1 ΣΧΟΛΙΑ

Τυνησία: 150 εργάτες αυτοαπομονώθηκαν σε εργοστάσιο για να συνεχίσουν να παράγουν μάσκες για τους γιατρούς!

Θα μείνουν ένα μήνα τουλάχιστον μέσα στο εργοστάσιο για να μην διακοπεί η παραγωγή

Περίπου 150 εργάτες ενός εργοστασίου στη Τυνησία, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες, αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα απομονωμένοι στο χώρο εργασίας τους ώστε να συνεχίσουν να κατασκευάζουν χειρουργικές μάσκες και ιατρικό προστατευτικό εξοπλισμό. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι κάθε μέρα μπορούν να κατασκευάζουν τουλάχιστον 150.000 μάσκες!

Οι εργάτες θα μένουν στο εργοστάσιο για τουλάχιστον έναν μήνα με τον υπεύθυνο του εργοστασίου να λέει ότι επιδεικνύουν απίστευτο πατριωτισμό, ενώ η χώρα του πολεμά τον κοροναϊό.

«Αν εμείς δεν δουλέψουμε οι γιατροί μας δεν θα μπορέσουν να είναι προστατευμένοι απέναντι στον κοροναϊό», ανέφερε ο Χάμζα Αλουίνι, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο εργοστάσιο. Όπως είπε οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να απομονωθούν στο εργοστάσιο ώστε να μην κολλήσουν απέξω τον ιό και αναγκάσουν έτσι το εργοστάσιο να σταματήσει την παραγωγή αυτήν την κρίσιμη στιγμή.

Μια από τις εργαζόμενες, η Χάβλα Ρέχμπι, λέει ότι της λείπει πολύ η οικογένειά της, όμως οι συναδέλφισσές της την κάνουν πάντα να περνά καλά!

«Ο σύζυγός μου και η 16χρονη κόρη μου με ενθάρρυναν να το κάνω», λέει η ίδια.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα μένουν μόνιμα στο εργοστάσιο τον επόμενο μήνα βρίσκονται και μάγειρες, ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός.

Υπάρχουν ξεχωριστοί ξενώνες που μπορούν να φιλοξενήσουν 110 γυναίκες και 40 άντρες και αρκετά αποθέματα για ένα μήνα.

«Έχουμε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να αθλούνται και να χορεύουν οι γυναίκες και ειδικό χώρο για να παίζουν οι άντρες μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Και όλοι έχουμε ίντερνετ και μπορούμε να μιλάμε με τις οικογένειές μας με βιντεοκλήση», ανέφερε η Ρέχμπι.

Το εργοστάσιο λειτουργεί από τις 6.30 το πρωί ως τις 22.30 σε δύο οχτάωρες βάρδιες.

Η Τυνησία επέβαλε περιοριστικά μέτρα ασφαλείας την Κυριακή καθώς μετρά ήδη 227 επιβεβαιωμένα κρούσματα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
naupigos - 28/3/2020 16:07

Ας περνουν παραδειγμα προς μιμηση και αλα κρατη !!! Μπραβο τους !!!!

ΕΠΟΜΕΝΟ