0 ΣΧΟΛΙΑ

«Επανεκκίνηση μόνο όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές Αρχές»

Τι αναφέρει η Ένωση ποδοσφαιριστών Ισπανίας

Η Ένωση ποδοσφαιριστών Ισπανίας απαντάει στη La Liga σχετικά με τα πλάνα που κάνει για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει μόνο όταν το επιτρέψουν οι αρμόδιες Αρχές. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση
1. Οι ποδοσφαιριστές της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θέλουν να δηλώσουν ότι γνωρίζοντας την κατάσταση που βιώνουμε ότι σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο ζήτημα ήταν η υγεία, διότι οι διοργανώσεις πρέπει να επανεκκινήσουν μόνο όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές Αρχές.


2. Όσον αφορά το πρόγραμμα, σχετίζεται με τις αποφάσεις των υγειονομικών Αρχών. Για τον λόγο αυτόν απαιτείται απόφαση από την AFE. Όλα εξαρτώνται από την ατομική, αλλά και τη δημόσια υγεία.

3. Η επιστροφή στη δράση και τις διοργανώσεις, θα σημάνει την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους και στα αποδυτήρια, όπου απαιτείται ένα πρωτόκολλο που θα καθορίζει την ύπαρξη ενός υπευθύνου για την πρόληψη των κινδύνων και ενός ειδικού πάνω στην πανδημία, ο οποίος εγγυάται την υγειονομική ασφάλεια σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ποδοσφαίρου.

4. Σε ό,τι αφορά τους ERTES, είναι περίεργο το γεγονός ότι από τη La Liga το υποστηρίζουν, λαμβάνοντας υπόψιν τη διαδικασία του οικονομικού ελέγχου που έχει γίνει, όπως και την οικονομική ισορροπία που δόθηκε από τους εργοδότες, σε συνάρτηση με τα κλαμπ, δεν αποτελεί μαξιλαράκι ασφαλείας για την προσωρινή κατάσταση των δύο μηνών, παρότι έχουν επίγνωση ότι το πρωτάθλημα έχει αναβληθεί και δεν έχει ακυρωθεί. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σύλλογοι και οι παίκτες καταλήγουν σε συμφωνίες για τις απολαβές των ποδοσφαιριστών. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε εμείς οι παίκτες είναι να παραιτηθούμε από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

5. Τέλος όσοι από εμάς, συνυπογράφουμε σήμερα το συγκεκριμένο έγγραφο δεσμευόμαστε απέναντι στην κοινωνία, ότι θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η επιστροφή στις διοργανώσεις δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, δίχως την ύπαρξη κάποιας ρητής απόφασης των αρμόδιων Αρχών, αφού δεν αφορά μόνο τους ποδοσφαιριστές, αλλά και γενικότερα το υπόλοιπο περιβάλλον. Και πάνω σε αυτό το πρίσμα, πρέπει να υπάρξει μια πρωτοβουλία στο Κονγκρέσο των Αντιπροσώπων. Η υγεία μας είναι ζήτημα όλων μας.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ