0 ΣΧΟΛΙΑ

Κικίλιας: Ενδεχομένως από τον Μάιο σταδιακή άρση των μέτρων

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για την πανδημία του κοροναϊού και σημείωσε πως από τον Μάιο, ενδεχομένως, θα ξεκινήσει σταδιακά η άρση των μέτρων

Για τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα, την πανδημία του κοροναϊού και την… επόμενη μέρα μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας μάλιστα πως από τον Μάιο, ενδεχομένως, θα ξεκινήσει σταδιακά η άρση των μέτρων.Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας που παραχώρησε συνέντευξη στο MEGA είπε: 

«Πράγματι, είμαστε εντός της καμπύλης που είχαμε ορίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, χαίρομαι που μία πολύ μεγάλη πορεία μέχρι τώρα έχει ευοδωθεί. Είναι προφανές από αυτό που βλέπουμε σε γύρω χώρες ότι ο ιός είναι ένας ύπουλος εχθρός που χτυπάει τις ευπαθείς ομάδες. Όποιος εφησυχάσει και πάψει να δίνει σημασία στα μέτρα προσωπικής υγιεινής, στους κανόνες που δίνουν οι ειδικοί μας, και στο να κρατάει αποστάσεις, θα το πληρώσουμε και εμείς πολύ ακριβά. Αν υπολογίσει κανείς ότι πολύ πλούσιες χώρες βρίσκονται στην κατάσταση που βλέπουμε, καταλαβαίνουμε πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν τα πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους. Οι Έλληνες έχουν φιλότιμο και πατριωτισμό. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που έχει πειθαρχήσει και τηρεί τα μέτρα. Έχουμε ορίσει την 27η Απριλίου ως τη μέρα ως την οποία έχουμε ήδη μέτρα. Ήδη έχουμε κάνει μια προεργασία για το ποια είναι τα μέτρα αυτά τα οποία από τον επόμενο μήνα, αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η καμπύλη, θα μπορούμε να πάρουμε πίσω. Οι επιστήμονες θα μας υποδείξουν ποια θα είναι αυτά τα μέτρα». 

Τόνισε, δε, πως «εμείς δεν έχουμε σκοπό να κρατήσουμε τον κόσμο κλειδωμένο στα σπίτια, αλλά αυτήν τη στιγμή η ανθρώπινη ζωή είναι ανώτερη όλων».

«Οι σύγχρονες μέθοδοι και τα τεστ, και οι τρόποι που θα μπορέσουμε να δούμε ποιο μέρος του πληθυσμού έχει αντισώματα, θα είναι οι παράγοντες που θα δείξουν πώς θα κινηθούμε από εδώ. Στην κοινωνική ζωή και στην άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να προσέχουμε τον συνάνθρωπό μας. Πλησιάσαμε την άνοιξη, ελπίζοντας ότι την επόμενη μέρα θα είναι καλύτερα», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με το πώς θα έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας εντός του καλοκαιριού, και ποια είναι τα μέτρα προστασίας που θα λάβουμε ως χώρα, ο κος Κικίλιας ανέφερε ότι «με τη μέγιστη προσοχή και τεκμηριωμένα επιστημονικά θα κινηθούμε. Σχεδιάζουμε τα πλάνα αυτά, ώστε να επικαιροποιηθούν, να είναι συμβατά με όσα λένε οι επιστήμονες».

«Κάναμε τεράστια προσπάθεια να βρούμε μέσα ατομικής προστασίας και φάρμακα. Να έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν έχουν άλλες χώρες, κραταιές. Η Ελλάδα τα κατάφερε αξιοπρεπώς, διαφανώς», πρόσθεσε ακόμη.

«Ενδεχομένως να περιμένουμε τον επόμενο χειμώνα δύο κύματα μαζί. Και κορονοϊού και γρίπης. Αυτό δείχνει πόσο σοβαρή προετοιμασία πρέπει να γίνει στο σύστημα υγείας ώστε να αντέξει. Οι συνθήκες είναι έκτακτες. Οι λύσεις θα βρεθούν», κατέληξε ο υπουργός


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ