0 ΣΧΟΛΙΑ

ΟΑΕΔ: Παράταση στην αυτόματη ανανέωση δελτίων ανεργίας λόγω κοροναϊού

Στόχος η δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού

Παρατείνεται η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020, λόγω των έκτακτων μέτρων του κοροναϊού, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Η αυτόματη ανανέωση μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΔ αποσκοπεί στη δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Μαρτίου, η διοίκηση του Οργανισμού είχε ανακοινώσει την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που θα έληγαν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020.

Παράλληλα, ήδη από χθες, οι άνεργοι μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

Πηγή: lifo.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ