2 ΣΧΟΛΙΑ

Τούρκος ΥΠΕΞ: Βομβαρδίσαμε την Ελλάδα στον Έβρο με σφαίρες και βόμβες αερίων κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε

Άκρως προκλητικός ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε σημερινές του δηλώσεις παραδέχθηκε ανοιχτά ότι οι τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο «βομβάρδισαν» την ελληνική πλευρά με σφαίρες και βόμβες αερίου και μάλιστα όπως είπε εάν απαιτηθεί θα το επαναλάβουν.

Παράλληλα υποστήριξε για μια ακόμη φορά ψευδώς, πως περισσότεροι από 150.000 παράνομοι μετανάστες, πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα ο Σοϊλού στη διάρκεια συνέντευξης με βασικό θέμα την πανδημία κοροναϊού στην Τουρκία δήλωσε: «Από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο από τις 28/2 και μετά, πέρασαν προς την Ευρώπη 148.360 άτομα. Και 2.300 πέρασαν από το Αιγαίο. Συνολικά πέρασαν 150.600 άτομα. Αυτή τη στιγμή περίπου 4.600 άτομα περιμένουν στη συνοριακή πύλη στις Καστανιές. Τους καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, μεταξύ των οποίων τρία γεύματα τη μέρα, ανάγκες υγείας και απολύμανση. Τα ελληνικά στρατεύματα παρενοχλούν τα δικά μας. Εμείς ανταποδώσαμε δέκα φορές περισσότερα προς την Ελλάδα. Βομβαρδίσαμε την άλλη πλευρά με σφαίρες και βόμβες αερίων επί ώρες. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά».

Τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, δημοσιοποίησε στα socialmedia το δίκτυο ενημέρωσης και αναλύσεων NordicMonitor, του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου στη Σουηδία Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
aggelo21 - 26/3/2020 19:15

Όταν με το καλό ξεμπερδέψει η ανθρωπότητα από αυτόν τον δαίμονα που σκοτώνει τον κόσμο, οι μεγάλοι της γης πρέπει να ξαναδούν με διαφορετική ματιά τους σιχαμένους ηγέτες αυτής της χώρας. Όχι πια σαν πελάτες της πολεμικής τους βιομηχανίας αλλά σαν επικίνδυνους για την ειρήνη, για τις γειτονικές χώρες και για τον ίδιο τον λαό τους και να τους φερθούν όπως τους αξίζει...

Tettiks21 - 26/3/2020 16:24

Φαντασμένοι μια ζωή, κοπιάστε αν θέλετε...

ΕΠΟΜΕΝΟ