0 ΣΧΟΛΙΑ

Πάνω από 1.400 τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας


Περισσότερα από 1.400 είναι τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας, ένα εκ των οποίων αυτό που κατέρρευσε τα ξημερώματα της Κυριακής επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αρτεμισίου, στο Γκάζι. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να εξέπληξε τους κατοίκους οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπαν, περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη.

Άλλωστε, ήταν αρκετές και οι φορές που ο δήμος είχε κληθεί να λάβει μέτρα, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να συμβεί. Μάλιστα, το ίδιο παραδέχτηκε και ο αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων Γιώργος Αποστολόπουλος, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγραφή των ετοιμόρροπων κτιρίων, εξηγώντας παράλληλα πως σχετική πρωτοβουλία πάρθηκε πρόσφατα από τον δήμο, βρίσκεται σε εξέλιξη και έτσι δεν μπορεί να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος.

Από τα περίπου 1.400 εγκαταλελειμμένα κτίρια τα 200 έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος ως διατηρητέα, ενώ διπλάσια, δηλαδή σχεδόν 400, είναι αυτά που έχει χαρακτηρίσει το υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέα. Τα υπόλοιπα εκτιμάται πως είναι ακίνητα που είτε δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο και φαίνονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη είτε πρόκειται για κατοικίες οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου και τα πολλά συμβόλαια κληρονομιάς εγκαταλείφθηκαν από τους κληρονόμους τους.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ