0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι ο Σαχζάτ Λουκμάν... αυτοδολοφονήθηκε!

Αυτοί τον ακούμπησαν... απαλά με το μαχαίρι τους!


Από τις πιο αστείες δικαιολογίες που έχουν ακουστεί ποτέ σε δικαστική αίθουσα χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν, οι οποίοι κατά την προσφιλή τακτική των μελών της Χρυσής Αυγής που διαπράττουν κάποιο έγκλημα αρνήθηκαν την ενεργή συμμετοχή τους στην οργάνωση.

Ο ενας εκ των κατηγορουμένων, ο Χρήστος Στεργιόπουλος, ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι ο Λουκμάν μάλλον… αυτοδολοφονήθηκε καθώς ο ίδιος τον ακούμπησε πολύ απαλά με το μαχαίρι και δεν είδε αίματα.

«Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη. Θεώρησα ότι από τα τραύματα τα δικά μου δεν είχε πάθει τίποτα. Δεν είδα αίματα πουθενά», ισχυρίστηκε ο Στεργιόπουλος ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο πρώην πυροσβέστης που οδηγούσε τη μηχανή του στα Πετράλώνα την 17η Ιανουαρίου 2013, απέδωσε ουσιαστικά ευθύνες στο θύμα υποστηρίζοντας πως ο νεαρός εργάτης τους έκλεισε το δρόμο, θίχτηκε επειδή βρίστηκαν και κατέβηκε από το ποδήλατό του για να τους αντιμετωπίσει.

«Κατέβηκε ο Λιακόπουλος από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χέρια. Δεν έβλεπα τι εγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ήταν από πάνω από το Λιακόπουλο σκυμμένος. "‘Αφήστε τον", του λέω αλλά δεν τον άφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη» ισχυρίστηκε και συνέχισε:

«Το θύμα το αφήσαμε τελευταία φορά να προχωράει. Φεύγουμε. Δεν κρυφτήκαμε, ούτε εξαφανιστήκαμε, ούτε εξαφανίσαμε τα μαχαίρια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας» είπε και επεσήμανε πως: «Θεώρησα ότι από τα τραύματα τα δικά μου δεν είχε πάθει τίποτα. Δεν είδα να τον χτυπάει ο συγκατηγορούμενός μου, δεν είδα πουθενά αίματα».

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τι θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρ: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγ: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Από την άλλη, ο συγκατηγορούμενός του Διονύσης Λιακόπουλος έκανε λόγο για ένα «χαζό τσαμπουκά», υπογράμμισε για πρώτη φορά πως ο Σαχζάτ Λουκμάν του έκανε κεφαλοκλείδωμα, με αποτέλεσμα εκείνος να αντιδράσει: «Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο. Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα ενστικτωδώς».

Από την άλλη, παρόλο που στο σπίτι του ενός βρέθηκαν πάνω από 100 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είναι οπαδός του μορφώματος και υποστήριξε ότι είχε όλα αυτά από… περιέργεια επειδή η Χρ. Αυγή ήταν νέο κόμμα (παρόλο που έχει ιδρυθεί από το 1980!!!).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο στο σπίτι του οποίου είχε κατασχεθεί το υλικό τα χαρτιά ήταν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα αρνήθηκε πως είναι οπαδός του κόμματος. «Τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κομμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά» υποστήριξε.

Εισαγγελέας: Αυτόπτης μάρτυρας είδε εσάς στο πεζοδρόμιο, τον συγκατηγορούμενό σας να λέει: «Έλα να φύγουμε» και το θύμα πεσμένο και αγκαλιά τη ρόδα ενός φορτηγού. Εσείς δεν είδατε τίποτα από όλα αυτά;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Ο αστυνομικός που σε έλεγξε το βράδυ εκείνο, λέει πως του απαντήσατε ότι «καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας».

Κατηγορούμενος: Δέκα αστυνομικοί ήταν εκεί, δεν το άκουσε κανεις. Αρνούμαι ότι το είπα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Μαρτίου με την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ