0 ΣΧΟΛΙΑ

Έτσι μπορεί να φύγει ο Πογκμπά από τη Γιουνάιτεντ

Διαβάστε για τον κανονισμό της FIFA που επιτρέπει στον Γάλλο να «σπάσει», μονομερώς, το συμβόλαιο

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Equipe αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο Πολ Πογκμπά μπορεί να τερματίσει το συμβόλαιό του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εάν το θελήσει.

Ο Γάλλος μέσος, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το 2021, μπορεί να το λύσει μονομερώς, αν προσφύγει στο άρθρο 17 της FIFA για τις μεταγραφές, το οποίο του επιτρέπει να λύσει ένα συμβόλαιο, μετά το πέρας των τριών πρώτων χρόνων σε μια ομάδα, εφόσον το έχει υπογράψει πριν από τα 27 του χρόνια.

Ο Πογκμπά πήγε, ξανά, στην Γιουνάιτεντ το 2016, σε ηλικία 23 ετών, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι ο αγγλικός σύλλογος δεν θα αποζημιωθεί. Για την ακρίβεια, το ποσό που δικαιούται προκύπτει από τα χρόνια που έχει ακόμα συμβόλαιο, ένα για την ακρίβεια, με την Γιουνάιτεντ να έχει δικαίωμα μονοετούς επέκτασης, τον μισθό του και τα χρήματα που υπολογίζει η Γιουνάιτεντ ότι μπορεί να χάσει σε διαφημιστικά συμβόλαια.

Η αποζημίωση, βεβαίως, θα ηταν κατώτερη από τα εκατό εκατομμύρια ευρώ που ζητάει τώρα η Γιουνάιτεντ και θα έφτανε τα 50-60 εκατομμύρια. Ο Πογκμπά, βεβαίως, δεν θέλει να φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά αν η Γιουνάιτεντ του βάλει εμπόδια, δεν αποκλείεται να το κάνει.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ