0 ΣΧΟΛΙΑ

Το Canal+ δεν θέλει να καταβάλλει δόση 110 εκ. στις ομάδες

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλείται τη διακοπή των πρωταθλημάτων, λόγω κοροναϊού

Στη Γαλλία, το Canal+, το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη μετάφοση των αγώνων της Ligue 1 και της Ligue 2, κατέστησε σαφές πως δεν θα δώσει στις ομάδες τη δόση της 5ης Απριλίου, ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τις 5 Απριλίου, το Canal+ πρέπει, βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί, να καταβάλλει δόση που αντιστοιχεί σε 110 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο τηλεοπτικός σταθμός αρνείται να το κάνει και σε επιστολή του, ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου, Μαξίμ Σααντά, δικαιολόγησε αυτή την απόφαση.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής: "Αυτή η αναστολή πληρωμής αποτελεί μέρος ενός πλαισίου όπου η κρίση στην υγεία έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες του γκρουπ μας. Τα διαφημιστικά μας έσοδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Οι δραστηριότητές μας επηρεάζονται επίσης σοβαρά. Επομένως, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης"

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Equipe, ακόμη και αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, είναι αβέβαιο πως αυτά τα χρήματα θα δοθούν στη συνέχεια.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ