0 ΣΧΟΛΙΑ

Σφαιρόπουλος: Είμαστε καλά και μένουμε σπίτι

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τη διαμονή του στο Ισραήλ

Πως περνάει τις ώρες του στο Ισραήλ σε καραντίνα περιέγραψε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην εκπομπή MEGA SPORTS WEEKEND.

Αναλυτικά όσα είπε στην MEGA SPORTS WEEKEND...

Για τη ζωή στο Τελ Αβίβ στην εποχή του κορωνοϊού «Είμαστε καλά και μένουμε σπίτι και περνάμε όσο πιο καλά μπορούμε. Ασχολούμαι με το μπάσκετ, προσπαθώ να κάνω έναν απολογισμό, τι πήγε καλά τι δεν πήγε ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν επιστρέψουμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Ενημερώνομαι για νέα θέματα, διαβάζω και βλέπω βίντεο. Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο τον περνάω με την οικογένεια, που γενικά είναι στιγμές που εμάς που είμαστε στον χώρο με τόσα ταξίδια μας λείπουν. Οπότε απολαμβάνουμε τις στιγμές. Μας λείπει ο ένας ο γιος που είναι στην Αμερική. Αφιερώνουμε χρόνο στη μεταξύ μας σχέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βλέπουμε ταινίες, παίζουμε επιτραπέζια, παίζω τάβλι με τον γιο μου. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περάσουν ευχάριστα οι ώρες και να απολαμβάνουμε τις στιγμές".

Για τη ζωή στο Ισραήλ: «Και εδώ τα πράγματα είναι όπως στην Ελλάδα. Σε κάποιους τομείς καλύτερα, σε κάποιους χειρότερα. Το πρωί που είχαμε ενημέρωση μάθαμε ότι 3.460 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, περισσότεροι δηλαδή από ότι στην Ελλάδα, αλλά έχουμε 12 νεκρούς, λιγότερους δηλαδή από την Ελλάδα. Κάνουν πάρα πολλά τεστ, με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι θέλει να κάνει 30.000 τεστ. Όσο πιο πολλά τεστ κάνουν, τόσο πιο ακριβείς μπορεί να είναι στο ποιοι θα μείνουν σε καραντίνα, τι εντολές να πάρουν. Ο κόσμος είναι πιο επιφυλακτικός από ότι στην αρχή. Και εδώ στην αρχή το είχαν πάρει αψήφιστα. Όταν όμως είδαν ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν έμειναν σπίτι. Υπάρχουν οικογένειες με 3-4 παιδιά, γιατί στο Ισραήλ ο μέσος όρος είναι αυτός. Πολλές οικογένειες έτσι βγαίνουν βόλτα, αλλά ενώ επιτρέπεται αυτό μπορούν να πάνε μέχρι 100 μέτρα από το σπίτι. Ο κόσμος προσέχει, δεν βγαίνει έξω. Εμείς μένουμε μόνο στο σπίτι, βγαίνουμε μόνο στο σούπερ μάρκετ.

Για τη συνέχεια με τη Μακάμπι: «Πρώτο μας μέλημα ήταν να μπούμε στα Playoff. Αυτό είχε να συμβεί πέντε χρόνια και ότι το καταφέραμε 7 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου είναι πολύ σημαντικό και το χαρήκαμε. Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν θα τα παίξουμε ή όχι. Θα προσπαθούσαμε/προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να πάμε Final Four. Η Μακάμπι είναι μία καινούρια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, που έχουν μέλλον. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μπουν οι βάσεις φέτος, είτε συνεχιστεί η σεζόν είτε όχι. Να είναι αυτή η χρονιά μία παρακαταθήκη για την επόμενη ή την μεθεπόμενη. Εμείς χτίζουμε μία ομάδα, δεν προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που έγινε το 2014, όταν η Μακάμπι πήρε τον τίτλο και μετά όλοι οι παίκτες έφυγαν επειδή βρήκαν καλύτερα συμβόλαια».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ