για αδιάσειστα στοιχεία που έχουμε παραδώσει.

Η απόφαση περιλαμβάνει λάθη, παρερμηνείες και σύγχυση σε μια διαδικασία που από πλευράς μας χαρακτηρίζεται πως μη ικανοποιητική και εχθρική απέναντι στον σύλλογό μας".

Η ανακοίνωση της UEFA:

"Ο επικεφαλής του Club Financial Control Body, έχοντας συμβουλευθεί και άλλα μέλη του ανεξάρτητου σώματος του CFCB, αποφάσισε να διαβιβάσει την υπόθεση της Μάντσεστερ Σίτι στο δικαστικό όργανο, έπειτα από το φινάλε της έρευνας που πραγματοποίησε.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου του 2019 έπειτα από παραβίαση κανονισμών του Financial Fair Play, όπως αναφέρθηκε δημόσια στον Τύπο"


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
dortmunder77 - 16/5/2019 16:05

Μήπως γίνει κανα θαύμα τελευταία στιγμή κ' συμμετάσχουν κ'η Σίτι κ'η Παρί..

92_93_94_tria_seri_kai_ei - 16/5/2019 12:53

Στην Ελλάδα financial fair play δεν ισχύει?Ρητορική η ερώτηση...

ΕΠΟΜΕΝΟ