0 ΣΧΟΛΙΑ

Ματαιώθηκαν οι διοργανώσεις νέων της FIBA

Η FIBA ματαίωσε για φέτος τις διοργανώσεις των «μικρών» εθνικών ομάδων, ενώ την Πέμπτη αποφασίζει για την τύχη των Ευρωμπάσκετ

Την απόφαση να ματαιωθούν οι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι διοργανώσεις των «μικρών» εθνικών ομάδων πήρε η FIBA στην τηλεδιάσκεψή της. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πανδημία και η απόφαση αφορά και στις 16 διοργανώσεις που επρόκειτο να γίνουν, ανάμεσά τους και το Ευρωπαϊκό Νεανίδων που θα διεξαγόταν 4-12 Ιουλίου στο Ηράκλειο.

Οι διοργανώτριες πόλεις/χώρες έχουν προτεραιότητα για να φιλοξενήσουν τις ίδιες διοργανώσεις το 2021, εφόσον το επιθυμούν. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως δεν θα υπάρξουν άνοδοι ή υποβιβασμοί στις κατηγορίες των «μικρών» εθνικών ομάδων, ενώ οι προκρίσεις στα Παγκόσμια U19 Ανδρών και Γυναικών θα γίνουν μέσω του ranking στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Όσο για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της FIBA (Ευρωλίγκα Γυναικών, Eurocup Γυναικών και FIBA Europe Cup), έχει προταθεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Basketball Champions League και να ολοκληρωθούν πριν την εκκίνηση της νέας σεζόν. Την Πέμπτη θα αποφασιστεί η τύχη για τα Ευρωμπάσκετ Ανδρών και Γυναικών του 2021, με πιθανότερο σενάριο την μετάθεσή τους για το 2022, ως απόρροια της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ