0 ΣΧΟΛΙΑ

Στους δρόμους το ρομποτικό αμάξι της Google (VIDEO)

Ο στόλος των νέων χαριτωμένων μικροσκοπικών  ρομποτικών οχημάτων της Google είναι έτοιμος για να βγει στους δρόμους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια της την Παρασκευή (15/5) αποκαλύπτοντας πως το επόμενο της βήμα είναι το καλοκαίρι να αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Mountain view της Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά  της Google.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν θα βγουν ακόμα στους δρόμους χωρίς οδηγό, ενώ θα έχουν αφαιρούμενο τιμόνι και πεντάλ για τον πρώτο καιρό.

Από το δοκιμαστικό όχημα απουσιάζουν οι αερόσακοι και άλλοι μηχανισμοί ασφάλειας που απαιτούνται από την νομοθεσία τεχνολογία, οπότε η ταχύτητα δεν θα υπερβαίνει τα 40 χιλιόμετρα την ώρα. Το αυτοκινητάκι χρειάζεται επίσης φόρτιση κάθε 130 χιλιόμετρα και μπορεί να κυκλοφορεί μόνο σε δρόμους που έχουν χαρτογραφηθεί από την Google.

Το όχημα συναρμολογείται για λογαριασμό της Google στο Ντιτρόιτ από την εταιρεία Roush Industries. Σε πρώτη φάση, 25 αυτοκίνητα θα βγουν για δοκιμές, κυρίως κοντά στα κεντρικά της Google στο Μάουντεν Βιου της Σίλικον Βάλεϊ. Αργότερα, 50 έως 100 οχήματα θα δοκιμαστούν σε περιοχές με ανηφόρες και περισσότερες βροχοπτώσεις.

Τα οχήματα μπορούν να μετακινηθούν  με το πάτημα ενός κουμπιού χωρις να χρειάζεται ο άνθρωπος να επεμβαίνει και αυτό σύμφωνα με τις μελέτες θα μειώσει στο 94% τις περιπτώσεις ατυχημάτων που οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Project Κρις Ούρμσον.

Το νέο μοντέλο διαθέτει κάμερες, ραντάρ και λέιζερ για να σαρώνει το δρόμο και να αναγνωρίζει αντικείμενα , έχει ένα «καρούμπαλο» στην οροφή που συγκεντρώνει α δεδομένα και μπορεί να τα ανταλλάσσει με άλλα ρομποτικά οχήματα του είδους του, ενημερώνοντάς για παράδειγμα σε ποια σημεία του δρόμου υπάρχουν κόκκινοι κώνοι της τροχαίας.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ