0 ΣΧΟΛΙΑ

Καναβάρο στους Ιταλούς: Να πιστέψουμε στη νίκη όπως στο Μουντιάλ του 2006

Με μια συγκινητική επιστολή του ο Φάμπιο Καναβάρο στέλνει μήνυμα στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες του λέγοντάς τους να πιστέψουν στην νίκη επί του κοροναϊού όπως είχαν πιστέψει στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 2006

Ο Φάμπιο Καναβάρο είναι πια προπονητής στην Γκουανγκζού Εβεργκράντε της Κίνας, στη χώρα απ΄ όπου ο κοροναϊός άρχισε το θανατηφόρο ταξίδι.

Βλέποντας από μακριά τις τραγικές εικόνες στην Ιταλία, ο Καναβάρο έγραψε στο «The Players Tribune»: 

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο φρικτά αισθάνομαι να βλέπω την Ιταλία να υποφέρει έτσι, να βλέπω τόσες πολλές ζωές να χάνονται κάθε μέρα.

Συμπαρίσταμαι σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί και ειδικά σε εκείνους που έχουν χάσει δικούς τους.

Συχνά με ρωτούν γιατί η Ιταλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν το κερδίσαμε γιατί ήμασταν τυχεροί, αλλά επειδή ήμασταν η καλύτερη ομάδα και επειδή πιστεύαμε ότι θα νικήσουμε. Εμείς, ως χώρα, ακριβώς αυτή τη στιγμή, πρέπει να έχουμε αυτό το αίσθημα αδιαίρετης ενότητας.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο να μιλάμε για τον αθλητισμό σε μια περίοδο όπως αυτή, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα στην Ιταλία. Όταν παίζει η εθνική ομάδα, ο καθένας αισθάνεται μέρος της και είμαστε όλοι ενωμένοι. Και όταν οι Ιταλοί είναι ενωμένοι, είμαστε αποτελεσματικοί.

Πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι αυτή η μάχη είναι μια ομαδική προσπάθεια και ότι τους χρειαζόμαστε όλους. Κανείς από εμάς δεν είναι ο Σούπερμαν, αλλά όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε οτιδήποτε. Μείνετε δυνατοί, αδελφοί και αδελφές μου»


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ