0 ΣΧΟΛΙΑ

Η καραντίνα κάνει τον πλανήτη πιο... ήσυχο με λιγότερες δονήσεις

Η παγκόσμια καραντίνα έχει επηρεάσει και τις δονήσεις της γης με τους ανιχνευτές σεισμικών θορύβων ανά τον κόσμο να καταγράφουν μαζική πτώση των δονήσεων.

Τα σεισμόμετρα μπορούν να ανιχνεύσουν την κίνηση και το θόρυβο που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα, ωστόσο αυτή την εποχή οι ανιχνευτές σε Λονδίνο, Παρίσι και Λος Άντζελες «πιάνουν» πολύ χαμηλές δονήσεις ανθρώπινης δραστηριότητας. Έτσι, οι επιστήμονες μπορούν να εντοπίζουν ευκολότερα μικρότερους και μακρινούς σεισμούς.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν τις δονήσεις στην επιφάνεια της Γης, έχουν καταγράψει μία αξιοσημείωτη πτώση της δραστηριότητας, καθώς αρκετές πόλεις μπήκαν σε «καραντίνα» για να φρενάρουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από σεισμόμετρα της Βρετανικής Γεωλογικής Έρευνας του Λονδίνου και δείχνουν «πτώση των επιπέδων θορύβου καθώς μειώνεται η ανθρώπινη δραστηριότητα».

Χαμηλότερος θόρυβος παρατηρήθηκε επίσης στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Λος Άντζελες.

Τα χαμηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα θορύβου που εντοπίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται από τα σεισμόμετρα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά διαρκούν περισσότερο, όπως επισημαίνει ο γεωλόγος του Βασιλικού Παρατηρητηρίου του Βελγίου, Tομά Λεκόκ .

«Τις ημέρες των Χριστουγέννων, όλοι χαλαρώνουν, είναι πιο ήσυχα», λέει και προσθέτει επίσης ότι στη χώρα του, το Βέλγιο, όπου συνήθως δεν καταγράφονται σεισμοί, είναι πιο εύκολο να ανιχνευτούν οι όποιες αλλαγές στους σεισμικούς θορύβους.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ