0 ΣΧΟΛΙΑ

Η φον ντερ Λάιεν «καταλαβαίνει» την άρνηση της Γερμανίας στην έκδοση ευρωομολόγου

Στο πλευρό της Γερμανίας στάθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέροντας ότι καταλαβαίνει τους λόγους που η χώρα δεν θέλει την έκδοση του ευρωομολόγου για την βοήθεια των χωρών που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό.

«Το ομόλογο-κορονοϊού είναι στην πραγματικότητα μόνο ένας όρος. Πίσω από αυτόν βρίσκεται το μεγαλύτερο ζήτημα της ευθύνης. Και ως προς αυτό οι επιφυλάξεις οι οποίες υπάρχουν στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, είναι δικαιολογημένες. Από την άλλη πλευρά, φυσικά και ανησυχώ ότι μετά την κρίση το οικονομικό χάσμα θα είναι βαθύτερο από ό,τι πριν. Ο στόχος της Ευρώπης ήταν πάντα ότι θα συγκλίνουμε οικονομικά», ανέφερε και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Η Ιταλία βρίσκεται ανυπαίτια σε αυτή την κρίση κοροναϊού, η οποία έπληξε τη χώρα ακριβώς στην καρδιά της οικονομίας της, τη μεσαία τάξη του Βορρά. Αυτές τις υγιείς επιχειρήσεις πρέπει να τις σώσουμε. Στην  Κομισιόν ανατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η εκπόνηση ενός σχεδίου ανασυγκρότησης, πάνω στο οποίο εργαζόμαστε», κατέληξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή της στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ