επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

 

/span> Σε λίγες ώρες αρχίζει το Δ.Σ και πρώτο θέμα της ημέρας είναι το αν τελικά η ΑΕΚ θα καταφέρει να πάρει δάνειο με τους καλύτερους όρους από όλα τα άλλα που έχει πάρει μέχρι σήμερα. Το πρώτο άτοκο αν κι έχω την εντύπωση πως ένα έστω μικρό ποσό για τόκους πρέπει να μπει βάσει νόμου. Λεπτομέρεια της λεπτομέρειας. Σημασία έχει πως με την σύμβαση που έχει διαρρεύσει η ΑΕΚ θα είναι πολύ τυχερή γιατί θα πάρει μία βαθιά οικονομική ανάσα στο πιο κρίσιμο σημείο με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε εκτός αν την χρηματοδοτούσαν οι... μέτοχοι. Λέμε και καμιά... μακακία πότε πότε για να περνά η ώρα. Θα το δούμε σε λίγες ώρες αυτό. Και ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε τόσο τους ακριβείς όρους της σύμβασης όσο και τους λόγους που δεν θα την φηφίσουν όσα μέλη του ΔΣ δεν την ψηφίσουν. Και πάμε παρακάτω...

Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ της επόμενης μέρας και όλα σχεδόν τα σχόλια των ΑΕΚτζήδων στα social media καταλήγω πως το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ παρότι δεν ήταν νικηφόρο ήταν πραγματικό ορόσημο για την ομάδα. Ήταν η οριστική υπογραφή του συμβολαίου αυτή της ΑΕΚ, αυτής της θλιβερής σαιζόν, του πρώτου γύρου της τελευταίας θέσης με τον λαό της. Ολους τους μήνες που πέρασαν με το μυαλό στα... κομπιουτεράκια και στον Αρη, την Κέρκυρα, την Βέροια και τον Πλατανιά ήταν σαν μια διαπραγμάτευση. Ο κόσμος στήριζε χωρίς να νοιάζεται για το τι βλέπει. Απλά ήταν εκεί. Δίπλα στην αγάπη που κινδύνευε. Δεχόταν τα πάντα, ανεχόταν τα πάντα, στήριζε όποιον έβλεπε κι ας μην άντεχε να τον... βλέπει. Και το Σάββατο μέσα στην βροχή της λάσπης αλλά και της... κάθαρσης μπήκε η σφραγίδα. Επεσαν οι υπογραφές. Για την νέα ΑΕΚ που γεννιέται. Ηταν αυτή η βροχή σαν ξέπλυνε τα πάντα. Σαν να βγήκε ένα σφουγγάρι και να τα καθάρισε όπως εκείνο το βράδυ έξω από το σπίτι του Μελισσανίδη και αργότερα έξω από το εστιατόριο. Και τώρα κοιτάμε μπροστά. Με την ελπίδα ή αυτός που θέλει να μπορέσει, ο Βιντιάδης, ή αυτοί που μπορούν ΑΠΛΑ να το θελήσουν. Και κυρίως αναφέρομαι στον έναν. Η ρύθμιση για τα χρέη σε παίκτες έγινε με δόσεις απόλυτα λογικές ώστε να σβήσουν χωρίς θηλειά στο λαιμό όλες οι παλιές αμαρτίες. Η ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο μπορεί να γίνει τελικά και με όρους ακόμη καλύτερους από τις 48 δόσεις που φαίνονταν το ταβάνι. Οποιος πάρει αυτό το ρίσκο παίρνει μια ομάδα που αν δεν είχε τα χρέη θα ήταν ήδη κερδοφόρα! Και το πλέον σημαντικό είναι πως πλέον δεν είναι μια ομάδα που θέλει... έντεκα νέους παίκτες εντεκάδας.

Λίγο το κολύμπι στα βαθειά, λίγο το... ξεμπλοκάρισμα του Λίνενη από καταδικασμένα συστήματα, λίγο το ταλέντο που έμενε... κρυμένο και η ομάδα αυτή πλέον δεν θέλει διάλυση και φτιάξιμο από την αρχή αλλά λίγους και καλούς. Για να έχει εξασφαλισμένη σε πρώτη φάση την παρουσία στα πλέι οφ, που παίζει ακόμη και φέτος, και εν δυνάμει πρωταθλήτρια χάρη σε όλα τα άλλα στοιχεία που έχει απλά δεν έχασε αλλά μάλλον ξανακέρδισε φέτος η ΑΕΚ. Και μιλάω για την αγάπη χωρίς απαίτηση ανταπόδοσης  του λαού της και την διάθεση στήριξης. Την θετική ενέργεια και την αγάπη που απλόχερα έρχεται από την κερκίδα για τα παιδιάκια που τελικά καταφέρνουν να κρατάνε την αγάπη μας όρθια. Μένει να έρθει ο εκλεκτός και να ανάψει την φλόγα. Και όλα τα άλλα θα γίνουν. Εύκολα. Με έναν μαγικό ΑΕΚτζήδικο τρόπο.