0 ΣΧΟΛΙΑ

Κίνα: Μόλις ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο! 7η μέρα χωρίς κρούσμα στην Γουχάν

Ανησυχία στο Πεκίνο για ταξιδιώτες που έχουν μολυνθεί στο εξωτερικό και φτάνουν στη χώρα- Στους 3.305 οι νεκροί στην Κίνα

Για ακόμα μια μέρα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κοροναϊού από εγχώρια μετάδοση στην Κίνα, ενώ υπήρξε μόλις ένας θάνατος.

Καταγράφηκαν 48 νέα κρούσματα όλα από άτομα που ήρθαν στην χώρα από το εξωτερικό.

Το σύνολο αυτών των περιπτώσεων αυξάνεται σε 771 ως χθες. Ενώ η εξάπλωση του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 στην Κίνα παρουσιάζει θεαματική μείωση, το Πεκίνο ανησυχεί ολοένα περισσότερο για τους ταξιδιώτες που έχουν μολυνθεί στο εξωτερικό και φθάνουν στη χώρα, κάτι που ώθησε τις κινεζικές αρχές να εντείνουν τις εξετάσεις που κάνουν κατά τις αφίξεις, να διευρύνουν τα μέτρα καραντίνας, να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των διεθνών πτήσεων και να απαγορεύσουν την είσοδο στους περισσότερους αλλοδαπούς.

Κανένα κρούσμα στη Γουχάν

Από τα νέα κρούσματα, 10 καταγράφηκαν στην Εσωτερική Μογγολία και πρόκειται για επιβάτες οι πτήσεις των οποίων εξετράπησαν στο Πεκίνο. Η Σαγκάη κατέγραψε 11 νέα κρούσματα, ενώ το Πεκίνο τρία. Η πόλη Γουχάν, η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, από όπου άρχισε η πανδημία, δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για έβδομη συναπτή ημέρα, σύμφωνα πάντα μετά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.

Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανερχόταν σε 81.518 και ο απολογισμός των θυμάτων είχε φθάσει τους 3.305 νεκρούς.

Πηγή: newsit.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ