7 ΣΧΟΛΙΑ

Φάκελος Υπογειοποίηση: Η τελευταία μεγάλη νίκη της ΑΕΚ πριν τα εγκαίνια!

Το aek365 ξετυλίγει το κουβάρι του μεγάλου έργου που ξεκινά από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ και θα ολοκληρωθεί σε 10-14 μήνες. Τα εμπόδια, οι κερδισμένες μάχες και τι θα προσφέρει στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας...

Αυτό ήταν. Μετά από περίπου πέντε χρόνια μεγάλου αγώνα, όπου ξεπεράστηκαν εμπόδια κάθε λογής, η Υπογειοποίηση ξεκινά! Ένα δημόσιο έργο, το οποίο έρχεται να ενσωματωθεί στην Αγιά Σοφιά αλλά πάνω απ’ όλα, έρχεται να μεταμορφώσει την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Έρχεται να της δώσει ασφάλεια, να βελτιώσει το κυκλοφοριακό και να δέσει αρμονικά όχι μόνο με το γήπεδο, αλλά και με τη διαμόρφωση της περιοχής. Αν αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι από το τέλος, θα έπρεπε να αναφερθούμε στον μεγάλο αγώνα της ΑΕΚ, του Δημήτρη Μελισσανίδη προσωπικά και της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε να ξεπεραστεί (και) το τελευταίο εμπόδιο που αφορούσε το σύνθετο ζήτημα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Οι οποίες, έπρεπε να περάσουν από Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και Δήμο Νέας Ιωνίας (για κάποια σημεία), από την Περιφέρεια Αττικής, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, από Αστυνομία – Τροχαία και από το Υπουργείο, όσον αφορά τους φωτεινούς σηματοδότες. Και αυτή η μάχη κερδήθηκε. Όπως και πολλές άλλες προηγουμένως. Αφού πλέον, όλα είναι έτοιμα όπως ανακοίνωσε και ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, ώστε από Δευτέρα η ανάδοχος εταιρία ΙΝΤΡΑΚΑΤ που ήδη έχει στήσει το στρατηγείο της στη Νέα Φιλαδέλφεια να πιάσει ουσιαστική δουλειά.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ, έχει φροντίσει έτσι ώστε να έχει έτοιμα τα προπαρασκευαστικά έργα με δικά της έξοδα που συνδέονται άρρηκτα με την Υπογειοποίηση, όπως για παράδειγμα τις αντιστηρίξεις, οι οποίες βρίσκονται στο σημείο που θα συνορεύει η Υπογειοποίηση με το κτίριο μπροστά από την παλιά σκεπαστή και το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα δύο μουσεία, του προσφυγικού ελληνισμού και της ΑΕΚ. Το σημαντικό εδώ είναι πως Υπογειοποίηση και κτίριο, θα μπορούν να τρέχουν μαζί το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα υπάρχουν δηλαδή ταυτόχρονες εργασίες κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ θα κερδίσει χρόνο. Πολύτιμο. Μέχρι να φτάσει στα εγκαίνια του ΝΑΟΥ. Τα οποία, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, εξαρτώνται και από την πορεία των εργασιών της Υπογειοποίησης. Που σύμφωνα με τους ειδικούς θα διαρκέσουν 10-14 μήνες, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη καθώς σε τέτοιου είδους έργα κανείς δεν ξέρει τι θα βρουν τα μηχανήματα στο υπέδαφος. Ευχή όλων βεβαίως, το έργο να τελειώσει στον minimum χρονικό ορίζοντα. Διότι να θυμίσουμε, πως περίπου την περίοδο του Ιουνίου, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές (και) με την ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε από ΑΕΚ - Περιφέρειακαι να ξεκινήσουν ΚΑΙ τα εσωτερικά του γηπέδου που θα σημάνουν την αντίστροφη μέτρηση για την ολική αποπεράτωση.

Για να επανέλθουμε όμως στα της Υπογειοποίησης, θυμίζουμε πως τα πρώτα βήματα που είχαν γίνει, είχαν να κάνουν με την ενσωμάτωση του μεγάλου έργου στην Αγιά Σοφιά. Τότε είχε προταθεί και είχε εγκριθεί από την ΓΓΑ η Υπογειοποίηση ως ένα έργο που θα αποτελούσε απαραίτητο κομμάτι ασφαλούς λειτουργίας τόσο της πόλης όσο βεβαίως και του γηπέδου. Ακολούθησε η έκδοση οικοδομικής άδειας και ΜΠΕ του γηπέδου, που είχαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει άδεια η Αγιά Σοφιά την κατασκευή της Υπογειοποίησης, η οποία ερχόταν να φέρει (μεταξύ άλλων) τα εξής στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας: Τη δημιουργία 10 στρεμμάτων περίπου πλατείας ελεύθερου χώρου για τους πολίτες. Που σήμερα είναι μέρος του δρόμου. Την αύξηση του πρασινου στην πόλη. Γιατί αυτή η πλατεία των 10 στρεμμάτων δεν θα είναι μπετό. Θα γίνει πράσινο. Την εξάλειψη ενός μέρους της καθημερινής κίνησης και του θορύβου που δημιουργούν μηχανάκια, αυτοκίνητα, φορτηγά και ΜΜΜ από την επιφάνεια της πόλης. Την μείωση του θορύβου στην πόλη. Και όμως, όλα τα παραπάνω δεν… αρκούσαν σε κάποιους. Οι οποίοι πολεμούσαν την ΑΕΚ, πολεμούσαν το γήπεδο και εν τέλει κατάφερα να καθυστερήσουν την αποπεράτωση του και να στερήσουν από κάποιους να εκπληρώσουν το όνειρο τους. Να ξαναπατήσουν στα ιερά χώματα.

Το πιο εξοργιστικό είναι το επίπεδο του… αντιλόγου που υπήρχε, ο θεός να τον κάνει. Ένας αντίλογος, που όπως είπε και ο κ. Ανδριόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη του, βασιζόταν σε επιχειρήματα που έφταναν μέχρι την παράνοια. “Είχα ακούσει από ανθρώπους της προηγούμενης δημοτικής αρχής να λένε στον κόσμο πως η Υπογειοποίηση θα είναι ένας… γκρεμός που θα πέφτουν μέσα οι πολίτες με τα αυτοκίνητα τους”, έλεγε ο project manager της Αγιά Σοφιάς. Και δεν έκανε πλάκα. Αυτούς και πολλούς άλλους τέτοιους νίκησε η ΑΕΚ και προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα που δόθηκε. Ένας αγώνας που κερδήθηκε αφού η Υπογειοποίηση μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία μεγάλη νίκη πριν τα εγκαίνια της Αγιά Σοφιάς. Η οποία Αγιά Σοφιά, όταν με το καλό φτάσουμε στην ιερή μέρα της επιστροφής, θα συνοδεύεται από ένα έργο κόσμημα που θα μείνει και θα εξυπηρετεί την πόλη και φυσικά μην ξεχνάμε και την ανάπλαση του άλσους, όπου η ΑΕΚ εξ αρχής έχει πάρει πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση με την απομάκρυνση του παράνομου σκουπιδότοπου που αποτελούσε εστία μόλυνσης.

ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΛΙΔΗΣ


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
KOKKINIA51 - 29/3/2020 20:22

Η ΑΕΚ θα εχει γηπεδο διοτι,ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ,Σγουρος,Σαμαρας,ΜανιατηςκαιΦλαμπουραρηςαποδειχτηκαν ανθρωποι με αρχες και με σεβασμο απεναντι στην ιστορια της ομαδος μας.ΑΕΚ δεν θα αποκτουσε ποτε γηπεδο ,αν Τσιπρας Λαφαζανης,Στρατουλης,Σκουρλετης,Βασιλοπουλος,ειχαν καταφερει να απογοητευσουν και να κουρασουν τον ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.Αυτη ειναι η μια και μοναδικη αληθεια .Τωρα που το ονειρο γινεται... Συνέχεια πραγματικοτητα ΕΜΕΙΣ δεν πρεπει να λησμονουμε.

AEK_zavaras - 29/3/2020 22:12

Ο Τιγραρος κατι τετοιους χθεσινους που βαζουν εμποδια τους εχει για πρωϊνο!!Σιγα μην μασαγε...Μονο αυτος μπορουσε και γι αυτο μονο αυτος το εκανε και αν τον αφηναν το 2005 θα το εκανε και τοτε!!!

zlatan21 - 29/3/2020 20:45

14 μηνες μας παει Ιουνιο του 2021... ειμαστε οριακα να προλαβουμε να μπουμε το 2021-22


Τελος παντων, ΥΓΕΙΑ να εχουμε και να αξιωθουμε να μπουμε...

AEK_zavaras - 29/3/2020 22:10

Το 14 μηνες αφορα την υπογειοποιηση.Πρεπει να γινουν και οι εσωτερικες εργασιες που ειναι επισης Δημοσιο εργο συν εξωτερικες διαμορφωσεις,μουσεια,πεζοδρομησεις και τελος δοκιμες απο ΟΥΕΦΑ και αδεια λειτουργιας.Ας ελπισουμε να ειμαστε ετοιμοι το συντομοτερο δυνατο!

christ - 30/3/2020 02:09

ΤΟ καλο είναι φίλε ότι όλα αυτά μπορούν πλέον να τρέξουν ταυτόχρονα, τα δε εσωτερικά δεν κολλάνε ούτε από καιρικές συνθήκες άρα κάθε μέρα θα είναι φουλ. Οι εκκρεμότητες τρίτων τελειώνουν, η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Μείνετε υγειεις να την ζήσουμε όλοι μαζί!

garet - 29/3/2020 19:43

όλοι οι παλαβοί στην καμπούρα της ΑΕΚ

theostoug21 - 29/3/2020 19:31

Α ρε Τίγρη πως τους πετσόκοψες έτσι

ΕΠΟΜΕΝΟ