Quantcast
NEWS
44 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΑΕΚΑΡΑ ομαδάρα!

Μεγάλο μπασκετ απο την ομάδα του Σακοτα, που νίκησε το Λαύριο και τους διαιτητές, πήρε και τη διαφορά (96-86) και έδειξε πανέτοιμη και σε φουλ φόρμα για τον μεγάλο αγώνα της της Τετάρτης με τη Στρασμπουρ - Μαγικό τρίγωνο Χαρις, Τζέιμς, Μαυροειδης, μαέστρος ο Γκριν, καθοριστικός στο τελος ο Παντερ - Δείτε πώς μετέδωσε live την αναμέτρηση και τα παραλειπόμενα το aek365


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Κόντρα σε μια καλή ομάδα, με το παιχνίδι να στραβώνει προς το τέλος, ως προς τη διαφορά, και με απίθανες διαιτητικές αποφάσεις, η ΑΕΚ πήρε μια νίκη ουσίας και ψυχολογίας με 96-86 απέναντι στο Λαύριο. Νώριτερα, οι κιτρινόμαυροι είχαν παίξει καταπληκτικό μπάσκετ με τον Μάνι Χάρις να οργιάζει και τους Μαυροειδή και Τζέιμς να είναι σε πολύ καλή βραδιά. Στο τέλος ο Τζέιμς είχε κρίσιμους πόντους και ο Πάντερ τεράστια σουτ. Πλέον, η ψυχολογία της ομάδας βρίσκεται στα ύψη εν όψει Στρασμπούρ.

Το ματς

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ δεν ήταν κακό απέναντι στο γεμάτο διάθεση και ενέργεια Λαύριο. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν διαρκώς στο σκορ και λίγο μετά τα μισά της 1ης περιόδου, το σκορ ήταν ισόπαλο (12-12), στο 6΄. Στο διάστημα αυτό η Ένωση υπερείχε στα ριμπάουντ, αλλά είχε υποπέσει ήδη σε 4 λάθη. Με 5-0 σερί και τον Τζέιμς να φτάνει τους 7 πόντους, η ΑΕΚ έκανε το 17-14 στο 9΄ και η διαφορά, στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου, έφτασε στους 6 πόντους (24-18).

Με πρωταγωνιστή τον Χάρις, η Ένωση μπήκε δυνατά στη 2η περίοδο και, παίρνοντας ενέργεια από την πιεστική άμυνά της, σε ένα δίλεπτο, βρέθηκε στο +10 (30-20), στο 12΄, με 4 πόντους από τον Βασιλόπουλο. Στα μισά της 2ης περιόδου, η ΑΕΚ βρέθηκε στο +14 (36-22) με τον Μαυροειδή να κάνει θραύση στη ρακέτα. Η απάντηση του Λαυρίου, πάντως, ήταν άμεση και με αρκετά ανάποδα σφυρίγματα η διαφορά έφτασε τους 6 πόντους (38-32), στο 17΄. Με δύο γκολ-φάουλ του Μαυροειδή, όμως, η ΑΕΚ επανήλθε στο +12 (44-32), στο 18΄. Επιθετικά οι κιτρινόμαυροι ήταν ασταμάτητοι και βρέθηκαν στο +13 (52-39) στην ανάπαυλα.

Στην 3η περίοδο, η Ένωση έπαιξε εντυπωσιακό μπάσκετ με τον Μάνι Χάρις, που έκανε όλες τις δουλειές στο παρκέ (σκορ, ασιστ, ριμπάουντ), να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Συμπαραστάτης του ο Χάντερ και στο 26, η ΑΕΚ βρισκόταν στο +18 (65-47). Η άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν εξαιρετική με αποτελέσμα το προβάδισμα να φτάσει τους 20 πόντους (69-49), στο 28΄ και στους 18 (74-56), στο τέλος της 3ης περιόδου.

Στην 4η περίοδο, η Ένωση συνέχισε, αρχικά, το ίδιο σοβαρά και θεαματικά, συγχρόνως, κάνοντας το 80-56, στο 34΄. Τέσσερα κολλητά τρίποντα του Λαύριου και ένα γκολ-φάουλ του Μουρ, μέσα σε δύο λεπτά, έριξαν τη διαφορά στους 9 (80-71), 2:54 πριν το τέλος! Η ομάδα του Σερέλη ήθελε να προστατεύσει το +8 του 1ου γύρου. Ένα τρίποντο του Πάντερ έδωσε προσωρινά ανάσα (83-71), αλλά το Λαύριο μείωσε στους 7 (83-76), με τρίποντο του Λαμπ, 1:43 πριν το τέλος.

Η συνέχεια, δραματική! Με λέι απ, ο Ξανθόπουλος έκανε το 85-76, 1:29 πριν τη λήξη, ο Μουρ απάντησε άμεσα (85-78) και ο Πάντερ με 2/2 βολές έκανε το 87-78, στα 1:21. Με βολές, ο Μουρ μείωσε σε 87-80, 1:13 πριν το φινάλε, αλλά, με νέο φοβερό τρίποντο, ο Πάντερ έκανε το 90-80, στα 55΄΄. Στα 48΄΄, πάλι ο Μουρ σκόραρε, στην επόμενη επίθεση ο Γκριν έχασε τη μπάλα από τον Νίξον και ο Λαμπ με τρίποντο έκανε το 90-85, στα 39΄΄.

Με 2/2 βολές, ο Τζέιμς έκανε το 92-85, στα 35΄΄, στα 30’’ ο Μουρ πήρε φάουλ από τον Γκριν και με 1/2 βολές έκανε το 92-86. Στα 24΄΄, ο Τζέιμς πήγε πάλι στη γραμμή, κάνοντας το 94-86 με 2/2. Το Λαύριο αστόχησε αλλά στα 12΄΄ ξαναπήρε κατοχή, ο Μουρ αστόχησε από... το σπίτι του και εν συνεχεία έγινε φάουλ στον Πάντερ (που κακώς δεν δόθηκε αντιαθλητικό). Ο Αμερικανός, στα 5.6΄΄, έκανε το 96-86 και ο Νίξον αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Η ΑΕΚ πήρε και τη διαφορά, συνεπώς που χρειαζόταν, δείχνοντας πάλι χαρακτήρα σε δραματικό φινάλε.

Δεκάλεπτα: 24-18, 52-39, 74-56, 96-86.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 17 (10 ριμπάουντ), Γκριν 6, Χάρις 19 (15 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Λαρεντζάκης 4, Χάντερ 12, Ξανθόπουλος 5 (1), Βασιλόπουλος 4, Μαυροειδής 16, Καββαδάς, Πάντερ 13 (2).

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κακλαμανάκης 2, Λαμπ 14 (3), Μέιερ 17 (3), Ουίγκινς 11 (1), Μουρ 23 (1 τρίποντο, 13 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Τζόνσον 4, Βεργίνης, Κουζέλογλου 2, Νίξον 10 (2), Περράκης 3 (1), Γιαννακόπουλος.

Δείτε πώς μετέδωσε live την αναμέτρηση και τα παραλειπόμενα το aek365, πατώντας ΕΔΩ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ