επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Και στην δική μας. Για εμάς τους παραδοσιακούς που την δεκαετία 90 προτιμούσαμε να μείνουμε από βενζίνη παρά να βάλουμε από βενζινάδικο του… Βαρδινογιάννη, η απόφαση Μελισσανίδη για άμεση αποχώρηση από τη Nova αν καταλήξει στον Μαρινάκη είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογική. Από εκεί και πέρα το AEK tv θα γίνει. Το αν θα δείχνει και τα παιχνίδια της ΑΕΚ και με ποιο τρόπο είναι κάτι πολύ μακρινό. Σίγουρα δεν θα μπορούσε να διαρρεύσει οτιδήποτε άλλο από την ΑΕΚ εκτός από την πρόθεση να δείχνει τα παιχνίδια της από το δικό της κανάλι. Αν ποτέ περάσει η Nova στα χέρια του Μαρινάκη τότε θα εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις εκτός από το να παραμείνει η ΑΕΚ στο κανάλι του Ολυμπιακού. Εκτός αν κάποιος περίμενε χθες να ειπωθεί ότι η ΑΕΚ θα πάει στην cosmote για παράδειγμα. Πολλά μπορείς να πεις για την ΑΕΚ αλλά εδώ και έξι χρόνια δεν χάνει την σοβαρότητα της και δεν θα το έκανε ούτε τώρα. Οταν έρθει και αν έρθει ποτέ η ώρα το συζητάμε. Το μόνο δεδομένο που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψην πωλητές και άλλοι μέτοχοι είναι το ότι με Μαρινάκη στη Nova δεν θα υπάρχει ΑΕΚ όπως και οι άλλες τρεις πιο εμπορικές ομάδες πλην Ολυμπιακού. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον της πλατφόρμας που φτιάχτηκε και ζει 25 χρόνια από το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Και πάμε παρακάτω. Μετά από τρελό τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου όπου αποδείχτηκε ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο τώρα θα δούμε σε μεγάλο βαθμό την πραγματική ΑΕΚ. Και όλοι θέλουμε να μοιάζει με αυτή των δύο αμέσως προηγούμενων. Τα τρία παιχνίδια του Σεπτεμβρίου όπου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει δύο φορές τον ΠΑΟΚ, όχι το ίδιο δυνατό και τις δύο, θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό τι θα μπορούμε να περιμένουμε για το μελλον. Τα εργομετρικά που έγιναν έχουν αναλυθεί και το τεχνικό τιμ γνωρίζει. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, θάρρος στο ροτέισοναπό τον προπονητή και βέβαια ανταπόκριση από την πλευρά των παικτών που θα κληθούν να παίξουν. Δεν μπορούν να παίζουν οι ίδιοι συνέχεια. Ολοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τον Αλμπάνη που στην Τρίπολη όχι απλά στάθηκε όταν κλήθηκε να παίξει ξαφνικά αλλά έκανε και διαφορά και ήταν από τους πιο καθοριστικούς σε αυτό το μεγάλο διπλό.

Αυτό περιμένει η ΑΕΚ από όλους τους παίκτες της. Αν κάτι είναι δεδομένο και φάνηκε είναι ότι η ΑΕΚ έχει πολύ καλό υλικό ώστε να μπορεί να έχει μια πολύ καλή εντεκάδα ακόμη και χωρίς Μάνταλο και Ολιβέιρα. Το αν θα παίξει 3-5-2, 3-4-3 ή 4-2-3-1 δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Δεν υπάρχουν συστήματα που νικάνε και χάνουν. Δεν νίκησε το 3-5-2 στην Τραπεζούντα ή στην Τρίπολη. Η ΑΕΚ νίκησε παίζοντας με τον σωστό τρόπο ταχτικά και με ψυχή και πάθος. Είναι μόνόδρομος να συνεχίσει με αυτά τα στοιχεία. Οπως κι αν παραταχθεί στο γήπεδο.