0 ΣΧΟΛΙΑ

Ζιάβας: Είμαστε ένα σκαλί πάνω από το περσινό επίπεδο

Ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου σάλας της ΑΕΚ και της Εθνικής, Γιάννης Ζιάβας μίλησε για όλους και για όλα στη σελίδα της ΠΕΠΣΣ. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει με το απόλυτο και προελαύνει στο πρωτάθλημα. Είναι ένα σκαλί πάνω τους άλλους αντιπάλους ή παίζει ρόλο το γεγονός ότι ξεκινήσε νωρίτερα την προετοιμασία της λόγω του Champions League;

"Καταρχάς, ολοι μας μέσα στην ομάδα εχουμε την βεβαιότητα ότι είμαστε ένα σκαλί πάνω από το επιπεδο που ήμασταν στο τελος του περσινού πρωταθληματος και αυτο είναι  κατα τη γνώμη μου πιο σημαντικό και βεβαια το τελικό ζητούμενο στην εξελικτική πορεία μιας ομαδας. Οσον αφορά το επίπεδο μας σε σχέση με τους αντιπάλους μας νομίζω πως δεν είμαι ο κατάλληλος για να το προσδιορίσει με αντικειμενικότητα και μάλιστα σε ένα τόσο πρόωρο χρονικό σημείο της σεζόν.

Σαφώς και η συμμετοχή μας στο Champions League μας οδήγησε να ξεκινήσουμε νωρίτερα την προετοιμασία μας από τις υπολοιπες ομαδες αλλά αυτό που γνωρίζουμε εμεις στην ομάδα μας είναι ότι έχουμε δουλέψει πιο εντατικά και πιο ποιοτικά από προηγουμενες προετοιμασίες και αυτό εχει βγάλει αποτελεσματα και στο γήπεδο. Να θυμίσω ότι και πέρσι είμασταν εμεις οι νικητές του Super Cup μην έχοντας ξεκινήσει πρώτοι προετοιμασία ενώ και στο τέλος της κανονικης σεζόν σεζόν τερματίσαμε και πρώτοι στην βαθμολογία".

Σε σχέση με την περσινή επιτυχημένη σεζόν, τι παραπάνω θέλεις να δεις φέτος; Πέρα από τους τίτλους, αναφέρομαι και στο αγωνιστικό κομμάτι.

"Φέτος η ομάδα αγωνιστικά δείχνει ήδη βελτιώση σε τομείς του παιχνιδιού μας που είχαμε εντοπίσει οπως ο πλουραλισμός και η πολυφωνία στην δημιουργία του παιχνιδιού, στην δημιουργία τελικών προσπαθειών και στο σκοράρισμα. Στα πρώτα μάλιστα αυτά ματς (και δη στα ντέρμπι) έχουμε πάρει σημαντικα γκολ και από στημενες φασεις. Έχουμε βελτίωση στην ατομική και ομαδική άμυνα και αυτό μας έχει δώσει περισσότερο transition στο παιχνίδι μας (δυστυχως χωρίς αναλογη επιτυχία στο γκολ ακόμα). Γενικότερα η ομάδα φέτος έχει στόχο να είναι πολύ πιο πιεστική και κινητική και με καλύτερα % κατοχής της μπάλας ειδικά στα ντέρμπι και τα playoffs".

Έχουν ήδη διεξαχθεί τέσσερις αγωνιστικές και έχουμε ένα πρώτο δείγμα. Πώς βλέπεις το επίπεδο του πρωταθλήματος και την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων; Επίσης, με λίγες λέξεις ποια είναι αυτά που πρέπει να γίνουν για την περαιτέρωση βελτίωση του προϊόντος στην Ελλάδα;

"Σε αυτες τις πρωτες αγωνιστικές το επίπεδο του πρωταθληματος όσον αφορά στην ποιότητα του futsal που παίζεται και του θεάματος που προσφέρεται, εχει αφήσει κάποια δείγματα ότι μπορει να συνεχίσει την αργή μεν αλλά σταθερή άνοδο που έχει τα τελευταία χρόνια, ομως δυστυχως το επίπεδο δεν μπορεί να ανεβεί θεαματικά χωρίς τον ερχομό ξένων παικτών και προπονητών και φυσικά την βελτίωση των γηπεδικών συνθηκών προπονησης και τελέσεως αγώνων.

Η τηλεοπτική κάλυψη όλων των αγώνων του πρωταθληματος και το ανέβασμα τους στο YouTube είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για το πρωτάθλημα μας. Επισης και οι συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών δίνουν έναν άλλο τόνο στις παραγωγές των αγώνων. Σε επίπεδο παντως ανταγωνιστικοτητας των ομάδων και αποτελεσμάτων των αγώνων νομίζω πως έχει ήδη φανει ότι θα είναι πολύ αμφίρροπο και με απρόοπτες εξελιξεις και καταλήξεις αγώνων".

Τέλος, ένα σχόλιο για την Εθνική μας ομάδα, η οποία είναι υπό την "σκέπη" σου.

"Η όχι επιτυχημένη πορεία της Εθνικής ομαδας ποδοσφαίρου των ανδρών τα τελευταία χρόνια δυστυχως έχει στερήσει στην ΕΠΟ τα σημαντικά έσοδα που έφερναν οι επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια. Η οικονομικη στενότητα  αυτή αναπόφευκτα έχει επίδραση και συνέπειες σε όλο το οικοδόμημα των Εθνικών ομάδων και βέβαια και στην δίκη μας Εθνική Σαλας.

Ήδη ενημερώθηκα από την Ομοσπονδία ότι δεν εγκρίθηκε το προτεινόμενο μου πλάνο προπονήσεων και φιλικών αγώνων για το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Στο επόμενο διάστημα θα μάθουμε αν και σε ποιο βαθμό θα εγκριθούν οι προτάσεις μου για προπονησεις και φιλικά για το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου. Θυμίζω ότι η επόμενη επίσημη υποχρέωση μας είναι ο προκριματικός όμιλος για το επόμενο EURO του 2022 που θα γίνει στο τέλος του Ιανουαρίου".

ΑΡΓΥΡΩ ΦΛΟΥΡΗ 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ