0 ΣΧΟΛΙΑ

Ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία: 563 νεκροί σε μια μέρα

Δύο από τα θύματα ήταν ηλικίας 13 και 19 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Η Βρετανία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι σημειώθηκαν 563 ακόμη θάνατοι από τον κοροναϊό, ένας αριθμός-ρεκόρ για την χώρα. Μάλιστα, η Βρετανία μετρά δύο νεαρά θύματα του κοροναϊού, ηλικίας 13 και 19 ετών, τα οποία δεν είχαν γνωστά προβλήματα υγείας.

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 4.324. Συνολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο αριθμεί 29.474 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.352 θύματα από τον Covid-19.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η πίεση στη βρετανική κυβέρνηση να αυξήσει τον αριθμό ανιχνεύσεων του νέου κοροναϊού καθώς θεωρείται ότι γίνονται πολύ λίγα.

Ήδη οι βρετανικές αρχές, που αρχικά είχαν επιλέξει μια στρατηγική που συνίστατο στο να κρατούνται τα τεστ για τις πιο κρίσιμες περιπτώσεις, αποφάσισαν να ενισχύσουν τα τεστ.

Η πραγματοποίηση μαζικών τεστ θεωρείται ωστόσο θέμα κρίσιμης σημασίας: θα επέτρεπε να επιστρέψουν στη δουλειά μέλη του ιατρικού προσωπικού που τώρα βρίσκονται σε καραντίνα, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, και, πιο μακροπρόθεσμα, να χαλαρώσουν οι όροι περιορισμού για τα άτομα που έχουν ανοσοποιηθεί. Αυτή τη στιγμή, σχεδόν ένας στους τέσσερις νοσοκομειακούς γιατρούς δεν εργάζεται, είτε γιατί είναι άρρωστος είτε γιατί βρίσκεται υπό περιορισμό για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα το Βασιλικό Ιατρικό Κολέγιο, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να υποβληθεί σε τεστ.

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ υποσχέθηκε «σημαντική αύξηση» του αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά, ελπίζοντας να φθάσουν τα «15.000 τεστ» τις ερχόμενες ημέρες έναντι 8.000 που γίνονται σήμερα.

«Στα μέσα Απριλίου, ελπίζουμε ότι θα βρισκόμαστε στα 25.000», διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Μέχρι τώρα η Βρετανία πραγματοποίησε 143.000 τεστ στο σύνολο του πληθυσμού της. Περίπου 25.000 βρέθηκαν θετικοί, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Συγκριτικά, η Γερμανία, που αναφέρεται συχνά ως παράδειγμα στην Ευρώπη για τη διαχείριση της επιδημίας, διενεργεί από 300.000 έως 500.000 τεστ την εβδομάδα!


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ