0 ΣΧΟΛΙΑ

«Οι παίκτες πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των ομάδων»

Ο Μαροκινός μέσος του ΠΑΟΚ, Ομάρ Ελ Καντουρί κλήθηκε να μιλήσει στην Ιταλία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τις μέρες της πανδημίας.«Επέστρεψαν στην Ιταλία δέκα ημέρες πριν “ξεσπάσει” ο ιός και τελικά αναγκάστηκαν να μείνουν εκεί. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ελπίζω να λυθεί άμεσα. Στην Ελλάδα, όσον αφορά τους περιορισμούς, τα μέτρα είναι παρόμοια. Ευτυχώς υπάρχουν λίγα κρούσματα, καθώς άμεσα έκλεισαν τα πάντα και δεν μπήκαν σε κίνδυνο», σχολίασε ο Μαροκινός μέσος, που δεν βλέπει ως εφικτό σενάριο την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις μετά τις 13 Απριλίου. «Το πρωτάθλημα έχει σταματήσει, ίσως μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και πάλι τέλη Μαΐου αλλά αυτή τη στιγμή όλα έχουν ανασταλεί», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη (1/4) σε ιταλικό Μέσο.

Ο Καντουρί αντιλαμβάνεται όλη την κουβέντα που έχει ανοίξει αναφορικά με πιθανές μειώσεις των συμβολαίων. Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν πάρει κάποια απόφαση, όπως λέει, με τους ποδοσφαιριστές να περιμένουν τις εξελίξεις. «Θεωρώ δίκαιο να θέλουν οι ομάδες να προστατευθούν. Όταν το ποδόσφαιρο σταματά και τα έσοδα είναι λίγα, δημιουργούνται δυσκολίες. Όταν είμαστε τραυματίες, οι ομάδες συνεχίζουν να μας πληρώνουν, συνεπώς νομίζω ότι είναι δίκαιο να σταθούμε και εμείς στο πλευρό τους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή», εξήγησε ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Η Ιταλία είναι μια σημαντική χώρα για μένα, είναι κομμάτι της καρδιάς μου. Έχω ζήσει εννέα χρόνια εκεί, μου λείπει. Μετά το Μαρόκο και το Βέλγιο είναι η τρίτη μου χώρα. Τα παιδιά μου είναι Ιταλοί, η σύζυγός μου είναι Ιταλίδα και παρακολουθώ τα πάντα από εδώ. Ελπίζω πως αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα. Στην Ελλάδα αγωνίζομαι στους πρωταθλητές, η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη, οι άνθρωποι είναι φανταστικοί αλλά η Ιταλία είναι Ιταλία. Μου λείπουν τα πάντα όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον αλλά σε αυτήν την περίεργη και επικίνδυνη κατάσταση, δεν σκέφτομαι το ποδόσφαιρο. Θα μιλήσουμε με την ομάδα και θα εξετάσουμε όλα τα σενάρια», είπε ο Μαροκινός άσος αναφορικά με το δικό του μέλλον στον ΠΑΟΚ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ