1 ΣΧΟΛΙΑ

Έκκληση για να επιστρέψουν το αναπηρικό αμαξίδιο του Χρήστου που εκλάπη έξω από την εκκλησία


Έκκληση για να επιστρέψουν το αναπηρικό αμαξίδιο του γιου της Χρήστου απευθύνει η θετή μητέρα του, Ειρήνη Καλαντώνη, το οποίο εκλάπη έξω από μια εκκλησία.

Το αναπηρικό αυτό αμαξίδιο απέκτησαν πριν λίγα χρόνια με τη βοήθεια συνδρομητών και μαζεύοντας καπάκια για τον Χρήστι, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Η κ. Καλαντώνη υιοθέτησε τον Χρήστο πριν από έντεκα χρόνια σε ηλικία δέκα ετών όταν πέθανε ο μόνος άνθρωπος που είχε στη ζωή, ο παππούς του.

Σήμερα, ο Χρήστος είναι 22 ετών ωστόσο όπως λέει η κ. Καραντώνη στην εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια «είναι σαν να έχω ένα μωρό. Φοράει πάνα, δεν μιλάει και το μόνο που κατόρθωσα με την βοήθεια του Θεού, είναι να τον σηκώσω από το έδαφος και να στέκεται όρθιος».

Σχετικά με το αμαξίδιο αναφέρει ότι γι’ αυτούς είναι πολύ σημαντικό καθώς μόνο με αυτό μετακινείται ο Χρήστος.

«Τον Χρήστο τον μετακινώ με αμαξίδιο πάντα. Δεν έχουμε αμάξι και όλο και κάποιος βοηθά να τον πηγαίνω στους γιατρούς, στις εργοθεραπείες, στο Παίδων, στην Εκκλησία, στην βόλτα, να χαρεί και ενώ δεν έχω φτωχά αισθήματα είμαι φτωχή. Όμως έδωσε ο Θεός και μαζέψαμε στο Πέραμα ένα τόνο καπάκια. Δίνουμε τα καπάκια και παίρνουμε 200 ευρώ. Τι να φτάσουν όμως 200 ευρώ για το ειδικό αμαξίδιο που χρειαζόταν ο Χρήστος και που στοίχιζε 2.800 ευρώ! Βρέθηκαν δυο συνδρομητές έβαλαν από 500 ευρώ, βοήθησε ο σύλλογος “ Αγάπη Φροντίδα ζωής” πρόκειται για τον Πανελλήνιο σύλλογο πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και στήριξης, αυτόν που ανταλλάσσει τα καπάκια και συμπλήρωσε το ασφαλιστικό δημόσιο ταμείο και το πήραμε το αμαξίδιο. Είναι ειδικό με πλάτη κλειστή γιατί ο Χρήστος είναι αδύνατος. Αυτή την Κυριακή μετά την θεία λειτουργία πήγα στην Εκκλησία λειτουργηθήκαμε, κοινώνησα τον Χρηστάκη μου και ενώ είχα αφήσει όπως πάντα, όπως χρόνια τώρα κάνω το αμαξίδιο έξω στις σκάλες του ναού, γύρισα και το είχαν πάρει. Δεν πήραν το καρότσι, τα πόδια του παιδιού μου, πήραν. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο Θεός να τους συγχωρέσει. Αν όμως κάποιος ξέρει κάτι, σας παρακαλώ να πει σε αυτόν που το πήρε να το φέρει πίσω, να το πάει έξω από την Εκκλησία και να το αφήσει και να φύγει. Έχω ανάπηρο παιδί. Το έχω ανάγκη. Κι εγώ θα προσεύχομαι γι’ αυτόν», αναφέρει η κ. Καραντώνη.

Μάλιστα, η εφημερίδα δίνει στη δημοσιότητα και το τηλέφωνο της κ. Καραντώνη για όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το αμαξίδιο.

Το τηλέφωνο της Ειρήνης είναι 6970-557893.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Baval_21 - 19/4/2019 23:07

Ελεος ρε πουστη μου. Σε τι κοσμο ζουμε;

ΕΠΟΜΕΝΟ