1 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Μπογδάνος ενοχλήθηκε με αναφορά στη δολοφονική επίθεση στον Λαμπράκη

Ζήτησε το λόγο από την επιτροπή "Ελλάδα 2021" η οποία ανέφερε την επέτειο της δολοφονική επίθεση στον βουλευτή

Ενοχλημένος, για τους δικούς του λόγους, εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ένα ακόμα ποστάρισμα της επιτροπής «Ελλάδα-2021» στην οποία προεδρεύει η κ. Αγγελοπούλου. Στα πλαίσια του "σαν σήμερα" η επιτροπή πόσταρε στο twitterγια την επέτειο της δολοφονικής επίθεσης στον βουλευτή  Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογάδος παρενέβη και έγραψε: "Παρακαλώ ως βουλευτής να μου εξηγηθεί, ποια σχέση έχει το έγκλημα της δολοφονίας Λαμπράκη με το έργο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ιδίως εφόσον ζητούμενο ήταν ένα «σαν σήμερα», γιατί δεν επελέγη πχ η δολοφονία της Μπουμπουλίνας στις 22/5 του 1825;».

Έτσι, το μεσημέρι του Σαββάτου, κύκλοι της επιτροπής «Ελλάδα-1921», απάντησαν λέγοντας: «Παρακολουθούμε πάντα, με προσοχή, τις κριτικές στο έργο της Επιτροπής γιατί στόχος μας είναι, για το 2021, να σχεδιάσουμε δράσεις που μας ενώνουν.

Θυμίζουμε, λοιπόν, στον βουλευτή κ. Μπογδάνο ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν δημιουργήθηκε για να συμβάλει μόνο στη γνώση της ιστορικής περιόδου του 1821. Είναι υποχρεωμένη, εκ της ιδρυτικής της συνθήκης, να αναδείξει όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Επίσης, να φωτίσει και να αναδείξει τον προβληματισμό και τις σκέψεις για το μελλοντικό όραμα της πατρίδας.

Η δολοφονία Λαμπράκη είναι μια θλιβερή ιστορική στιγμή που πήγε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Ως εκ τούτου, η επέτειός της είναι πάντα ευκαιρία για λυτρωτικό αναστοχασμό.

Όσο για την ηρωίδα της Επανάστασης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, θυμίζουμε ότι, 11 μέρες πριν, με αφορμή την επέτειο της γέννησής της, είχαμε αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο της».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
098328 - 26/5/2020 14:00

Φασισταριο του κερατά!!!

ΕΠΟΜΕΝΟ