0 ΣΧΟΛΙΑ

Μέσα Μεταφοράς: Μείωση 90% των επιβατών, αλλά σε κάποια λεωφορεία συνωστίζονται

Το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΑ ζητάει να ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού έχουν προκαλέσει μείωση κατά 90% της επιβατικής κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κι όμως, σε κάποια λεωφορεία ο κόσμος συνωστίζεται, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΑ με επιστολή προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επισημαίνει ότι παρατηρείται αυξημένη επιβατική κίνηση σε αρκετές λεωφορειακές γραμμές και ότι αρκετοί μετακινούνται χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν να ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρούνται πιστά τα μέτρα για την προστασία των επιβατών αλλά και των εργαζομένων. «Ιδιαίτερα στις λεωφορειακές γραμμές Α10, Β10 του δήμου Αχαρναί και 735 του δήμου Φυλής υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους, τονίζοντας ότι σε αυτές τις γραμμές δεν τηρούνται οι ειδικές ρυθμίσεις μετακίνησης και προστασίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

  • Αύξηση των ελέγχων στις λεωφορειακές γραμμές από τα αστυνομικά όργανα.
  • Ενίσχυση των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών προς αποφυγή συνωστισμού και διασποράς του ιού
  • Απόλυτη συνεργασία των αστυνομικών οργάνων με τους εργαζόμενους- οδηγούς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης και αντιμετώπισης υπεράριθμων επιβατών. (Έχουμε περιπτώσεις οδηγών οι οποίοι καλούν την αστυνομία λόγω υπεράριθμων επιβατών αλλά δεν βρίσκουν την ανταπόκριση που επιβάλλεται)
  • Εξαγγελία σαφών οδηγιών προς τους οδηγούς των λεωφορειακών γραμμών προς την αντιμετώπιση των υπεράριθμων επιβατών.

Κι άλλα λεωφορεία στους δρόμους

Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, την Τετάρτη έκανε τηλεδιάσκεψη με τις διοικήσεις των ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατά τη διάρκεια επισημάνθηκε ότι η πτώση της επιβατικής κίνησης αγγίζει το 90% και αναφέρθηκε ενδεικτικά ότι από τις περίπου 900.000 ημερήσιες επικυρώσεις πριν από τον κορωνοϊό, σήμερα γίνονται λιγότερες από 100.000 σε όλα τα μέσα.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια, αναφέρθηκε ότι ήδη 70 επιπλέον λεωφορεία είναι στον δρόμο τις πρωινές ώρες και επιπλέον 45 λεωφορεία τις απογευματινές. Αναφέρθηκε επίσης ότι τις ώρες αιχμής έχουν μειωθεί οι χρονοαποστάσεις και στο μετρό, αλλά ζητήθηκε από τις διοικήσεις να επικοινωνήσουν με τα νοσοκομεία αναφοράς, προκειμένου να υπάρξει αναπροσαρμογή των δρομολογίων αν χρειαστεί προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού.

Αναστολή δρομολογίων από τον ΟΑΣΑ

Στο μεταξύ ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι από σήμερα αναστέλλονται τα δρομολόγια συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών στον δήμο Φυλής.

«Με στόχο την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει την αναστολή δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών της Δημοτικής Συγκοινωνίας στο Δήμο Φυλής, 736 Ζωφριά - Άγιος Νικόλαος - Ζεφύρι (Κυκλική) και 737 Κέντρο - Δροσούπολη - Λίμνη (Κυκλική), από την Πέμπτη 9/4/2020 και για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: lifo.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ